Sitruunainen juustokakku kondensoidusta maidosta

Tämä helppo juustokakku on sopiva valinta leipurille, joka ei halua käyttää liivatetta. Sitruunanmäärää voi säätää oman mielensä mukaan ja lisätä joukkoon vaikka limeä! Idean sain Sikke Sumarin ohjelmasta, jossa tehtiin lime-sitruuna-kakku samalla periaatteella.
Määrät sopivat n. 22 cm vuokaan.
Pohja:
100 g digestivekeksejä murskattuna 35 g voita
1 tl ruokosokeria
Murskaa digestivet ja sekoita joukkoo sokeri ja sula voi. Painele vuoan pohjalle.
Täyte:
300 g Philadelphia tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa
1.5 (= 3.5 rkl mehua) pienen sitruunan mehu
Vatkaa täytteen aineet sekaisin ja laita pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunainen juustokakku kondensoidusta maidosta
Mulla ei hyytynyt ollenkaan, vaikka on ollut jo 14h jääkaapissa 🙁
No voi rähmä! Teitkö täysin ohjeen mukaan, vai laitoitko esim. sitruunan mehua ohjetta enemmän?
Laitoin vain 2rkl sitruunamehua eli vähemmän kuin ohjeessa. En ole mikään sitruunafani. Mutta ei se nyt voi asiaan vaikuttaa…
Voiskohan se syy muuten olla juuri siinä, sitruunan mehun vähyydessä!? Hyytyminen tapahtuu sitruunan mehun hapon voimin (jonkin kemiallisen reaktion kautta), joten ehkäpä liian vähäinen määrä sitruunan mehua ei saa täytettä hyytymään..