Salmiakki-sitruunajuustokakku

Tein maapähkinä-suklaajuustokakun pohjan yhteydessä digestiveistä myös toisen juustokakkupohjan, mutten meinannut osata päättää minkälaisen täytteen tekisin. Kaapista löytyi Apteekin Salmiakki Mixeriä ja pöydällä pyöri pari sitruunaa, joten niistä syntyi tämä herkku. Sitruunatäyte on melko kirpsakka, mutta kiille ja salmiakkimousse tasoittaa maun mukavasti.
16 cm irtopohjavuokaan
Pohja:
n. 60 g digestivekeksejä
20 g voita
0.8 rkl sokeria

Salmiakki-täyte:

1 annos salmiakki-kinuskia (ohje alempana)
1 dl kuohukerma
50 g maustamatonta Lidlin tuorejuustoa
0.5 tl liivatejauhetta
0.5 rkl vettä
Vaahdota kylmä kinuski sekä kuohukerma. Yhdistä vaahdot.
Lisää liivateseos. Kaada pohjan päälle.

Salmiakki-kinuski:
1.5 rkl Apteekin salmiakki mixeriä
1 dl Floran kuohukermaa
0.5 dl fariinisokeria
0.5 dl sokeria
Mittaa aineet kattilaan. Sekoita ,kunnes seos kiehahtaa
ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta. Pyöräyttele seosta usein,
kunnes seos hieman sakenee (n.5 min). Anna jäähtyä.

Sitruunatäyte:

2 dl Floran kuohukermaa
0.6 dl Lime curdia
0.4 dl Lemon curdia
100g Lidlin maustamatonta tuorejuustoa
0.5-0.75 dl sokeria
2 rkl + 1 rkl sitruunaa
1 tl liivatejauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää curdit, tuorejuusto,
sokeri ja 2 rkl sitruunamehua. Lisää 1 rkl sitruunamehuun liuotettu
liivatejauhe ohuena nauhana sekaan. Kaada hyytyneen salmiakki-kinuskimoussen
päälle.
Salmiakki-kinuski-kiille:
1 dl Flora kuohukermaa
0.25 dl Apteekin salmiakki mixeriä
0.25 dl vettä
1 dl fariinisokeria mittaan kevyesti paineltuna
1.25 liivatelehteä
Keitä kattilassa muut aineet paitsi liivatelehdet. Kun
sokeri sulanut, jäähdytä hetki ja lisää vedessä liuotetut liivatelehdet. Kaada
seos vielä hetken jäähdyttyään kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Avainsanat

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Tätä on pakko testata. Tarkoitus olis tehdä jo perjantaina…millä voisin korvata Apteekin salmiakki mixerin jos en sitä täältä maalta mistään löydä?

Mahtavaa, todella mukava kuulla! 😀 Sitruuna ja salmiakki kieltämättä ON aivan taivaallinen yhdistelmä! 😉 Onneksi mixeriä vielä jäi ja pääset tekemään kakkua vielä uudestaankin ;D Pitääkin tulla blogiisi katsomaan 🙂

Kakku oli TAIVAALLISTA!!! Nousi heti lemppareiden joukkoon. Aivan mahtava makuyhdistelmä. Naistenillassa kakku sai pelkkiä kehuja. Tätä on pakko saada pian lisää. Onneksi mixeriä on vielä paljon jäljellä vaikka sitä tulikin maisteltua kakkua tehdessä 🙂 Käyhän kurkkaamassa Keijukaistenmaan herkkublogissa millaisen kakun sain aikaan 😉

Hienoa, että sait apteekin kautta mixeriä! Tuo mixeri on aivan mahtavan makuista ja sitä voi käyttää tosi moneen juttuun. Itselläni loppui juuri pullo ja tekisi saman mieli hakea lisää 🙂 Olisi muuten tosi hienoa, jos vielä ehtisit kertomaan, mitä pidit kakusta. Niin hyvät kuin huonotkin puolet 🙂

Tuota turkinpippurirouhetta minäkin ajattelin. Tällä kertaa ei tarvinnut lähteä sitä kokeilemaan, koska apteekista tilattiin minulle mixeriä. 🙂 Nyt on kakun ensimmäinen kerros tehtynä ja pian saa alkaa tekemään sitruunatäytettä. 🙂 Tuo salmiakki mixeri on aivan älyttömän hyvää…

Hmm, nyt pistit pahan! Ensimmäisenä minulle tuli mieleen turkinpippurit.. Luulisin, että niistä voisi onnistua, en tosin osaa täysin varmaksi sanoa, sillä en ole koskaan koittanut. Mutta jos itse korvaisin Salmiakkimixerin jollain, niin koittaisin sitä. Eli pieneksi rouhittu turkinpippuri kattilaan ja tilkka vettä joukkoon. Sen jälkeen lämmitetään seosta hiljaksiinsa, kunnes turkinpippurit ovat sulaneet ja vielä lopuksi seos jäähdytetään. En tiedä miten turkinpippurit käyttäytyvät sulaessaan tai kuinka vahvan makuista seos on milläkin vesimäärällä, joten valittettavasti en osaa kertoa tarkkoja turkinpippuri + vesi suhdetta. Mutta maistelisin seosta ja koittaisin saada siitä suht voimakkaan makuisen, mutta silti koostumukseltaan vettä muistuttavan nesteen. Jos kokeilet tätä vinkkiä, niin kuulisin erittäin mielelläni miten siinä kävi.Ja kirjoittele taas, jos tulee mieleen lisää kysymyksiä, niin koitan vastata osaamiseni mukaan. Hyviä leivontahetkiä 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.