Suklaafondant paahdetuilla pähkinöillä ja jäätelöllä

Huomasin yllättäen eilen illalla Leivontafoorumin
”Yllätyslaatikko + tarkkaeuro” -haasteen.
Haasteessa oli aiheena suunnitella vähintään kahden hengen makea leivonnainen,
jonka jokin osa on paistettu uunissa. Käytettävissä olevia aineita löytyi
”yllätyslaatikosta” ja sen lisäksi oli käytettävissä 4€ rahaa muiden
tarvittavien ruoka-aineiden hankintaan. Haaste oli sen verran mielenkiintoinen ja hauskan kuulloinen,
että pakkohan sitä oli osallistua.

Haasteen päättymisaika oli seuraavana päivänä elikkä tänään. Osallistuminen meni siis hiukka viime tinkaan meni, eikä
miettimisaikaa ollut sen enempää, joten tein ensimmäisen mieleen tulleen
leivonnaisen eli suklaafondantteja. Kylkeen vaniljajäätelöä ja paahdettuja
suolapähkinöitä. Voi että mitä herkkua tästä tuli! Aivan ihania! Intiaanisokeri
antoi niin hyvän säväyksen, ettei ole tosikaan.

Fondantit ovat olleet testattavien leivonnaisten
listallani jo pitkään. Ihmettelen vain, miten olen näin kauan voinut odottaa
näiden tekemistä. Olivat niiiin hyviä! Ja makeannälkäkin lähti hienosti. Kuumaa
valuvaa suklaata ja kylmää jäätelöä, mmmm! Sanoja ei varmaan tällä kertaa
tarvita tämän enempää, kuvat puhukoon puolestaan (no joo, huomasin juuri että kuvatkin ovat jotenkin tärähtäneitä. Johtunee vaikeudesta pitää kameraa aloillaan. Käsi olisi halunnut mieluummin pitää kiinni lusikasta kuin kamerasta..) 😉

Suklaafondant paahdetuilla
pähkinöillä ja jäätelöllä 

2 annosta, halkaisijaltaan n. 7 cm pikkuvuokiin

Vuokien voiteluun:

hieman voita

Taikina:

1 muna

1 munan keltuainen

n. 0.75 dl (50 g) intiaanisokeria

1 patukka (39 g) Fazerin tumma
suklaapatukka

50 g voita

n. 0.75 dl (50 g) vehnäjauhoja

Fondandin kanssa tarjottavaksi:
jäätelöä
0.5 dl paahdettuja suolapähkinöitä


Ohje:

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

Voitele pienet vuoat kevyesti pohjaa
ja reunoja myöten.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja kaada pähkinät siihen paahda pähkinöitä sekoitellen hetken aikaa. Pähkinät ovat sopivasti paahtuneita, kun niistä irtoa hyvä, pähkinäinen aromi. Varo kuitenkin, ettet polta pähkinöitä eli sekoittele tarpeeksi usein.

Vatkaa muna, keltuainen ja sokerit
vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Yleiskone on tässä tosi hyvä apu, mutta onnistuu myös sähkövatkaimella. Pilko suklaa ja voi kulhoon ja
sulata mikrossa välillä sekoitellen. Kaada sulanut (mutta ei kuuma) voi-suklaaseos muna-sokerivaahdon joukkoon. Siivilöin
joukkoon myös jauhot. Kääntele aineet varovasti sekaisin metallilusikalla. Kaada
voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin.

Paista samantein 200 asteessa n.
11 minuuttia. Fondantit ovat valmiita kun ne ovat reunoilta kypsyneitä, mutta
keskeltä edelleen pehmeitä. Irroita fondatit varovasti reunoista
kiertämällä terävää veistä fondantin ja reunan välissä. Kumoa fondant
lautaselle. Helpoiten se käy niin, että laittaa fondanttivuoan päälle lautasen
väärinpäin ja kääntää koko systeemin oikein päin. Sitten nostaa varovasti vuoan pois.

Tarjoa suklaaherkut vielä lämpiminä vaniljajäätelön ja paahdettujan suolapähkinöiden kanssa. Ripottele
annoksen päälle vielä hieman intiaanisokeria tuomaan lisäaromia.

Vinkki:

* Voit käyttää intiaanisokerin
tilalla fondanttaikinaan myös tavallista sokeria. Tavallista sokeria ei lisätä
enää jäätelöannoksen päälle.

