Sain äidiltäni pyynnön tehdä synttärikahveelle täytekakun. Toiveena oli ”nätti kakku, jossa olisi ruusuja päällä”. Väsäilin samantein kukkia hieman enemmän ja koitin tehdä kakun päälle niistä ruusukimpun. Tällainen siitä sitten syntyi. 

Kukat ja lehdet liimasin sokerimassalaattaan (tuo keltainen alusta kukkien alla). Koriste oli näin helppo nostaa pois kakun päältä ennen kuin siihen iskettiin kakkulapio kiinni.

Täytteeksi laitoin ihanan, hieman rahkamaisen oloisen ja erittäin ilmavan tuntuisen mansikkamoussen ja moussen alle hieman omatekoista sitruunaista omenahilloa. Hyvää oli!

Ruusukimppu-kakku

Halkaisija n. 20 cm

Pohja:

4 munan sokerikakkupohja 20 cm irtopohja vuokaan

Täytteenä mansikkamoussea:

425 g mansikoita

2.5 dl Flora Vispiä

100 g ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

3 tl liivatejauhetta

3 rkl mansikkamehua

sitruunaista omenahilloa

Kostutukseen:

n. 1.5 dl vaniljamaitoa

Kuorrutus:

Valkosuklaamassaa

Koristeet:

Valkoiset ruusut valkosuklaamassaa

Muut ruusut ja lehdet sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta

Ohje:

Tee kakkupohja valmiiksi edellisenä päivänä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Soseuta mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon ranskankerma ja jatka vatkaamista n. minuutti. Vatkaa joukkoon myös notkistettu tuorejuusto. Lisää vaniljasokeri, mansikat ja hieman tavallista sokeria. Maista. Lisää sokeria makusi mukaan. Sekoita liivatejauhe mansikkamehuun ja anna turvota. Lämmitä turvonnut liivateseos mikrossa n. 15-20 sekunnin ajan, kunnes liivate on kokonaan sulanut. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. 

Laitan yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Laita lautaselle myös korkea, halkaisijaltaan n. 20 cm oleva  kakkuvuoan irtoreuna niin, että kakku jää reunojen sisäpuolelle. Voit käyttää reunan sijasta myös reunakalvoa tai piirtoheitinkalvoista tehtyä kakun ympärille sopivaa rinkulaa. Kostuta kakkupohjat. Kostuta alinta pohjaa vähiten ja päällimmäistä eniten, sillä kosteus siirtyy alaspäin. Levitä omenahilloa pohjan päälle ennen täytettä. Kaada vajaa puolet täytteestä ensimmäisen kakkupohjan päälle. Laita päälle seuraava pohja ja kaada saman verran täytettä myös tämän pohjan päälle. Laita viimeinen pohjapala ja kaada päälle loput moussesta. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Tee valkosuklaamassa valmiiksi ajoissa. Kaulitse valmis massa levyksi ja vuoraa kakku. Koristele vaikka tekemilläsi kukkilla ja lehdillä.

Vinkit:

* Kakusta tulee korkea, joten kakun kokoamisvaiheessa reunakalvo, piirtoheitin kalvoista tehdyt reunat tai korkea vuoan reunaosa ovat kätevät.

Avainsanat

Kommentit (6)

Vau! NÄTTI! 🙂 Hyvä idea tuo laatta kukka-asetelman alla, eihän tuommoista raski edes leikata!

Kaunis kakku =) Noi suklaamassat on ihania 😉

Kiitos Kakkumosteri 🙂 Tuo valkosuklaamassa on ihan ykkösmassa kakun päälle. Sen lisäks, että sitä on helppo käsitellä, se on tosi ihanan makuista ;D

Onpa kaunis kakku! Tosiaan hyvä idea tuo, että koristeen saa nostettua kakun päältä pois! Täytekin kuulostaa herkulliselta, pitää kirjoittaa ylös. Niin ja tuo kuorrutusmassa, en ole sellaista vielä kokeillutkaan. Testata pitää ehdottomasti.

Kiitos Tita 🙂 Tuo alusta osoittautui todella käteväksi kakunleikkuutilanteessa. Pari kakkulapiota alle, nosto ja kukat toiselle lautaselle, ja ei muuta kuin kakkulapiolla kakkuun kiinni. Mä tykkään käyttää noita mousseja kakuissa. Ovat tosi helppoja muokata aina tarpeen mukaan. Tästä tuli tällä kertaa ultra-moussemainen ja kakku maistui sekä aikuisille että lapsille. Ja toistan taas itseäni, mutta pakko taas sanoa että tuo valkosuklaamassa on ihan mielettömän ihanaa! Testailepas ihmeessä! 😀

Kommentoi juttua: Ruusukimppu-kakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X