Sitkeä Daim-mutakakku

Suklaapossun blogissa on eletty melko suklaisia päiviä viime aikoina ja tässä olisi vielä yksi suklainen unelmaleivonnainen eli Daim-mutakakku ennen kuin siirrytään edes hetkeksi muihin ohjeisiin. Suklaa vain on niin hyvää ja sopii mielestäni ihanasti näihin syksyisiin päiviin. Tällä kertaa testailin Leilan ”Pala kakkua”-kirjasta pehmeää suklaakakkua/mutakakku. Tätäkin ohjetta mun oli pakko sörkkiä, ja kakku tulikin höystettyä tumman suklaan lisäksi myös rouhitulla Daimilla. Ja taisin heittää joukkoon myös hieman enemmän suolaa tasapainottamaan makeutta.Tästä tuli aivan mielettömän hyvää! Reunoilta sitkeää, keskeltä kosteaa, aah! Juuri sellaista mitä mutakakku parhaimmillaan on.

Leilan kirjassa tämä oli nimetty suklaapiirakaksi (mudcake). Mielestäni mutakakku on just passeli nimi tälle tahmaiselle, kostealla, hieman raa’an oloiselle piirakalle. Daimilla höystettynä mutakakku oli makiaa, mutta ei kuitenkaan niin makiaa, etteikö sitä olisi voinut ottaa hieman lisää. Ja lisää. Ja lisää..

Maistelussa nimittäin meinasi käydä samalla tavalla kuin joskus muidenkin herkkuohjeiden kanssa. Maistoin kuvauksen aikana lautaselta yhden pienen palan, ihan vain varmistaakseni oliko se syötävää. Sen jälkeen humpsahti vielä toinenkin. Eikä aikaakaan, kun piirakasta oli tuhoutunut vähän enemmän kuin tarkoitus, upsista! Ja kamera sai jäädä.

Kakun loppupalan säästin lapsenvahdille ja näytti hänellekin maistuvan oikein hyvin 🙂

Sitkeä Daim-mutakakku
n. 23 cm irtopohjavuokaan

Aineet:
50 g voita
0.5 dl öljyä
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
0.6 dl (= 4 rkl) hyvää, tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa

Päälle:
50 g hyvää tummaa (70%) suklaata pienemmäksi pilkottuna
n. 50 g Daimia rouhittuna

Koristeluun:
Daimia pienemmäksi pilkottuna

Ohje:
Sulata voi mikrossa ja sekoita joukkoon öljy. Vatkaa munat ja sokerit paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi ja sekoittele joukkoon lämmin rasva varovasti nostellen. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja kääntele ne hellästi muna-voi-seokseen. Kaada taikina voideltuun n. 23 cm irtopohjavuokaan. Ripottele pinnalle suklaan ja Daimin palat ja paina kevyesti pintaan kiinni.

Paista 150 asteessa n. 35 tai kunnes kakku heiluu vielä keskeltä hieman kun vuokaa heiluttaa. Anna jäähtyä vuoassa hetki ja poista sitten vuoan reunat. Nosta tarjoilulautaselle vasta kunnolla jäähdyttyään. Koristele ripottelemalla lisää Daimin paloja pinnalle.

Vinkki:
* Piirakan saa nostettua pois vuoasta, kun se on kokonaan jäähtynyt ja jääkaappikylmä. Lämpimänä tarjoiltaessa mudcake on pehmeää siirrettäväksi. Jos haluat tarjota mutakakun lämpimänä, tee se suoraan ei-irtopohjalliseen piirakkavuokaan.

* Mutakakun kyljessä voi tarjoilla vaikkapa vaniljajäätelöä.


Kommentit (6)

Mun mutakakkuhammas on kolottanut jo monta päivää, kohta täytyy ehkä leipasta.. 🙂

Suosittelen Raisa 😉 Mulla oli sama vika, mutta tämä auttoi 😛

Voiko tämän tarjoilla tekopäivän seuraavana päivänä? Menettääkö jotenkin makua/muotoa?

Voi hyvin tarjoilla vasta seuraavana päivänä. Herkkua miten vain nautittuna 😛 Ja muodosta sen verran, että kuumana/lämpimänä tämä on hieman pulleampi kuin täysin jäähtyneenä. Ihania leivontahetkiä! 🙂

Onko niin, että fariinisokeri pitää myös vatkata vai lisätä kuiviin aineisiin? Ei meinaan varautunut kovin hyvin fariinisokerin kanssa. 🤔

Moikka Utelias. Fariinisokeri tosiaan vatkataan yhdessä valkoisen sokerin kanssa. Vaahdosta ei tule niin vaaleaa ja kuohkeaa kuin pelkällä valkoisella sokerilla, eikä sen mutakakun kohdalla tarvitsekaan olla niin ilmavaa. Pääasia on, että seos vaahtoutuu sen verran kuin fariinisokerin kanssa on mahdollista 🙂 Toivottavasti mutakakku onnistui 🙂

Kommentoi juttua: Sitkeä Daim-mutakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X