Suklaa-juustokakku appelsiinilla ja suolapähkinöillä (liivatteeton)

 

Jouluna kaiken raskaan tarjottavan keskellä maistuu myös jokin raikas. Tässä yksi vaihtoehto raikkaaksi, suklaiseksi jälkiruoaksi 🙂

Mieleeni ei koskaan aiemmin ollut juolahtanut, että juustokakkujen keksipohjaan voisi voin/rasvan sijasta ujuttaakin maitoa. Onneksi huomasin Pikku murusia -blogissa herkullisen ohjeen, jossa näin oli tehty. Päätin testailla asiaa heti samantein, kun muistin jääkaapissa nököttäneen appelsiini-tuorejuustopaketin. Koska suklaa sopii appelsiinin seuraksi, sai kakku täytteeseensä myös

sitä. Suklaasta johtuen kakusta tuli samalla myös liivatteeton, sillä
suklaa itsessään ”hyydyttää” kakun.

Oli muuten tosi hyvä yhdistelmä!
Suklaiset juustokakut saattavat joskus olla liiankin suklaisia ja
makeita joiden mielestä. Appelsiinituorejuustosta johtuen kakku oli
suklaisuuden lisäksi myös mukavan raikas. Vein kakun jo kesällä mökille
jälkiruoaksi. Menestyksestä kertonee myös se, ettei kakusta ollut
jäljellä muruakaan tuon jälkiruokahetken jälkeen 🙂

Pohja
toimi loistavasti! Se oli pehmeämpi kuin voita käytettäessä, mutta
silti hyvinkin kiinteä ja hyvin leikattavissa. Taidanpa käyttää
jatkossakin keksipohjaan jotain muuta kuin rasvaa 🙂 Keksien lisäksi
murskasin joukkoon hieman suolapähkinöitä. Ei yhtään hassumpi yhdistelmä
sekään. Näin tuollaisen suolapähkinä-dominoyhdistelmällä tehdyn pohjan
jonkun toisen, muistaakseni vadelmaisen juustokakun ohjeessa, kehujen
kera. En ottanut ohjetta sen tarkemmin ylös, sillä ajattelin löytäväni
sen kun hetki on. Mutta tässä sitä ollaan. Vinkki käytetty hyväksi, ja
alkuperäisohje hukassa. Määrät heittelin kuitenkin omasta hatustani
välillä maistellen.

Mutta jos (ja kun) nyt täydellisyyttä
haetaan, niin enpä oikein tiedä noista suolapähkinöistä tuossa päällä.
Ne olisi voinut jättää poiskin. Jokin ei tuntunut natsaavan niiden ja
appelsiinin maussa. Pohjaosassa pähkinöitä ei sinänsä huomannu, ne vain
toivat hieman suolaisuutta siihen. Eli mahtava pohja, ihastuttava täyte,
ja mukavasti purutuntumaa tuovat dominomurut kakun päällä. Niistä oli
tämä kakku tehty 🙂

 

Appelsiini-suklaa -juustokakku suolapähkinöillä
n. 20 cm irtopohjavuokaan
Pohja:
175 g tuplasuklaa Dominoita
1.5 dl suolapähkinöitä
2 rkl maitoa
Täyte:
2.5 d Flora Kuohua
400 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
75 g tummaa (50%) suklaata
Lisäksi:
Pinnalle dominioita hieman pienemmäksi murskattuna
Ohje:
Voitele irtopohjavuoan pohja ja reunat kevyesti.
Murskaa dominot ja suolapähkinät vaikkapa monitoimikoneessa. Sekoita muruseoksen joukkoon maitoa sen verran, että seos pysyy just ja just koossa, kun sitä puristaa kämmenessä. Painele muruseos voidellun vuoan pohjalle.
Vatkaa Kuohu vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös notkistetut tuorejuustot. Sulata suklaa esim. mikrossa muutaman sekunnin erissä välillä sekoitellen. Vatkaa sulanut (Huom: Ei kuuma!) suklaa tuorejuustovaahdon joukkoon. Levitä seos samantein vuokaan pohjan päälle ja tasoita. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Kun kakku on hyytynyt, irroita reunat ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele vaikkapa karkeaksi rouhitulla Dominimurulla.
Vinkki:
* Voit koota kakun myös suoraan tarjoilulautaselle. Nosta kevyesti voidellut vuoan reunat tarjoilulautasen päälle, painele ensin pohjamurut, sen jälkeen täyte ja anna hyytyä. Poista lopuksi reunat ennen tarjoilua.

