Sain äidiltäni pyynnön tehdä synttärikahveelle täytekakun. Toiveena oli ”nätti kakku, jossa olisi ruusuja päällä”. Väsäilin samantein kukkia hieman enemmän ja koitin tehdä kakun päälle niistä ruusukimpun. Tällainen siitä sitten syntyi. 

Kukat ja lehdet liimasin sokerimassalaattaan (tuo keltainen alusta kukkien alla). Koriste oli näin helppo nostaa pois kakun päältä ennen kuin siihen iskettiin kakkulapio kiinni.

Täytteeksi laitoin ihanan, hieman rahkamaisen oloisen ja erittäin ilmavan tuntuisen mansikkamoussen ja moussen alle hieman omatekoista sitruunaista omenahilloa. Hyvää oli!

Ruusukimppu-kakku
Halkaisija n. 20 cm
Pohja:
4 munan sokerikakkupohja 20 cm irtopohja vuokaan
Täytteenä mansikkamoussea:
425 g mansikoita
2.5 dl Flora Vispiä
100 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 tl liivatejauhetta
3 rkl mansikkamehua
sitruunaista omenahilloa
Kostutukseen:
n. 1.5 dl vaniljamaitoa
Kuorrutus:
Koristeet:
Valkoiset ruusut valkosuklaamassaa
Muut ruusut ja lehdet sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta
Ohje:
Tee kakkupohja valmiiksi edellisenä päivänä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
Soseuta mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon ranskankerma ja jatka vatkaamista n. minuutti. Vatkaa joukkoon myös notkistettu tuorejuusto. Lisää vaniljasokeri, mansikat ja hieman tavallista sokeria. Maista. Lisää sokeria makusi mukaan. Sekoita liivatejauhe mansikkamehuun ja anna turvota. Lämmitä turvonnut liivateseos mikrossa n. 15-20 sekunnin ajan, kunnes liivate on kokonaan sulanut. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. 
Laitan yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Laita lautaselle myös korkea, halkaisijaltaan n. 20 cm oleva  kakkuvuoan irtoreuna niin, että kakku jää reunojen sisäpuolelle. Voit käyttää reunan sijasta myös reunakalvoa tai piirtoheitinkalvoista tehtyä kakun ympärille sopivaa rinkulaa. Kostuta kakkupohjat. Kostuta alinta pohjaa vähiten ja päällimmäistä eniten, sillä kosteus siirtyy alaspäin. Levitä omenahilloa pohjan päälle ennen täytettä. Kaada vajaa puolet täytteestä ensimmäisen kakkupohjan päälle. Laita päälle seuraava pohja ja kaada saman verran täytettä myös tämän pohjan päälle. Laita viimeinen pohjapala ja kaada päälle loput moussesta. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Tee valkosuklaamassa valmiiksi ajoissa. Kaulitse valmis massa levyksi ja vuoraa kakku. Koristele vaikka tekemilläsi kukkilla ja lehdillä.
Vinkit:
* Kakusta tulee korkea, joten kakun kokoamisvaiheessa reunakalvo, piirtoheitin kalvoista tehdyt reunat tai korkea vuoan reunaosa ovat kätevät.

Avainsanat

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Vau! NÄTTI! 🙂 Hyvä idea tuo laatta kukka-asetelman alla, eihän tuommoista raski edes leikata!

Kiitos paljon Maria! 🙂

Kaunis kakku =) Noi suklaamassat on ihania 😉

Kiitos Kakkumosteri 🙂 Tuo valkosuklaamassa on ihan ykkösmassa kakun päälle. Sen lisäks, että sitä on helppo käsitellä, se on tosi ihanan makuista ;D

Onpa kaunis kakku! Tosiaan hyvä idea tuo, että koristeen saa nostettua kakun päältä pois! Täytekin kuulostaa herkulliselta, pitää kirjoittaa ylös. Niin ja tuo kuorrutusmassa, en ole sellaista vielä kokeillutkaan. Testata pitää ehdottomasti.

Kiitos Tita 🙂 Tuo alusta osoittautui todella käteväksi kakunleikkuutilanteessa. Pari kakkulapiota alle, nosto ja kukat toiselle lautaselle, ja ei muuta kuin kakkulapiolla kakkuun kiinni. Mä tykkään käyttää noita mousseja kakuissa. Ovat tosi helppoja muokata aina tarpeen mukaan. Tästä tuli tällä kertaa ultra-moussemainen ja kakku maistui sekä aikuisille että lapsille. Ja toistan taas itseäni, mutta pakko taas sanoa että tuo valkosuklaamassa on ihan mielettömän ihanaa! Testailepas ihmeessä! 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.