Sitruunainen juustokakku kondensoidusta maidosta

Tämä helppo juustokakku on sopiva valinta leipurille, joka ei halua käyttää liivatetta. Sitruunanmäärää voi säätää oman mielensä mukaan ja lisätä joukkoon vaikka limeä! Idean sain Sikke Sumarin ohjelmasta, jossa tehtiin lime-sitruuna-kakku samalla periaatteella.

Määrät sopivat n. 22 cm vuokaan.

Pohja:

 

100 g digestivekeksejä murskattuna
35 g voita

1 tl ruokosokeria

Murskaa digestivet ja sekoita joukkoo sokeri ja sula voi. Painele vuoan pohjalle.

Täyte:

300 g Philadelphia
tuorejuustoa

1 prk kondensoitua maitoa

1.5 (= 3.5 rkl mehua) pienen sitruunan
mehu

Vatkaa täytteen aineet
sekaisin ja laita pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Avainsanat

Kommentit (4)

Mulla ei hyytynyt ollenkaan, vaikka on ollut jo 14h jääkaapissa 🙁

No voi rähmä! Teitkö täysin ohjeen mukaan, vai laitoitko esim. sitruunan mehua ohjetta enemmän?

Laitoin vain 2rkl sitruunamehua eli vähemmän kuin ohjeessa. En ole mikään sitruunafani. Mutta ei se nyt voi asiaan vaikuttaa…

Voiskohan se syy muuten olla juuri siinä, sitruunan mehun vähyydessä!? Hyytyminen tapahtuu sitruunan mehun hapon voimin (jonkin kemiallisen reaktion kautta), joten ehkäpä liian vähäinen määrä sitruunan mehua ei saa täytettä hyytymään..

Kommentoi juttua: Sitruunainen juustokakku kondensoidusta maidosta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X