Sitruunamousse appelsiinilla jälkiruoaksi

Helppo ja nopea ja herkullinen sitruunamousse appelsiinilla

Viikonloppuna jälkiruokaa miettiessäni jääkaapista löysin ylimääräisen mascarponepaketin. Siitä tuli mieleen aiemmin tekemäni, suussasulava, järisyttävän hyvä sitruunajuustokakku. Koska sitruunaakin sattui löytymään, tekasin jälkkäriksi juustokakun tapaisen sitruunamoussen ja pilkoin joukkoon appelsiinin paloja. Tästä tuli tosi hyvä, raikas jälkkäri.

Tuo sitruunamousse oli taas niin vietävän hyvää. Annokseen voisi sopiva appelsiinin sijasta melkein mitkä tahansa marjat. Kesän lähestyessä vaikkapa tuoreista mansikoista ja tuosta sitruunamousessesta tulisi myös ihastuttava jälkkäri. Ja mikä ettei sitruunamoussen kanssa natsaisi myöhemmin kesällä myös muutkin kauden marjat.

Raastoin päälle appelsiinin kuorta koristeeksi. Käytin pientä, hienoteräistä höylääni, mutta huomasin, että taisin painaa sitä aluksi liian kovin ja kuoren palasista tuli melko paksuja. Ne eivät tuntuneet suussakaan kovin kivoilta, vaan olivat hieman puisevia. Kun sain hieman höllättyä otetta, tuli raasteestakin hienompijakoisempaa ja syötynäkin miellyttävämpiä. Kuori kannattaa siis raastaa niin hienoksi kuin vain mahdollista.

Sitruunamousse appelsiinilla jälkiruoaksi

n. 8-10 annosta

Täyte:

2.5 dl Flora vispiä (tai vispikermaa)

2.5 dl Flora Vanillaa

250 g (1 prk) mascarponea

0.75-1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

n. 7 rkl (n. 3 pienen sitruunan) sitruunan mehua

1-2 pienen sitruunan raastettu kuori

3 isoa appelsiinia

Ohje:

Vatkaa vispikerma ja vatkattava vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa joukkoon marcarpone ja hieman sokeria sekä vaniljasokeri. Pese sitruunan kuori todella hyvin. Raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista sitruunoista mehu talteen. Lisää kuoriraastetta ja mehu moussen joukkoon. Maista ja lisää sokeria makusi mukaan. Täytteen koostumus on tässä vaiheessa kuohkean moussemaista, mutta melko löysää. (Mousse jämähtää hieman, kun se saa annosten kokoamisen jälkeen levätä jääkaapissa.)

Kuori ja pilko appelsiinit. Itse tein tämän vaiheen alla olevalla tavalla. Kuoriminen hoitui kätevästi veitsellä. Leikkasin molemmista päistä hatut pois ja vetelin veitsellä kuoret pois reunoja pitkin. Sen jälkeen leikkasin veitsellä appelsiinin kalvoja myöten hedelmälihat pois.

Kokoa annokset. Nosta lusikallinen sitruunavaahtoa tarjoiluastian pohjalle. Lisää appelsiinin paloja päälle. Toista edelliset aiheet niin kauan, kunnes olet tyytyväinen annoksen kokoon. Nosta lopuksi nokare vaahtoa päälle.

Jos haluat, voit raastaa päälle koristeeksi hieman hienoksi raastettua appelsiinin kuorta. Voit nauttia jälkkärin samantein tai antaa sen vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin, jolloin mousse hieman paksenee ja siitä tulee pehmoisen juustokakkumainen.

Vinkki:

* Jälkiruoan voi syödä heti valmistumisen jälkeen, mutta se on silloin vielä melko löysää. Mousse kiinteytyy jääkaapissa muutamassa tunnissa ihanan pehmoiseksi, hieman juustokakkumaiseksi mousseksi. Jos haluat nauttia sen kiinteämpänä, anna annoksen vetäytyä jääkaapissa 2-4 tuntia. Pidemmän säilytysajan jälkeen (yli 12 h) appelsiineista irtoava neste valuu pikku hiljaa pohjalle ja pehmentää moussea. Se ei toki makua haittaa, vaan nämä ovat aivan yhtä herkullisia myöhemminkin syötynä 🙂

Kommentit (10)

Näyttää kyllä.raikkaalta, nam!

