Sitkeät kinuskikeksit suklaahipuilla

Synttäritarjoilujen kirjoittaminen jatkuu vielä muutaman ohjeen verran. Laitan tähän väliin ohjeen ihanan kinuskisiin, keskeltä sitkeisiin ja reunoilta rapeisiin kekseihin.

En ole oikein koskaan ollut mikään keksifani, mutta alettuani tekemään itse pikkuleipiä ja/tai keksejä vuosi sitten, ihastuin niihin täysin. Itse tekemällä saa juuri sellaisia kuin haluaa ja ohjetta on helppo muokata mieleisekseen. Nämä keksit syntyivät hieman vahingossa, sillä olin avannut purkillisen kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Ajatus oli upottaa se muuhun leivonnaiseen, mutta jostain päähäni pälkähti kokeilla sitä kekseihin. Näistä tuli tosi tosi hyviä.

Kokeilin keksien tekemistä myös ilman suklaahippulisää. Ne maistuivat melkein kuin miedolle, sitkeälle kondensoidulle maidolle. Eli niistä tuli myös kivoja, mutta jotenkin nämä kuvissakin näkyvät suklaahipulliset versiot olivat hieman parempia. Tumma suklaa ehkä taittoi aavistuksen kinuskin makeutta ja toi samalla lisää makua ja rakennetta.

Koska keksit tulivat tytön juhlapöytään, kaipasin niihin myös hieman
tyttömäisyyttä, ja ripottelin taikinaan myös hieman vaaleanpunaisia
nonparelleja. Pelkäsin, että ne menettäisivät väriä uunissa, mutta väri
pysyikin aika kivasti. Näitä voiskin tuunata mieleisekseen eri värisillä
nonparelleilla.

Sitkeät kinuskikeksit kondensoidusta maidosta

n. 50 kpl

Aineet:

125 g huoneenlämpöistä voita

1 dl sokeria

2 dl kondensoitua maitoa (n. 2/3 prk, 2h 15 min. ajan kinuskiksi keitettyä)

4 dl vehnäjauhoja

0.5 tl soodaa

1/4 tl suolaa

Lisäksi:

100-150 g tummaa suklaata pieneksi pilkottuna

0.5 dl nonparelleja

Ohje:

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kinuskiksi keitetty kondensoitu maito. Sekoita sooda ja suola vehnäjauhoihin. Kääntele ne voi-sokeri-maito-seokseen niin, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Kääntele joukkoon vielä lopuksi halutessasi suklaata ja nonparelleja. Älä vaivaa taikinaa. Laita taikinakulho jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Ota taikinasta lihapullan kokoisia paloja ja pyörittele palloiksi. Laita pallot kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Pallot leviävät hieman uunissa, joten jätä niiden väliin hieman leviämisvaraa. Litistä palloja hieman ja painele päälle vielä hieman lisää nonparelleja. Paista 180 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes reunat tuntuvat sormeen hieman kiinteiltä, mutta keskusta on vielä täysin raa’an oloinen..

Vinkki:

* Keksien kuuluu olla raa’an oloisia uunista otettaessa. Ne kypsyvät vielä uunista oton jälkeen ja tulevat keskeltä hieman pehmeän sitkeiksi ja reunoilta rapeiksi..
* Jos haluat tehdä keksejä enemmän, käytä koko purkillinen kondensoitua maitoa ja kerro muiden ohjeessa olevien aineiden määrä 1.5-kertoimella. Eli rasvaa 185 g, sokeria 1.5 dl, jauhoja 6 dl, 0.75 tl soodaa, suolaa vajaa puol tl. Suklaarouhetta oman maun mukaan 🙂

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Sitkeät kinuskikeksit suklaahipuilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Vieläkö teillä on omenoita jäljellä? Tämä supermehevä omenapiirakka on helppo ja nopea tehdä, ja niin mehevä, että!!! Jos kaipaat vielä omppuohjetta, niin kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supermeheva-omenapiirakka-kauramurulla-munaton/
#suklaapossu #omena #piirakka #munaton #omenapiirakka #mehevä #moist #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Testailin vegaanisia pullia kookosmaitopohjaisina, ja voi että kun niistä tuli pehmoisia. Ja ihanan makuisia, varsinkin kanelilla ja fariinisokerilla täytetyt versiot, nams! 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vegaaniset-eli-maidottomat-ja-munattomat-pullat/ #suklaapossu #vegaaninen #pulla #kotiliesiblogit #vegan #bun

suklaapossu

X