Snickers-jäätelökakku

Tässä lisää viilentäviä jäätelöohjeita näihin paahtaviin helteisiin. Innostuin vähän aikaa sitten tekemästäni kinuskisesta jäätelöstä niin paljon, että halusin kokeilla samaa hieman vähemmän makeana, mutta vieläkin maukkaampana versiona. Suolattua kinuskia, suklaata ja suolapähkinöitä kinuskisessa jäätelössä, aivan mahtava yhdistelmä!

Tein kinuskin paahdetusta sokerista ja se on kyllä ihan mahdottoman hyvää. Kinuski saa sokerista aivan ihastuttavan maun ja aromin, jota ei
pysty korvaamaan fariinisokerista tehdyllä kinuskilla. Jos rakastat kinuskia, kuten minä, mutta et ole koskaan koittanut paahdetusta sokerista tehtyä kinuskia ja haluat uuden ihanan makuelämyksen, suosittelen sen tekemistä samantein! 😉

 

 

Jäätelömassa on tuli tehtyä jälleen ilman jäätelökonetta käyttämällä samaa tuttua ohjetta, jonka tärkeimmät osat ovat kondensoitu maito ja vispautuva kerma(n tyyppinen seos). Koostumus ei ole aivan yhtä pehmeän höttöinen kuin kaupan jäätelöissä usein. Siksi kakku on hyvä ottaa huoneenlämpöön pehmenemään hieman ennen nauttimista, niin se pehmenee ja sulaa suussa sulavaksi.

Snickers-jäätelökakku

n. 2 litran vuokaan

Jäätelömassa:

6 dl kuohukermaa tai vastaavaa (itse käytin Flora Vispiä ja Kuohua, mutta kuohukermalla rakenne pysyy parempana)

1 prk kondensoitua maitoa (valmiiksi keitettynä tai itse keitettynä)

80 g tummaa (n.50%) suklaata rouhittuna

Paahtokinuski:

1 dl sokeria

1.5 rkl vettä

1 dl kuohukermaa (tai esim. Flora Kuohua)

0.5 mm (eli puolikas maustemitallinen) suolaa

Lisäksi:

1 dl suolapähkinöitä

20 g tummaa (n.50%) suklaata rouhittuna

Ohje:

Käytä valmiiksi keitetty karamellisoitua kondensoitua maitoa tai keitä se itse. Jos käytössäsi ei ole valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa, aloita jäätelö tekeminen keittämällä kondensoitu maito kinuskiksi jo mielellään edellisenä päivänä. Eli laita purkki niin isoon kattilaan, että kattilan reunat yltävät helposti tölkin yläpuolelle. Laita kattilaan vettä niin paljon, että tölkki peittyy kokonaan vedellä. Keitä tölkkiä kattilassa 2 tuntia ja 15 minuuttia. Varmista, että tölkki on koko keittämisen ajan veden peitossa. Ota kattila pois levyltä. Anna tölkin olla vedessä vielä niin kauan, että vesi jäähtyy.

Tee paahtokinuski. Lisää kattilaan sokeri ja vesi. Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes seos ruskistuu hieman eli on kauniin pronssinruskea (itselläni meni n. 10 minuuttia). Älä sekoita sokeria kesken keittämisen, jottei se kiteydy kattilan reunoille. Kun seos on pronssinvärinen, ota lusikka käteen ja kaada kattilaan pikku hiljaa kuohukermaa jatkuvasti sekoittaen. Kun alat kaatamaan kermaa, seos hieman kuohahtaa, mutta jatka kerman kaatamista samalla sekoittaen. Jos kaadat liian nopeasti, kinuski voi kokkaroitua, mutta jatka vaan hämmentämistä, kunnes sokeriklöntti liukenee. Lisää lopuksi suola. Laita kattila kylmää vettä sisältävään altaaseen. Kastike jäähtyy nopsaan. Sekoita jäähtyneen kinuskin joukkoon suolapähkinät.

 Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kondensoitu maito. Pilko 100 g tummaa suklaata pieneksi. Lisää siitä n. 80 g kermamassan joukkoon. Kaada puolet kerma-seoksesta kakkuvuokaan. Ripottele päälle n. puolet pähkinä-kinuskista. Sekoita kevyesti. Lisää loput kerma-seoksesta ja ripottele pinnalle loput pähkinä-kinuskista. Marmoroi pintaa vetelemällä veitsellä pintaa pitkin. Ripottele päälle vielä loppu suklaarouhe ja muutama suolapähkinä.

Laita jäätelökakku pakkaseen muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Ota huoneenlämpöön n. 20 minuuttia ennen tarjoamista.

Marmorointi on helppo ja nopea tapa koristella tällaiset jäätelökakut ja samantyyppiset juustokakut. Otin marmoroinnista muutaman kuvan tekstin tueksi.

Muutama lisävinkki kakun tekoon:

* Voitele kakkuvuoka kevyesti ennen jäätelömassan lisäämistä. Näin valmis jäätelö irtoaa reunoilta helpommin.

* Käytin jälleen Floran tuotteita (koska minulta löytyy niitä aina kaapista pitkän
käyttöajan takia), mutta toki tähän voi käyttää muitakin muitakin
vispattavia kermoja tai kasvisrasvavalmisteita oman mieltymyksensä
mukaisesti. Ainoa ”vaatimus” tuotteelle on, että siinä pitää olla tarpeeksi rasvaa, muuten jäätelöstä tulee helposti kiteinen. Hyvä rasvaprosentti on kokemukseeni pohjautuen jossain 25 yläpuolella.

* Jos haluaa päästä vieläkin helpommalla tai kakun teolla on kiire, sen voi tehdä myös käyttämällä kaupan vaniljajäätelöä itsetehdyn jäätelömassan sijasta. Tällöin leikkaa kovasta jäätelöstä palasia vuoan voidellun pohjalle, lusikoi päälle
paahtokinuski-pähkinäseosta ja ripottele päälle puolet suklaarouheesta. Leikkaa päälle lisää vaniljajäätelöä. Painele kevyesti vaikka lusikalla, jotta jäätelökakku tiivistyy. Päälle vielä
loput kinuski-pähkinät ja loppu suklaa. Tällaisen kakun voikin nauttia samantein kokoamisen jälkeen.

 

Avainsanat

Kommentit (2)

Upea kakku kerta kaikkiaan! Melkoinen ilmestys! Tällä voisi vaikka juhlistaa kavereiden kanssa kesäloman viimeisiä päiviä C:

Kiitos Drägonflai 🙂 Tuo valuva kinuski tekee mistä tahansa aivan mahdottoman herkullisen näköisen. Ja vielä kun yhdistää siihen suklaata ja pähkinöitä, niin ainakin minun suupielet alkavat nykiä herkun suuntaan.. 😉 Tämä oli tosi hyvää! Muistutti tosi paljon kaupan Snickers-jäätelöitä. Jos Snickers maistuu, niin kokeilepas ihmeessä tätä 🙂

Kommentoi juttua: Snickers-jäätelökakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X