Suklaapossu

Red Velvet cake

Kerroin Red Velvet whoopies-postauksessa miettiväni Red Velvet -kakun tekemistä ja tässä se on. Näin tämän Amerikan suosituimpiin leivonnaisiin kuuluvan kakun ensimmäistä kertaa Pullahiiren blogissa n. vuosi sitten ja päätin jo silloin koittaa sellaisen tekemistä joskus. Ystävänpäivä tuntui sopivalta ajankohdalta kakun punaisen värin vuoksi ja tein kakun vielä sydämen malliseen vuokaan.

Red Velvet on siis kaakaokakku, joka aikoinaan saanut punaisen värinsä etikan ja silloisen kaakaojauheen reagoidessa keskenään. Punasävyisyyttä on voitu korostaa myös punajuurella. Väri on tosin tällöin ollut enemmänkin violetin kuin punaisen sävyinen, punajuuren sisältämästä betaniinista johtuen. Nykyään taikina saa usein värinsä punaisesta elintarvikeväristä ja kaakaojauheesta.

Selattuani useita ohjeita kokosin oman ohjeen ja tein kakun Ystävänpäiväkakuksi töihin viemisiksi. En ole vielä päässyt maistamaan kakkua, mutta maisteltuani ylijääneitä pohjapaloja yhdessä kuorrutteen kanssa, voin kertoa maun olleen todella herkullista. Pohja oli pehmeää ja kosteaa sekä maun kruunasi vaniljainen tuorejuustokuorrutus. Ainoa keksimäni miinus kakussa oli nuo kakkupohjaan tulleet reiät. Taisin innostua vatkaamaan munat joukkoon hieman liiankin tehokkaasti ja joukkoon sujahti liikaa ilmaa.. Jauhojakin olisi voinut olla hieman vähemmän, niin lopputulos olisi saattanut olla ei-niin-reikäinen. En sitten tiedä miltä se alkuperäinen Red Velvet -kakku on näyttänyt, mutta makuunhan nuo reiät eivät onneksi vaikuta. Seuraavalla kerralla teen kakusta vähemmän reikäisen, sillä tätä teen taatusti toistekin 🙂 Tässä käyttämäni ohje.

Red Velvet cake

Aineet: 150 g leivinmargariinia 3.5 dl sokeria 2 munaa n. 1 tl Wiltonin punaista pastaväriä 0.5 dl kaakaojauhetta 6 dl vehnäjauhoja 0.5 tl suolaa 1 rkl vaniljasokeria3 dl piimää 1 tl soodaa 1 rkl (omenaviini)etikkaa

Täyte ja kuorrute: 125 g voita huoneenlämpöisenä 400 g maustamatonta tuorejuustoa 5 dl tomusokeria 0.5 tl vaniljajauhetta

Ohje: Esilämmitä uuni 175 asteiseksi. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon pastaväriä. Seoksen on hyvä olla tässä vaiheessa haluttua lopputulosta punaisempaa, sillä aineiden lisäys heikentää punaisuutta.

Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, suola, vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinan joukkoon käännellen vuorotellen piimän kanssa.Sekoita sooda etikkaan. Seos kuohahtaa. Kun kuohunta hiljenee, sekoita se nopeasti taikinan joukkoon käännellen. Älä vaivaa taikinaa enempää kuin tarpeen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Paista 175 asteessa n. 20 min., kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Varo paistamasta liikaa ettei pohja suotta kuivu. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kaksi samanlaista sydämen mallista palaa käyttäen apuna esim. sydämen mallista reunavuokaa tai leivinpaperille piirrettyä mallia. Laita toinen pohja tarjoilulautaselle.

Tee kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto vatkaimella voimakkaasti, kunnes ne hieman vaahtoutuvat (n. 1 minuutti). Vatkaa joukkoon tomusokeri muutamassa erässä sekä lopuksi vaniljajauhe. Kaada vajaa puolet täytteestä kakkupohjan päälle, laita päälle toinen kakku levy ja levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille. Tee jäljelle jääneistä kakkupaloista murua ja koristele kakku murulla.

Vinkit: * Jos kuorrute on kovin löysää, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

* Voit korvata vaniljajauheen vaniljasokerilla.

* Voit paistaa taikinan myös kahdessa n. 20 cm irtopohjavuoassa. Paisto-aika saattaa tällöin olla hieman muuttua.

Ihanaa Ystävänpäivää kaikille!


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Red Velvet cake

Taru

Tämä kakku on kiehtonut minuakin jo kauan. Sinun kakku on kyllä hieno ja tuo sydämen muoto sopii red velvet kakkuun kuin nakutettu ;D
Hyvää ystävänpäivää sinulle 🙂

Suklaapossu

Kiitos Taru 🙂 Mustakin tuo punainen kakku sopi sydämen muotoon tosi hyvin 🙂 En huomannutkaan kirjoittaa miltä kakku maistui valmiina. Oli tosi hyvää! Parhaimmillaan kakku on selvästi heti tuoreeltaan nautittuna, mutta parin päivän vanhanakin oikein hyvää 🙂

Anonyymi

Minkä kokoista vuokaa käytit? Ja aivan mahtavan näköinen, muissa ohjeissa ei oo näin ihanan punanen pohja. 😀

Suklaapossu

Tuo sydänvuoka vastaa halkaisijaltaan jotakuinkin 20-22 cm pyöreää vuokaa, ehkä likempänä 20 cm. Kiitos, tuon värin saa kivan punaiseksi kun laittaa taikinaan tarpeeksi pastaväriä 🙂

Anonyymi

Ja paljonkohan tuota soodaa siis tulee? Lukee vain että 1 soodaa..

Suklaapossu

Voih, tännekin eksynyt virhe. Hienoa, että huomasit 🙂 Soodaa tulee 1 tl. Korjasin sen jo suoraan ohjeeseen.

Mari

Monellekkohan hengelle tuosta riittää? Voiko määriä tuplata jos ei riitä n.25hlö?

Suklaapossu

Moikka Mari 🙂 Tämä kakku vastaa kooltaan noin 20 cm vuokaan tehtyä kakkua, jolloin siitä riittää syöjien kakkuhimokkuudesta ja muusta tarjottavista riippuen noin 12 syöjälle. Tekisin siis taikinan noin kaksinkertaisena. Tuon isomman taikinan voi paistaa samalla tavalla (n. 40 x 30 cm kokoisella) pellillä. Jos suorakaiteen muotoinen kakku on ok, niin silloin leikkaisin pellillä paistetun pohjan keskeltä puoliksi ja käyttäisin sen muotoisina.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *