Siniruusukakku

Appivanhemmille kakku miehen synttäreiden kunniaksi. Maku oli hyvä ja sai anopiltakin kehuja 🙂 ”Oli aikas pehmeetä,
ei liian tinttua” (niinku mieheni osuvasti kuvasi). Ja juu, kakku oli luonnossa paremman näköinen kuin kuvassa..

Pohjana 16
cm vuokaan tehty kaakaosokerikakkupohja.

Välissä:

Vadelmia 300g

0.5 dl
vettä

Keitä vadelmia ja vettä reilu 2 min. Anna jäähtyä.

Valkosuklaamousse
(Alk. per. ohje Hellapoliisilta., tässä hieman muokattuna (oli ihanaa näin)):
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Kuohua
200 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria (oma)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi
vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula
suklaa.

Kokoa kakku. Kostutus ei välttämätön, koska vadelmista
irtoaa melko paljon nestettä. Pohjan päälle eka vadelmia, sitten puolet
valkosuklaavaahdosta. Toinen kerros samalla tavalla. Päällimmäisen kerroksen
kostutus vaniljamaidolla.

Pursotukset 2 prk Flora Vispiä.

Koristeet sokerimassaa.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Siniruusukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X