Kiitos Raisa P 🙂 Raikkaita, ja juuri sopivan makeita. Herkullinen päätös aterialle 🙂

Näyttää superhyvältä! Täytyis kokeilla tuota sinun sitruunamoussea. Uskon sen olevan juuri minun makuuni. 🙂

Kiitos Leena-muori 😀 Kokeilehan ihmeessä sitruunamoussea! Se on ihan lempparimousse tällä hetkellä. Kuohkeaa, sitruunaista, suussa sulavaa, pehmoista… Uskon, että pidät 🙂

Kommentoi juttua: Sitruunamousse appelsiinilla jälkiruoaksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Pienen prinsessan ristiäiskakuksi päätyi prinsessakakku reilulla vadelma- ja vaniljakiisselitäytteellä. Tätä oli ihana tehdä, ja vielä ihanempaa oli kuulla kehuja sekä kakun mausta että ulkonäöstä 💖 Ohje blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-tyton-ristiaiskakkuna-topposilla/ #suklaapossu #prinsessakakku #ristiäiskakku #vadelma #vaniljakiisseli #kotiliesiblogit #täytekakku #princess #cake #raspberry #vanilj
  • Aika suklaiselta näyttää Suklaapossun 9 tykätyintä instapostausta vuodelta 2018  Kiitos kaikille tykkäyksistä ja kommenteistanne 💖 Jatketaan samaan herkulliseen tapaan ensi vuonnakin 😘 #suklaapossu #kotiliesiblogit #2018bestnine #vuodenparhaat #leivontablogi
  • Testailin vihdoinkin rapeaa ja makeaa hunajakennoa. Se oli yllättävän helppo tehdä, kunhan vahti ettei sokeri päässyt kärvähtämään. Hunajakennolla saa kivaa tekstuuria esim. pehmeiden juustokakkujen koristeina tai sen voi esim. päällystää suklaalla. Kurkkaa kennon ohje blogin puolelta 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/hunajakenno/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #hunajakenno #honeycomb #makeatleivonnaiset
  • Ihanaa Joulua ja herkullista loppuvuotta 🎄💖☃️☺️ #suklaapossu #kotiliesiblogit #joulu2018
  • Pistaasi ja valkosuklaa ne yhteen soppii. Nämä helpot valkosuklaatryffelit sopivat tosi ihanasti vaikkapa lahjaksi, tai sitten omaan napaan vedettäväksi. Kurkkaa ohje blogin puolelta. Ps. Blogista löytyy myös muita suklaisia herkkuvinkkejä Jouluun! <3  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaatryffelit-pistaasipahkinoilla-ja-lehtijuttua/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #pistaasi #pähkinä #valkosuklaa #tryffeli #chocolate #syötävälahja 
Kuvan on ottanut Pekka Holmström/Otavamedia
  • Jouluun valmistautumista syötävien lahjojen parissa❤️ Äsken valmistui helppo kahden suklaan fudgemassa pähkinöillä 😋 Kurkkaa lisää suklaafudgeohjeita blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/joululahjavinkki-nro-ii-helpot-suklaafudget-appelsiinilla-ja-ilman/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #pähkinä #fudge #helppojanopea #yummy #chocolate #nut
  • Oletko jo kokeillut liivatteetonta piparkakkujuustokakkua? Kokosin tämän lisäksi muita ihania jouluun sopivia kakkuohjeita blogiin. Löytyisikö sieltä kakku teidän pöytäänne? Katso nopeat herkulliset ohjeet blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/joulun-herkulliset-kakut/ #piparkakku #juustokakku #liivatteeton #suklaapossu #kotiliesiblogit #yummy #gingerbread #cheesecake

suklaapossu

X