Suklaatäyte/-kuorrute

Tällä ohjeella syntyy sopivan pehmeä ja ihanan suklainen täyte tai kakun kuorrute. Suklaana suosittelen  taloussuklaata tai muuta n.50% kaakaota sisältävää suklaata. Esim. pelkkä 70%
tumma suklaa on jopa minun makuuni liian ytyä eikä tarpeeksi makeaa.

Alla olevassa kakussa käytin tätä kuorrutteena. Kuorrute oli pehmeää, mutta levitystaito ei ollut kakuntekohetkellä vielä hyppysissä, niin levitysjäljet näkyvät..

Riittää joko (24 cm)  kahteen väliin tai yhden kakun päälle.


Aineet:

150g  taloussuklaata

3 munaa keltuaiset ja valkuaiset
eroteltuna

90 
g huoneenlämpöistä suolatonta voita

1 ½ tl vaniljasokeria

hyppysellinen suolaa


Ohje:

Sulata suklaa. Vatkaa kuumaan
suklaaseen  munan keltuaiset yksitellen.
Paloittele voi pieniksi paloiksi ja vatkaa suklaa seoksen joukkoon. Lisää
vaniljasokeri. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää
suklaaseokseen ensin iso lusikallinen vaahtoa. Lisää loput vaahdot varovasti
käännellen. Käytä kakun täytteenä (kaakaosokerikakkupohja) tai kuorruta kakku
seoksella. 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Suklaatäyte/-kuorrute

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X