Suklaapossu

Sitruunainen "tiramisu"

Otsikon tiramisu-sana on lainausmerkeissä, koska tämä ei ole aito tiramisu. Aito tiramisuvaahto sisältää vain sokeria, munaa ja mascarponea, mutta tässä on myös kermaa. Sen lisäksi tässä on pohjana pelillä tehtävä kaakaosokerikakkupohja, eikä tiramisussa käytettäviä Savoiard-keksejä. Mutta hyvää tämä silti on! Tiramisun makua pienellä sitruunavivahteella! Sopii hyvin tilanteisiin, joissa kaipaa tiramisua, mutta aidot keksit puuttuvat, eikä niitä ole aikaa tehdä itse.

Pohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl perunajauhoa

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

                                           

Kostutus:

1 dl vahvaa, kylmää kahvia, esim. espressoa

1/2 dl Amaretto-likööriä tai1/2 dl vettä + manteliesanssi

                                           

Täyte:

2 kananmunaa

1 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1 rs (á 250 g) Mascarponea

1 sitruunan raastettu kuori

                                           

Koristeluun:

kaakaojauhetta

viinirypäleitä

Ohje:

1. Tee pohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut perunajauho, kaakao- ja leivinjauhe siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 7 – 8 minuuttia.

2. Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Sekoita muna-sokerivaahto pehmennetyn tuorejuuston joukkoon, mausta raastetulla sitruunankuorella ja lisää lopuksi kermavaahto. Irrota torttupohja leivinpaperista ja leikkaa kahtia. Nosta toinen levyistä tarjoiluvadille ja lisää puolet kahviseoksesta kostutukseksi. Levitä puolet täytteestä torttupohjalle. Nosta päälle toinen levy ja kostuta sekin kahviseoksella. Levitä päälle loput täytteestä. Anna maustua kylmässä muutama tunti.

3. Koristele: Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele viinirypäleillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunainen "tiramisu"

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *