Suklaapossu

Suklaatäyte/-kuorrute

Tällä ohjeella syntyy sopivan pehmeä ja ihanan suklainen täyte tai kakun kuorrute. Suklaana suosittelen  taloussuklaata tai muuta n.50% kaakaota sisältävää suklaata. Esim. pelkkä 70% tumma suklaa on jopa minun makuuni liian ytyä eikä tarpeeksi makeaa.

Alla olevassa kakussa käytin tätä kuorrutteena. Kuorrute oli pehmeää, mutta levitystaito ei ollut kakuntekohetkellä vielä hyppysissä, niin levitysjäljet näkyvät..

Riittää joko (24 cm)  kahteen väliin tai yhden kakun päälle.

Aineet:

150g  taloussuklaata

3 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna

90  g huoneenlämpöistä suolatonta voita

1 ½ tl vaniljasokeria

hyppysellinen suolaa

Ohje:

Sulata suklaa. Vatkaa kuumaan suklaaseen  munan keltuaiset yksitellen. Paloittele voi pieniksi paloiksi ja vatkaa suklaa seoksen joukkoon. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää suklaaseokseen ensin iso lusikallinen vaahtoa. Lisää loput vaahdot varovasti käännellen. Käytä kakun täytteenä (kaakaosokerikakkupohja) tai kuorruta kakku seoksella. 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaatäyte/-kuorrute

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *