Sakkiruutu-keksit

Näitä keksejä tarjottiin ensimmäisen kerran jo esikoisen
nimpparikahvilla Muropohjaisten kaurakeksien lisäksi. Pakastin loput keksit koemielessä ja tarjoilin
jäljelle jääneet kuopuksen synttäreillä syyskuun alussa.

 

Ohje on miltei suoraan kirjasta nimeltä Suklaa, suuri herkkukirja. Tytär näki näiden kuvat kirjassa ja päätti samantein tehdä niitä. Väsättiinkin tyttöjen kanssa keksit yhteistyössä kolmeen pekkaan taikinasta lähtien. Ei tullut aivan niin nättejä neliönmallisia keksejä kuin kirjan esimerkkikuvassa, mutta eipä lapset sitä edes tainneet huomata 🙂 Miedon makuisia, ihan kivoja keksejä tuli. Tässä ohje 🙂

Sakkiruutu-keksit

n. 26 kpl

Aineet:

125 g voita
5 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2.75 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta1 muna
2 rkl vettä

Ohje:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suola. Lisää vehnäjauhot ja hurauta nopeasti sekaisin. Taikina on tässä vaiheessa murumaista. Painele taikinaa käsin, kunnes siitä tulee kiinteämpi pallo. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja vaivaa se kunnolla taikinan joukkoon.Laita kumpikin taikinan pala tuorekelmun palan päälle. Laita toinen kelmun pala taikinan palan päälle. Kaulitse kumpikin taikina ohueksi, n. 18 x 9 cm kokoisiksi levyiksi (Meillä tehtiin innostustuksissaan tuplasti isommat levyt, jotka lopuksi taitoin paremman kokoiseksi)

Leikkaa molemmat taikinat noin 1.5 cm levyisiksi suiruiksi. Vatkaa munat ja vesi kevyesti sekaisin. Nosta kelmun palan päälle kolme taikinansuikaletta, vuorotellen tummaa ja vaaleaa. Sivele suikaleiden sivuille ja päälle hieman munaseosta ja paina suikaleet varovasti yhteen. Laita päälle seuraava kerros päinvastaisessa järjestyksessä. Ja vielä kolmas kerros. Älä voitele enää kolmannen kerroksen jälkeen pintaosaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Leikkaa jähmettynyt taikinatanko noin puolen sentin viipaleiksi.

 

Paista kahdella leivinpaperoidulla pellillä 180 asteessa noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä muutama minuutti ja siirrä sen jälkeen jäähtymään ritilälle.

 

 

Avainsanat

Kommentit (2)

Ihanan näköisiä! Itse tehdyt pikkuleivät ovat aina niin hyviä! ♥

Kiitos Taru! 😀 Näitä oli kiva tehdä tyttöjen kaa, mutta sen verran iso näpertäminen oli, ettei ihan joka viikko viitsi tehdä 😉 Mutta hyviä olivat, niin kuin itse tehty yleensäkin. ♥

Kommentoi juttua: Sakkiruutu-keksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X