Sitkeät kinuskikeksit suklaahipuilla

Synttäritarjoilujen kirjoittaminen jatkuu vielä muutaman ohjeen verran. Laitan tähän väliin ohjeen ihanan kinuskisiin, keskeltä sitkeisiin ja reunoilta rapeisiin kekseihin.

En ole oikein koskaan ollut mikään keksifani, mutta alettuani tekemään itse pikkuleipiä ja/tai keksejä vuosi sitten, ihastuin niihin täysin. Itse tekemällä saa juuri sellaisia kuin haluaa ja ohjetta on helppo muokata mieleisekseen. Nämä keksit syntyivät hieman vahingossa, sillä olin avannut purkillisen kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Ajatus oli upottaa se muuhun leivonnaiseen, mutta jostain päähäni pälkähti kokeilla sitä kekseihin. Näistä tuli tosi tosi hyviä.

Kokeilin keksien tekemistä myös ilman suklaahippulisää. Ne maistuivat melkein kuin miedolle, sitkeälle kondensoidulle maidolle. Eli niistä tuli myös kivoja, mutta jotenkin nämä kuvissakin näkyvät suklaahipulliset versiot olivat hieman parempia. Tumma suklaa ehkä taittoi aavistuksen kinuskin makeutta ja toi samalla lisää makua ja rakennetta.

Koska keksit tulivat tytön juhlapöytään, kaipasin niihin myös hieman
tyttömäisyyttä, ja ripottelin taikinaan myös hieman vaaleanpunaisia
nonparelleja. Pelkäsin, että ne menettäisivät väriä uunissa, mutta väri
pysyikin aika kivasti. Näitä voiskin tuunata mieleisekseen eri värisillä
nonparelleilla.

Sitkeät kinuskikeksit kondensoidusta maidosta
n. 50 kpl
Aineet:
125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 dl kondensoitua maitoa (n. 2/3 prk, 2h 15 min. ajan kinuskiksi keitettyä)
4 dl vehnäjauhoja
0.5 tl soodaa
1/4 tl suolaa
Lisäksi:
100-150 g tummaa suklaata pieneksi pilkottuna
0.5 dl nonparelleja
Ohje:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kinuskiksi keitetty kondensoitu maito. Sekoita sooda ja suola vehnäjauhoihin. Kääntele ne voi-sokeri-maito-seokseen niin, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Kääntele joukkoon vielä lopuksi halutessasi suklaata ja nonparelleja. Älä vaivaa taikinaa. Laita taikinakulho jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
Ota taikinasta lihapullan kokoisia paloja ja pyörittele palloiksi. Laita pallot kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Pallot leviävät hieman uunissa, joten jätä niiden väliin hieman leviämisvaraa. Litistä palloja hieman ja painele päälle vielä hieman lisää nonparelleja. Paista 180 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes reunat tuntuvat sormeen hieman kiinteiltä, mutta keskusta on vielä täysin raa’an oloinen..
Vinkki:
* Keksien kuuluu olla raa’an oloisia uunista otettaessa. Ne kypsyvät vielä uunista oton jälkeen ja tulevat keskeltä hieman pehmeän sitkeiksi ja reunoilta rapeiksi..
* Jos haluat tehdä keksejä enemmän, käytä koko purkillinen kondensoitua maitoa ja kerro muiden ohjeessa olevien aineiden määrä 1.5-kertoimella. Eli rasvaa 185 g, sokeria 1.5 dl, jauhoja 6 dl, 0.75 tl soodaa, suolaa vajaa puol tl. Suklaarouhetta oman maun mukaan 🙂

Avainsanat

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.