 

Yllätyslaatikon aineet löytyvät Leivontafoorumin sivuilta, mutta laitan ne vielä tähän. Yllätyslaatikosta löytyi seuraavia aineita. Kaikkia ei ollut pakko käyttää, mutta fondantteihin upposi kaikkia:

n. 50 g suklaa-patukka
0.5 dl pähkinöitä
Jäätelöpaketin jämät (noin yhden pallollisen verran)
2 dl Fariini-/intiaanisokeria

2 kananmunaa

Kauppaan ei paljon mennyt ja jäi reilusti yli maksimista eli 4 €:sta. Ostin:
125 g voipaketti (1.25 €)

2 kg vehnäjauho-pakkaus (0.89 €)

Yht. 2.14€

Kiva kilpailu ja joukossa on todella paljon aivan ihania herkkuja! :)Edit. 18.9.2014: Fondantti päätyi leivontafoorumin haasteessa toiselle sijalle! Sain aivan mahtavan suklaisen palkinnon Suklaakeittiöltä. Iso kiitos vielä Valiolle! Paketin tarkemman sisällön voit kurkata toisesta postauksestani.

 

Kommentit (16)

Näyttää kyllä ällöttävän ihanalta. En uskalla tallentaa tätä reseptiä vielä näin treenikauden alussa :>

Hehe 🙂 Treenatessakin on hyvä tankata välillä kunnolla, niin treeni kulkee taas paremmin, vai miten se olikaan ;D Kannattaa kuitenkin ihmeessä kokeilla joskus 🙂

Tosi ihanan näköinen! Mahtaiskohan yksi tuollainen riittää… ;D
En ole myöskään koskaan tehnyt suklaafondanttia.

Kiitos Taru 🙂 Voin samantein vastata, että yksi ei riitä! 😉 Tuosta ohjeesta tulee kaksi annosta, mutta jostain kumman syystä vain yksi fondanteista pääsi kuvaan asti ;D Ja kuvassa näkyvä katosi heti kun kamera laskeutui pöydälle 😉

Ah, niin herkullisen näköinen! Ehkä joskus uskaltaudun kokeilemaan fondantin tekoa, pelkään että sille tuppaa käymään kuten joskus mutakakulle; uunissa hetkenkin liian kauan ja tuloksena kuivakakku.

Kiitos 🙂 Pelkäsin myös itse paistavani nämä rutikuiviksi. Tarkkailinkin uunia tosi tarkkaan ja heti kun fondatit näyttivät kypsiltä, kokeilin niitä kevyesti päältä painelemalla. Otin pois uunista heti kun reunat tuntuivat kiinteiltä, mutta keskusta tuntui vielä tosi pehmeältä. Reunat olivat tuossa vaiheessa aavistuksen irronneet reunoista, mutta irtoamiseen vaikuttanee myös vuoan materiaali ja kuinka hyvin vuoat on voideltu. Kannattaa ihmeessä kokeilla! Seisoo vain uunin vieressä katsomassa tilannetta, kun paistoaika alkaa täyttyä. Eivätkä nämä huonoja ole siltikään, vaikka kuivuisivat vähän enemmän. Kunnolla vain jäätelöä kumppaniksi, niin maistuu varmaan kunnolla kypsinäkin 😀

Oih, suussa sulavaa…

Sitä se oli, aivan ihanaa 😀 Tällä sai nopeasti helpotettua makeannälkää. Vaikka eipä se yksi pala mihinkään riittänyt, mmmm 😉

Oih, aivan ihanaa! Pitää panna muistiin tämä reseptisi vastaisuuden varalle. 🙂

Kiitos Leena-muori 🙂 Kannattaa ihmeessä kokeilla! Tällä kyllä makeannälkä lähtee 😛 Ovat vieläpä nopeatekoisia, niin ei tarvitse kovin kauaa kärvitellä kun oikein tekee mieli 😉

Ihania ohjeita sulla taas täällä! Pitää ottaa kaikki talteen 😀

Kiitos Kakkumonsteri 🙂 Hienoa kuulla, että löysit taas paljon testattavaa! Itsekin keräilen ohjeita ja vinkkejä sun blogissa käydessäni 😀

Kommentoi juttua: Suklaafondant paahdetuilla pähkinöillä ja jäätelöllä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X