Kerroin Red Velvet whoopies-postauksessa miettiväni Red Velvet -kakun tekemistä ja tässä se on. Näin tämän Amerikan suosituimpiin leivonnaisiin kuuluvan kakun ensimmäistä kertaa Pullahiiren blogissa n. vuosi sitten ja päätin jo silloin koittaa sellaisen tekemistä joskus. Ystävänpäivä tuntui sopivalta ajankohdalta kakun punaisen värin vuoksi ja tein kakun vielä sydämen malliseen vuokaan.

Red Velvet on siis kaakaokakku, joka aikoinaan saanut punaisen värinsä etikan ja silloisen kaakaojauheen reagoidessa keskenään. Punasävyisyyttä on voitu korostaa myös punajuurella. Väri on tosin tällöin ollut enemmänkin violetin kuin punaisen sävyinen, punajuuren sisältämästä betaniinista johtuen. Nykyään taikina saa usein värinsä punaisesta elintarvikeväristä ja kaakaojauheesta.


Selattuani useita ohjeita kokosin oman ohjeen ja tein kakun Ystävänpäiväkakuksi töihin viemisiksi. En ole vielä päässyt maistamaan kakkua, mutta maisteltuani ylijääneitä pohjapaloja yhdessä kuorrutteen kanssa, voin kertoa maun olleen todella herkullista. Pohja oli pehmeää ja kosteaa sekä maun kruunasi vaniljainen tuorejuustokuorrutus. Ainoa keksimäni miinus kakussa oli nuo kakkupohjaan tulleet reiät. Taisin innostua vatkaamaan munat joukkoon hieman liiankin tehokkaasti ja joukkoon sujahti liikaa ilmaa.. Jauhojakin olisi voinut olla hieman vähemmän, niin lopputulos olisi saattanut olla ei-niin-reikäinen. En sitten tiedä miltä se alkuperäinen Red Velvet -kakku on näyttänyt, mutta makuunhan nuo reiät eivät onneksi vaikuta. Seuraavalla kerralla teen kakusta vähemmän reikäisen, sillä tätä teen taatusti toistekin 🙂 Tässä käyttämäni ohje.

Red Velvet cake

Aineet:
150 g leivinmargariinia
3.5 dl sokeria
2 munaa
n. 1 tl Wiltonin punaista pastaväriä
0.5 dl kaakaojauhetta
6 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria3 dl piimää
1 tl soodaa
1 rkl (omenaviini)etikkaa

Täyte ja kuorrute:
125 g voita huoneenlämpöisenä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
0.5 tl vaniljajauhetta

Ohje:
Esilämmitä uuni 175 asteiseksi. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon pastaväriä. Seoksen on hyvä olla tässä vaiheessa haluttua lopputulosta punaisempaa, sillä aineiden lisäys heikentää punaisuutta.

Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, suola, vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinan joukkoon käännellen vuorotellen piimän kanssa.Sekoita sooda etikkaan. Seos kuohahtaa. Kun kuohunta hiljenee, sekoita se nopeasti taikinan joukkoon käännellen. Älä vaivaa taikinaa enempää kuin tarpeen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Paista 175 asteessa n. 20 min., kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Varo paistamasta liikaa ettei pohja suotta kuivu. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kaksi samanlaista sydämen mallista palaa käyttäen apuna esim. sydämen mallista reunavuokaa tai leivinpaperille piirrettyä mallia. Laita toinen pohja tarjoilulautaselle.

Tee kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto vatkaimella voimakkaasti, kunnes ne hieman vaahtoutuvat (n. 1 minuutti). Vatkaa joukkoon tomusokeri muutamassa erässä sekä lopuksi vaniljajauhe. Kaada vajaa puolet täytteestä kakkupohjan päälle, laita päälle toinen kakku levy ja levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille. Tee jäljelle jääneistä kakkupaloista murua ja koristele kakku murulla.

Vinkit:
* Jos kuorrute on kovin löysää, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

* Voit korvata vaniljajauheen vaniljasokerilla.

* Voit paistaa taikinan myös kahdessa n. 20 cm irtopohjavuoassa. Paisto-aika saattaa tällöin olla hieman muuttua.



Ihanaa Ystävänpäivää kaikille!

Kommentit (6)

Tämä kakku on kiehtonut minuakin jo kauan. Sinun kakku on kyllä hieno ja tuo sydämen muoto sopii red velvet kakkuun kuin nakutettu ;D
Hyvää ystävänpäivää sinulle 🙂

Kiitos Taru 🙂 Mustakin tuo punainen kakku sopi sydämen muotoon tosi hyvin 🙂 En huomannutkaan kirjoittaa miltä kakku maistui valmiina. Oli tosi hyvää! Parhaimmillaan kakku on selvästi heti tuoreeltaan nautittuna, mutta parin päivän vanhanakin oikein hyvää 🙂

Minkä kokoista vuokaa käytit? Ja aivan mahtavan näköinen, muissa ohjeissa ei oo näin ihanan punanen pohja. 😀

Tuo sydänvuoka vastaa halkaisijaltaan jotakuinkin 20-22 cm pyöreää vuokaa, ehkä likempänä 20 cm. Kiitos, tuon värin saa kivan punaiseksi kun laittaa taikinaan tarpeeksi pastaväriä 🙂

Ja paljonkohan tuota soodaa siis tulee? Lukee vain että 1 soodaa..

Voih, tännekin eksynyt virhe. Hienoa, että huomasit 🙂 Soodaa tulee 1 tl. Korjasin sen jo suoraan ohjeeseen.

Kommentoi juttua: Red Velvet cake

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Mein tytön synttäreiden tarjottavat löytyvät nyt yhteenvetona blogista. Kurkaa blogista, mitä kaikkea juhlissa olikaan tarjolla https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tyton-6-vuotissyntymapaivien-tarjottavat-yhteenveto/
#suklaapossu #vuohenjuusto #savulohi #tuulihattu #vegaaninenmäti #prinsessakakkua #suklaa #kakku #kaurakeksit #kotiliesiblogit
  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X