Suklaapossu

Siniruusukakku

Appivanhemmille kakku miehen synttäreiden kunniaksi. Maku oli hyvä ja sai anopiltakin kehuja 🙂 ”Oli aikas pehmeetä, ei liian tinttua” (niinku mieheni osuvasti kuvasi). Ja juu, kakku oli luonnossa paremman näköinen kuin kuvassa..

Pohjana 16 cm vuokaan tehty kaakaosokerikakkupohja.

Välissä:

Vadelmia 300g

0.5 dl vettä

Keitä vadelmia ja vettä reilu 2 min. Anna jäähtyä.

Valkosuklaamousse (Alk. per. ohje Hellapoliisilta., tässä hieman muokattuna (oli ihanaa näin)):
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Kuohua
200 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria (oma)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa.

Kokoa kakku. Kostutus ei välttämätön, koska vadelmista irtoaa melko paljon nestettä. Pohjan päälle eka vadelmia, sitten puolet valkosuklaavaahdosta. Toinen kerros samalla tavalla. Päällimmäisen kerroksen kostutus vaniljamaidolla.

Pursotukset 2 prk Flora Vispiä.

Koristeet sokerimassaa.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Siniruusukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *