Rusettikakku työkaverille
Työkaverini toivoi syntymäpäiväkakkua, johon sain vapaat kädet. Tiesin, että henkilö tykkää enemmänkin kirpeästä kuin liian makeasta ja yksi lempiväreistä on vihreä. Näiden pohjalta syntyi tämä kakku. ”Hieman” tuli ryppyjä kuorrutukseen ja kakku alkoi hikoilla suklaamassan alla, eikä kakun koristelu muutenkaan onnistunut toivomallani tavalla. Toivottavasti silti maistui!
Pohjana 4 munan sokerikakkupohja 22 cm vuokaan.
Täyte I, vaniljavaahto:
2.5 dl vatkattavaa Flora Vaniljaa
1 prk Lidlin maustamatonta tuorejuustoa(jep, tämä mielestäni parasta)
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
0.5 mm vaniljajauhetta
1.33 rkl sitruunanmehua
1.33 tl liivatejauhetta
Vaniljavaahdon alle raparperi-mansikka-hilloketta:
n.5 dl omatekoista raparperisosetta
1.5 dl mansikkasosetta
0.75 dl sokeria
Lisää raparperien joukkoon mansikkasose. Laita kakun päälle ensin raparperi-mansikka-sosetta ja sitten vaniljavaahtoa. Säästä osa vaniljavaahdosta kakun päälle eli kuorrutteen alle.
Täyte II, mansikkamousse:
2.5 dl vatkattavaa Kuohua
100g tuorejuustoa
100g ranskankermaa
2.5 dl mansikkasosetta
1.5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 tl liivatejauhetta
Pohjan päälle eli mansikkamoussen alle:
n. 1/2 prk Lemon curdia
Kostutukseen:
n. 2 dl vaniljamaito
Koristelu:
Päällinen pastavärillä värjättyä valkosuklaamassa
Rusetti ja nauhat pastavärillä värjättyä vaahtokarkkimassaa
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rusettikakku työkaverille