Suklaapossu

Ristiäiskakku

Kuopuksen ristiäisissä nautittiin tätä kakkua. Kenkien tekoa olinkin jo harjoitellut aiemmin omalla tossukaavalla, mutta tällä kertaa löysin netistä (enkä tietenkään kirjoittanut ylös kenen blogista) helpon ohjeen, jolla tein nämä tossut. Halusin kakusta suht hillityn ja tällainen siitä tuli.

Pohja sokerikakkupohja 28 cm vuokaan, ohje otettu Ullan Unelmakakku-ohjelmasta:

Eli munat punnitaan. Sokeria ja jauhoja laitetaan sen munien grammamäärä x 0.7 verran.

Tein 8 munan kakkupohjan 28 reunavuokaan. Paistoin 150 asteessa alatasolla n. 1 h:

8 isohkoa munaa = 507 g

sokeria = 355 x 0.7 = 355 g

jauhoja = 355 x 0.7 = 355 g

lisäksi leivinjauhetta 1 tl

Ja teko normaaliin tapaan eli munat ja sokeri vaahdoksi, sekaan jauhot (vehnä- ja perunajauhoja ja leivinjauhe). Sokeria tuli tämän tavan mukaan tilavuudeltaan lähes yhtä paljon kuin munia ja jauhoja tuli selkeästi munia enemmän. Normaalistihan teen pohjan niin, että sokeria selkeästi vähemmän kuin munia ja jauhoja saman verran kuin munia. Ja tuli vähän liiankin muhkea pohja! Olisi saanut 3 täyteväliäkin.

Kostutus Juissin sekamehulla, n. 1.5 kupillista (1 kuppi=vajaa 2 dl) per kerros.

Täytteenä molemmissa väleissä vaniljavaahto sekä hilloa + banaania:

Vaniljavaahto:

1.6 prk (4 dl) Vatkattavaa vaniljakastiketta (Flora)

1.6 prk (4 dl) Flora kuohukermaa

1.67 rkl vaniljasokeria

1.5 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa vaniljakastike ja kuohukerma erikseen. Yhdistä vaahdot. Lisää vaniljasokeri ja kreemijauhe.

Lisäksi toiseen väliin:

mansikkahillo ja

1.5 banaani siivutettuna

Toiseen väliin:

omenahilloa

1.5 banaani siivutettuna

Päällinen vaahtokarkkimassaa 

Pursotukset Flora Vispiä


Koristeet:

Kukat ja lehdet sokerimassasta

Kengät vaahtokarkkimassan ja marsipaanin sekoitusta.  



    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ristiäiskakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *