Rapeat muropohjaiset kauratoscakeksit

Meidän esikoistyttö pääsi itse päättämään, mitä tarjoilee
nimpparikahveillansa. Plaratessaan viime vuoden Leivontaan-lehteä, hän
näki suklaaseen dipattuja rapeita toscakeksejä ja päätti samantein, että
sellaisia tehdään 🙂

Ruutujen toscaosa vain muuttui hieman matkan varrella ja mantelilastujen sijasta joukkoon eksyi kaurahiutaleita. Palat olivat kivan rapeita ja suklaa toi mukavasti lisämakua. Tuosta muropohjan tarpeellisuudesta en oikein ole varma, sillä tuntui että se vain söi hieman kauraista makua. Toisaalta kyllähän se toi tukea muuten hieman hauraan oloiseen kauratoscaan. Hmmm, ehkäpä muropohja olisi toiminut maultaan paremmin alkuperäisellä mantelilastu-kuorrutteella… No mutta tulipahan nämä nytkin syötyä. Esikoinen pyysi niitä aina vain lisää ja lisää, ja olisi varmaan syönyt juhlista ylijääneet ruudut ihan vain yksikseen 🙂

 

Rapeat muropohjaiset kauratoscakeksit

n. 42 kpl

Pohja:

3.5 dl vehnäjauhoja

0.75 dl sokeria

0.5 tl suolaa

150 g huoneenlämpöistä voita

2 keltuaista

Kauratosca:

100 g voita

1.5 dl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

1 rkl maitoa

2.5 dl kaurahiutaleita

Päälle:

100 g tummaa (50%) suklaata

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

Sekoita keskenään pohjan jauhot,  sokeria ja suola. Lisää joukkoon pienemmäksi pilkottuna pehmeä rasva sekä keltuaiset. Sekoita kunnolla käsin sekaisin niin, että siitä tulee yksi möykky. Kaulitse taikina leivinpaperin päälle n. 27 x 31 cm levyksi. Nosta leivinpaperi uunipellille. Paista n.10 minuuttia kunnes muropohja saa hieman väriä reunoihinsa.

Sillä välin kun muropohja on uunissa, yhdistä kauratoscan aineet kattilassa. Keitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes voi sulaa kokonaan ja seos kiehahtaa. Levitä kauratosca esipaistetun muropohjan päälle.

Paista vielä n. 10-12 minuuttia, kunnes kaurapäällinen on saanut väriä pintaansa. Käännä pelti paistamisen puolivälissä tasaisen kypsymisen varmistamiseksi. Anna jäähtyä hetki. Leikkaa vielä lämmin levy neliöiksi. Anna jäähtyä kokonaan.

Koristele keksit sulatetulla suklaalla. Sulata suklaa varovasti mikrossa (muutaman sekunnin välein sekoittaen). Dippaa kukin keksi suklaaseen. Laita leivinpaperin päälle kovettumaan.

Vinkki:

* Tee ylijääneistä keltuaisista vaikkapa suolapähkinä-marenkia 😉 Ohje näihin herkkupaloihin tulossa myöhemmin.

 

Avainsanat

Kommentit (2)

Namskis kun näyttävät ja kuulostavat hyviltä!

Kiitos Tita 🙂 Rapea kaura ja suklaa ovat kyllä herkullinen pari 🙂

Kommentoi juttua: Rapeat muropohjaiset kauratoscakeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X