Sitruunamousse appelsiinilla jälkiruoaksi

Viikonloppuna jälkiruokaa miettiessäni jääkaapista löysin ylimääräisen mascarponepaketin. Siitä tuli
mieleen aiemmin tekemäni, suussasulava, järisyttävän hyvä sitruunajuustokakku. Koska sitruunaakin sattui löytymään, tekasin jälkkäriksi juustokakun tapaisen sitruunamoussen ja pilkoin joukkoon appelsiinin paloja. Tästä tuli tosi hyvä, raikas jälkkäri.

Tuo sitruunamousse oli taas niin vietävän hyvää. Annokseen voisi sopiva appelsiinin sijasta melkein mitkä tahansa marjat. Kesän lähestyessä vaikkapa tuoreista mansikoista ja tuosta sitruunamousessesta tulisi myös ihastuttava jälkkäri. Ja mikä ettei sitruunamoussen kanssa natsaisi myöhemmin kesällä myös muutkin kauden marjat.

Raastoin päälle appelsiinin kuorta koristeeksi. Käytin pientä, hienoteräistä höylääni, mutta huomasin, että taisin painaa sitä aluksi liian kovin ja kuoren palasista tuli melko paksuja. Ne eivät tuntuneet suussakaan kovin kivoilta, vaan olivat hieman puisevia. Kun sain hieman höllättyä otetta, tuli raasteestakin hienompijakoisempaa ja syötynäkin miellyttävämpiä. Kuori kannattaa siis raastaa niin hienoksi kuin vain mahdollista.

Sitruunamousse appelsiinilla jälkiruoaksi
n. 8-10 annosta
 

Täyte:
2.5 dl Flora vispiä (tai vispikermaa)
2.5 dl Flora Vanillaa
250 g (1 prk) mascarponea
0.75-1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
n. 7 rkl (n. 3 pienen sitruunan) sitruunan mehua
1-2 pienen sitruunan raastettu kuori
3 isoa appelsiiniaOhje:
Vatkaa vispikerma ja vatkattava vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa joukkoon marcarpone ja hieman sokeria sekä vaniljasokeri. Pese sitruunan kuori todella hyvin. Raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista sitruunoista mehu talteen. Lisää kuoriraastetta ja mehu moussen joukkoon. Maista ja lisää sokeria makusi mukaan. Täytteen koostumus on tässä vaiheessa kuohkean moussemaista, mutta melko löysää. (Mousse jämähtää hieman, kun se saa annosten kokoamisen jälkeen levätä jääkaapissa.)

 

Kuori ja pilko appelsiinit. Itse tein tämän vaiheen alla olevalla tavalla. Kuoriminen hoitui kätevästi veitsellä. Leikkasin molemmista päistä hatut pois ja vetelin veitsellä kuoret pois reunoja pitkin. Sen jälkeen leikkasin veitsellä appelsiinin kalvoja myöten hedelmälihat pois.

 

Kokoa annokset. Nosta lusikallinen sitruunavaahtoa tarjoiluastian pohjalle. Lisää appelsiinin paloja päälle. Toista edelliset aiheet niin kauan, kunnes olet tyytyväinen annoksen kokoon. Nosta lopuksi nokare vaahtoa päälle.
Jos haluat, voit raastaa päälle koristeeksi hieman hienoksi raastettua appelsiinin kuorta. Voit nauttia jälkkärin samantein tai antaa sen vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin, jolloin mousse hieman paksenee ja siitä tulee pehmoisen juustokakkumainen.
Vinkki:
* Jälkiruoan voi syödä heti valmistumisen jälkeen, mutta se on silloin vielä melko löysää. Mousse kiinteytyy jääkaapissa muutamassa tunnissa ihanan pehmoiseksi, hieman juustokakkumaiseksi mousseksi. Jos haluat nauttia sen kiinteämpänä, anna annoksen vetäytyä jääkaapissa 2-4 tuntia. Pidemmän säilytysajan jälkeen (yli 12 h) appelsiineista irtoava neste valuu pikku hiljaa pohjalle ja pehmentää moussea. Se ei toki makua haittaa, vaan nämä ovat aivan yhtä herkullisia myöhemminkin syötynä 🙂

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Herkullisen näköinen annos *0* <3

Kiitos namehisa 🙂 <3

Oi, varmasti ihanaa! 🙂

Kiitos Kanelitytön kakkuparatiisi 🙂 Ihania olivat 😛

Näyttää kyllä.raikkaalta, nam!

Kiitos Raisa P 🙂 Raikkaita, ja juuri sopivan makeita. Herkullinen päätös aterialle 🙂

Näyttää superhyvältä! Täytyis kokeilla tuota sinun sitruunamoussea. Uskon sen olevan juuri minun makuuni. 🙂

Kiitos Leena-muori 😀 Kokeilehan ihmeessä sitruunamoussea! Se on ihan lempparimousse tällä hetkellä. Kuohkeaa, sitruunaista, suussa sulavaa, pehmoista… Uskon, että pidät 🙂

Oi, ihanan raikkaan näköinen.

Kiitos Kaura 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.