 

Instagram

  • Vieläkö teillä on omenoita jäljellä? Tämä supermehevä omenapiirakka on helppo ja nopea tehdä, ja niin mehevä, että!!! Jos kaipaat vielä omppuohjetta, niin kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supermeheva-omenapiirakka-kauramurulla-munaton/
#suklaapossu #omena #piirakka #munaton #omenapiirakka #mehevä #moist #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Testailin vegaanisia pullia kookosmaitopohjaisina, ja voi että kun niistä tuli pehmoisia. Ja ihanan makuisia, varsinkin kanelilla ja fariinisokerilla täytetyt versiot, nams! 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vegaaniset-eli-maidottomat-ja-munattomat-pullat/ #suklaapossu #vegaaninen #pulla #kotiliesiblogit #vegan #bun
  • Sain tehdä veljeni uudelle perheenjäsenelle ristiäiskakun tässä vähän aikaa sitten. Koristeeksi toivottiin pientä rättäriä ja tällainen siitä tuli :) Koko kakun näet blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-ristiaiskakku-citroen-koristeella/ #ristiäiskakku #suklaapossu #kaulintamassa #2cv #vadelma #mansikka #mousse #christening #cake #kotiliesiblogit
  • Yksi mun kestosuosikkini syksyn herkuista on tämä ihanan mehevä ja muhkea omenapiirakkaa murupäällisellä. Piirakka on älyttömän helppo ja nopea tehdä. Oletko jo kokeillut? Ohjeen löydät blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-omenapiirakka-kauramurupaallisella-maidoton/
#helppojanopea #omenapiirakka #kauramuru #maidoton #suklaapossu #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Tein mein 2-vuotiaan pojan ja 9-vuotiaan tytön synttäreiden tarjottavista yhteenvedon. Voit nyt lukea blogista, mitä kaikkea suolaista ja makeaa olikaan tarjolla :) https://kotiliesi.fi/sukl…/yhteenveto-synttaritarjottavista/ #suklaapossu #yhteissynttärit #synttärit #suolaisetleivonnaiset #makeatleivonnaiset #lentokonekakku #pulla #pannacotta #sitruunakeksi #munaton #birthday #kotiliesiblogit
  • Onko teillä vielä punaherukoita jäljellä? Mä tein tällaisen munattoman punaherukkarahkapiirakan, josta tuli tosi hyvää! Piirakassa on mehevä pohja, rapea päällinen ja välissä rahkatäytettä punaherukoilla. Kurkkaa herkkuohje blogista ja kokeile itse vaikka heti alkaneen viikon iloksi https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukka-rahkapiirakka-maisemakahvilan-punaherukkapiirakka/  #punaherukka #piirakka #rahkapiirakka #kesä #herkkua  #suklaapossu #kotiliesiblogit #redcurrant #pie
  • Pitkästä aikaa fudgepuuhia maailman helpoimmalla ja nopeimmalla ohjeella. Ja herkullisimmalla 😋 #tummasuklaa #kondensoitumaito #suklaa #herkku #easybaking #chocolate #fudge #yummy #suklaapossu #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Appelsiini ja suklaa on kyllä hyvä yhdistelmä. Täytyypä kokeilla tätä!

