Sitruunainen ”tiramisu”

Otsikon tiramisu-sana on lainausmerkeissä, koska tämä ei ole aito tiramisu. Aito tiramisuvaahto sisältää vain sokeria, munaa ja mascarponea, mutta tässä on myös kermaa. Sen lisäksi tässä on pohjana pelillä tehtävä kaakaosokerikakkupohja, eikä tiramisussa käytettäviä Savoiard-keksejä. Mutta hyvää tämä silti on! Tiramisun makua pienellä sitruunavivahteella! Sopii hyvin tilanteisiin, joissa kaipaa tiramisua, mutta aidot keksit puuttuvat, eikä niitä ole aikaa tehdä itse.

Pohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl perunajauhoa

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

                                           

Kostutus:

1 dl vahvaa, kylmää kahvia, esim. espressoa

1/2 dl Amaretto-likööriä tai1/2 dl vettä + manteliesanssi

                                           

Täyte:

2 kananmunaa

1 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1 rs (á 250 g) Mascarponea

1 sitruunan raastettu kuori

                                           

Koristeluun:

kaakaojauhetta

viinirypäleitä


Ohje:

1. Tee pohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut perunajauho, kaakao- ja leivinjauhe
siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina voidellun leivinpaperin
päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 7 – 8 minuuttia.

2. Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Vaahdota myös kerma. Sekoita muna-sokerivaahto pehmennetyn tuorejuuston
joukkoon, mausta raastetulla sitruunankuorella ja lisää lopuksi kermavaahto.
Irrota torttupohja leivinpaperista ja leikkaa kahtia. Nosta toinen levyistä
tarjoiluvadille ja lisää puolet kahviseoksesta kostutukseksi. Levitä puolet
täytteestä torttupohjalle. Nosta päälle toinen levy ja kostuta sekin
kahviseoksella. Levitä päälle loput täytteestä. Anna maustua kylmässä muutama
tunti.

3. Koristele: Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja
koristele viinirypäleillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Sitruunainen ”tiramisu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X