Ristiäiskakku

Kuopuksen ristiäisissä nautittiin tätä kakkua. Kenkien tekoa olinkin jo harjoitellut aiemmin omalla tossukaavalla, mutta tällä kertaa löysin netistä (enkä tietenkään kirjoittanut ylös kenen blogista) helpon ohjeen, jolla tein nämä tossut. Halusin kakusta suht hillityn ja tällainen siitä tuli.

Pohja sokerikakkupohja 28 cm vuokaan, ohje otettu Ullan Unelmakakku-ohjelmasta:

Eli munat
punnitaan. Sokeria ja jauhoja laitetaan sen munien grammamäärä x 0.7 verran.

Tein 8 munan kakkupohjan 28 reunavuokaan. Paistoin 150
asteessa alatasolla n. 1 h:

8 isohkoa munaa = 507 g

sokeria = 355 x 0.7 = 355 g

jauhoja = 355 x 0.7 = 355 g

lisäksi leivinjauhetta 1 tl

Ja teko normaaliin tapaan eli munat ja sokeri vaahdoksi,
sekaan jauhot (vehnä- ja perunajauhoja ja leivinjauhe). Sokeria tuli tämän
tavan mukaan tilavuudeltaan lähes yhtä paljon kuin munia ja jauhoja tuli
selkeästi munia enemmän. Normaalistihan teen pohjan niin, että sokeria
selkeästi vähemmän kuin munia ja jauhoja saman verran kuin munia. Ja tuli vähän liiankin
muhkea pohja! Olisi saanut 3 täyteväliäkin.

Kostutus Juissin sekamehulla, n. 1.5 kupillista (1 kuppi=vajaa 2 dl) per kerros.

Täytteenä molemmissa väleissä vaniljavaahto sekä hilloa + banaania:

Vaniljavaahto:

1.6 prk (4 dl) Vatkattavaa vaniljakastiketta
(Flora)

1.6 prk (4 dl) Flora kuohukermaa

1.67 rkl vaniljasokeria

1.5 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa vaniljakastike ja kuohukerma erikseen. Yhdistä
vaahdot. Lisää vaniljasokeri ja kreemijauhe.

Lisäksi toiseen väliin:

mansikkahillo ja

1.5 banaani siivutettuna

Toiseen väliin:

omenahilloa

1.5 banaani siivutettuna

Päällinen vaahtokarkkimassaa 

Pursotukset Flora Vispiä


Koristeet:

Kukat ja lehdet sokerimassasta

Kengät
vaahtokarkkimassan ja marsipaanin sekoitusta.  


Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Ristiäiskakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X