Suklaapossu

Suklaiset Whoopies-leivokset

Nami, nami ja nami! Jos pitää suklaasta, pitää taatusti näistä!Käytin osan whoopies-leivoksista pakkasen kautta ja ne kestivät sen oikein hyvin. Pakastaminen oikeastaan teki näille vain hyvää

Taikina:

40 g voita

40 g kookosrasvaa

1dl fariinisokeria

1.4 dl vehnäjauhoja

0.75 tl ruokasoodaa

0.35dl kaakaojauhetta

1.5 mm suolaa

1 pieni muna

1tl vaniljasokeria

0.75dl maitoa

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda keskenään.

Vaahdota voi, kookosrasva ja sokeri ja lisää sitten muna ja vaniljajauhe.  Lisää sen jälkeen puolet jauhoseoksesta ja maito ja sekoita kevyesti. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita. Pursota tai lusikoi pyöreitä taikinanokareita, jätä kohoamisvara. Paista n. 10 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 min ja siirrä ritilälle jäähtymään täysin. Valmista sillä aikaa täyte.

Täyte:

150g tummaa suklaata

1,5dl kermaa

100g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl ruokosokeria

Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää pilkottu suklaa ja sokeri. Sekoita kunnes suklaa sulaa. Jäähdytä hieman. Vatkaa sähkövatkaimella seosta voimakkaasti ja lisää tuorejuusto. Vatkaa vielä jonkin aikaa. Laita jääkaappiin jähmettymään n. puoleksi tunniksi. Pursota tai lusikoi täyte whoopies-pohjan päälle ja laita toinen puolikas kanneksi.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaiset Whoopies-leivokset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.