Kiva kuulla, että kakku maistui! 🙂 Itsekin tykästyin tuohon maitoon rasvan sijasta, tuli hyväntuntuinen ja makuinen pohja niin. Kiitos vielä Raisa P, kun kävit kertomassa kokemuksesi! On aina mukava tietää, mitä ohjeet toimii muidenkin keittiössä 🙂

Minusta yksi parhaista suklaista on Fazerina, appelsiinisuklaa.. 🙂 Tein tätä uudenvuoden vastaanottajaisiin ja hyvää oli! Maito rasvan tilalta oli kyllä mielenkiintoinen kokeilu – tulen varmasti käyttämäön jatkossakin! Pähkinät sopi kivasti pohjaan ja jätinkin ne koristeluista pois.

Ennen en niin välittänyt appelsiinista ja suklaasta yhdessä, mutta näin vanhemmitten näimmä sekin yhdistelmä toimii kerta kerralta paremmin ja paremmin 🙂 Tässä appelsiini ja suklaa olivat tosi hyvässä tasapainossa keskenään. Tosi ihana kakku minusta, ja myös muut maistamaan päässeet kehuskelivat. Kokeilehan ihmeessä! 😀

Heippa! 🙂 Tein äsken ohjeellasi pätkisfudgeja(ovat jähmettymässä) mutta käytin niihin vahingossa valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa.. Ovatko ne nyt ihan pilalla? :'(

Pääsinpäs taas pitkästä aikaa blogin puolelle. Nyt jänskättää, miten mahtoi fudgen käydä? 🙂

Suuret kiitokset supernopeasta vastauksesta! Olin jo menettänyt toivoni noiden suhteen, mutta annoit mulle onneksi toivonkipinän :'D Annan niiden nyt jähmettyä aamuun asti ja kerron sitten sinulle lopputuloksesta 🙂 Ihanaa lauantai-illanjatkoa!

Heippa Lope 🙂 Enpä ole koskaan muuten kokeillut valmiiksi keitetyllä kond. maidolla, mutta uskoisin siitäkin tulevan herkullista fudgea. Lopputulos on ehkä vain jonkin verran kovempi, kuin karamellisoimattomalla versiolla, mutta enpä tosiaan usko sen menneen pilallekaan. Ja maku voi olla sinun versiossasi kinuskisempi, ja sehän ei välttämättä ole lainkaan paha juttu, eihän? 😉 Kun fudge on jähmettynyt ja pääset leikkauspuuhiin, kuulisin mielelläni, minkälainen lopputuloksesta tuli 🙂

Oih! Onpas herkullinen yhdistelmä. Moussekakut sopivatkin kivasti jouluun.

Kiitos Kaura 🙂 Tämä oli kyllä tosi ihanaa. Koostumuskin oli kuohkea, eikä tästä tullut lainkaan ähky olo, vaikka ottikin hieman enemmän kuin vain yhden palan 😉 Juuri sopiva jälkiruoka raskaan aterian jälkeen 🙂

Voiko tämän kakun tehdä mielestäsi valmiiksi jo kahta yötä ennen tarjoilua ja antaa olla jääkaapissa? Koristelun laittaisin tietenkin vasta ennen h-hetkeä.

En päässyt maistelemaan kahden päivän ikäistä kakkua, mutta uskoisin, että on yhtä hyvää vielä parin päivän päästäkin. Suojaa vain kakku huolella jääkaapissa, jotta siihen ei tartu muita makuja. Herkullista loppuvuotta Misty! 🙂

Ohje on tallessa 🙂
Hyvää joulua teille ♥

Kiitos Kirsi 🙂 Oikein ihanaa ja herkullista joulua myös teille ♥

Tämäpä kakku kuulostaa erittääin hyvältä. Pistetäänpä resepti muistiin! …tekisi mieli leipoa heti 🙂

Kokeilehan ihmeessä Sienitukka! 🙂 Meillä tykättiin kovin 🙂

Tämä suklaakakkuresepti kokeiltu ja erinomaiseksi todettu! Kiitos!! 🙂

Hienoa, että maistui myös siellä! 🙂 Ja kiitos myös itsellesi kommentistasi 🙂

Kommentoi juttua: Suklaa-juustokakku appelsiinilla ja suolapähkinöillä (liivatteeton)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X