Sitkeät sitruunaiset keksit

Nämä keksit tuli tehtyä jo jokin aika sitten, mutta
laitan ne nyt lopulta tännekin. Yritin tässä miettiä mistä nämä saivat alkunsa,
mutta ajatus ei meinannut tulla mieleeni. Juuri kun olin painamassa
”julkaise”-nappulaa, muistin sen. Esikoisen tarhassa siis oli
eväsretki jokin aika sitten. Muistin suht myöhään illalla, että eväsrasiaan
pyydettiin laittamaan mukaan myös keksejä. Olisihan sinne varmaan voinut
muutakin laittaa, mutta sain päähäni alkaa tehdä sellaisia, koska kaapeista niitä
ei löytynyt (ja leivontasormetkin syyhysivät). Oli jo myöhä eli taikinan piti
siis olla nopea ja helppo. Nakkailin aineita kippoon ja tuloksena syntyivät
nämä keksit. Nyt olen tyytyväinen, että nämä tuli tehtyä. Nämä olivat
mielestäni oikein hyviä. Nämä keksit ovat vähän kuin kauralastut sitruunalisällä.
Siis koostumukseltaan. Reunoilta rapsakoita, mutta keskeltä sitkeitä. Maku on
miedon sitruunainen. Eli kokonaisuudessaan mielestäni oikein hyviä keksejä 🙂
Ja esikoinenkin eväsretken jälkeen pyysi liki jatkuvasti ”Annatko
mulle taas sellaisen herkkukeksin”, kunnes kaikki keksit oli tuhottu 🙂

 

 

 

Nämä on siis helppo tehdä, sillä
vatkaimen voi (jälleen kerran) unohtaa kaapin kätköihin. Jos keksit kypsentää
juuri ja juuri kypsiksi, ovat ne sen verran pehmeitä, että tuppaavat hieman
taipumaan vähän pidemmässä säilytyksessä (kuten ylimmästä kuvasta näkee).
Uskoisin, että pidempään paistetut keksit pysyisivät paremmin mallissaan ja
olisivat kuitenkin edelleen hieman sitkeitä. Maku on joka tapauksessa
mielestäni hyvä 🙂
Tässä tulee ohje.
Sitkeät sitruunaiset keksit
n. 40 kpl
Aineet:
125 g voita sulatettuna
2.5 rkl (1/2 sitruunan) sitruunan mehua
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 muna
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl sokeria
4 dl jauhoja
0.5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Ohje:
Vatkaa voi, sitruunan mehu, muna ja
siirappi kulhossa pallovatkaimella (tai lusikalla) sekaisin. Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää seokseen nopeasti sekoittaen. Laita taikina
jääkaappiin hetkeksi, niin se jähmettyy ja sitä on helpompi käsitellä.
Pyörittele taikinasta pellille pienen lihapullan kokoisia taikinapalloja. Jätä
kunnon välit, sillä keksit leviävät kypsyessään melkoisesti. Paista  175
asteessa n. 9 minuuttia, kunnes keksit alkavat laskeutua (ne pullistuvat ensin)
ja saavat reunoihin aavistuksen väriä. Keksien ei muuten tarvitse saada väriä
pintaansa. Näin keksit jäävät pehmeähköiksi. Jos haluat rapeammat keksit,
paista hieman pidempään. Paistoaika on joka tapauksessa uunista riippuvainen,
joten tarkkaile tilannetta. Keksit ovat luultavammin joka tapauksessa hieman
sitkeitä (itse en koittanut paistaa koviksi, sillä pidän pehmeistä kekseistä).
Anna keksien jäähtyä pellillä.

 

 

Avainsanat

Instagram

  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti
  • Ihanaa kun aurinko hellii ja pian meillä aletaan grillaamaan. Vinkkaan vielä ennen ulos menemistä, että kokosin blogiin muutamia herkullisia makeita ja suolaisia ohjeita kesän juhliin ja äitienpäiväksi 💖 Jos haluat tehdä vielä jotain herkkua huomiseksi, niin vilkaise vinkit blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aitienpaivan-makeat-ja-suolaiset-leivonnaiset/
#vinkki #äitienpäivä #suolaiset #makeat #leivonnaiset #suklaa #savulohi #kahvikakunmuotoinenkakku #suklaapossu #kotiliesi

suklaapossu

Keskustelu

Näistä tuli niiiiiin hyviä! En malttanut pitää taikinaa jääkaapissa, vaan nostelin lusikoilla pellille pieniä kasoja. Hyvin onnistui myös niin 🙂

Hieno homma, että onnistui myös ilman taikinan viilentämistä 🙂 Ja kiva, että maistuivat. Nämä kyllä vievät kielen mennessään 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.