Suklaapossu

Suosikkiohjeeni Supervanhemman keittokirjasta

Uusien ruokaideoiden metsästys, kauppalistan kirjoittaminen, kaupassa käynti, ruoanlaitto ja ruokailut useamman kerran päivässä, herkutteluhetkien leipomukset, työ, koulu, päivähoito, lasten harrastukset, läksyt, lasten kanssa puuhailu, tiskit, pyykit, nukkuminen… Ai niin, myös omat harrastukset. Jos vain ehtii. Kuullostaako yhtään tutulta? Tuo on pienimuotoinen lista ainakin mein perheen arkipuuhista, jotka tuntuvat vaativan aikaa ainakin 48 tuntia vuorokaudessa. Aikaa sairasteluunkaan ei tunnu olevan. Tosin ironisesti röhnötän juuri tällä hetkellä ties kuin monennetta päivää sohvan syövereissä tätä tekstiä naputellessani. Mutta ei anneta sen haitata. Nythän minulla on hyvä hetki kirjoittaa postaus siitä, miten saada helpotusta ainakin kahteen ylempänä mainitsemaani arjen vakiopuuhaan eli ruokaideoiden metsästykseen ja kauppalistan kirjoittamiseen. Kerron nimittäin teille uudesta keittokirjasta, jota testailin ja johon tykästyin!

Tuo keittokirja on Kotilieden lanseeraama Supervanhemman keittokirja, jossa on reilusti ohjeita arjen ja juhlahetkien ruokien suunnitteluun ja kauppareissujen helpottamiseen. Ohjeiden joukosta löytyy niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja ja kaikkea alkupaloista pääruokiin ja jälkiruoista leivonnaisiin.

Kampean itseni sohvalta ylös ja köpöttelen keittiöön. Istun pöydän ääreen, kaivan pienen kulhon esille ja kaadan siihen välipalaksi hieman mysliä ja maitoa. Asetan kännykän kulhon viereen, avaan keittokirjasovelluksen ja eikun katsomaan, mitä kaikkea sieltä löytyy. Voitte varmaan arvata minkälaisia ohjeita suuntaan ensimmäisenä tarkastelemaan? Kyllä vain, syvennyn innolla leivonnaisten ja jälkiruokien maailmaan, ja poimin ohjeiden joukosta omat 3 suosikkiani, jotka sopivat niin viikonlopun ja arjen herkutteluhetkiin kuin juhliinkin, yhdessä tai erikseen.

Aloitan haun kirjoittamalla reseptihakuun, yllätys, yllätys, sanan ”suklaa”. Mutta voih, on siinä ja siinä, onko tuo virhe. Huomaan nimittäin samantein, että juuri tuon sanan kirjoittaminen räväyttää kännykän näytölle niin paljon ihanan kuulloisia ohjeita, että miltei säntään samantein leipomaan niitä. Ja siinä listassa seisoo myös yksi suosikkiohjeeni eli Suklaatiramisu. Siis voiko oikeasti olla mitään parempaa, kuin suussasulavan pehmeä tiramisu yhdistettynä täyteläiseen suklaaseen? Miltei uskaltaisin sanoa ettei voi. Vaikka kyllähän täyteläinen suklaakakku yltää samalle tasolle, kuten muutkin ihanan pehmoiset suklaaherkut. Mutta kun suklaa on vain niin ihanaa, että se sopii vaikka mihin! Tämä tiramisun ja suklaan yhdistäminen on niin mahtava idea, että ihmettelen, ettei kaltaiselleni suklaapossulle ole aiemmin tullut sellainen mieleen. Ihana löytää täysin uudenlainen ohje!

Suklaatiramisun ohje on siis ensimmäinen suosikkini, jonka tallennan samantein yhdellä klikkaukselle Suosikit-listaani painamalla ohjeen vieressä olevaa sydäntä. Näppärää!

Ohjeen merkitseminen suosikiksi onnistuu näppärästi

Reseptihaku tuntuu suklaa-hakukokemuksen myötä vähän turhankin tehokkaalta. Sillä kun löytyy niin monta ihanan kuulloista reseptiä. Jatkan kuitenkin sinnikkäästi tutustuen myös muihin kuin suklaisiin ohjeisiin. Poimin ohjeiden joukosta Suklaatiramisun ympärille kaksi muuta ohjetta, joista syntyy kolmen herkullisen leivonnaisen yhdistelmä. Nämä ohjeet käyvät loistavasti yhdessä tai erikseen tarjottuna mihin vain herkkuhetkeen. Pehmeän ja kostean suklaisen herkun pariksi sopii mahtavasti jokin marjainen ja ehkä rapea leivonnainen. Sellainen löytyykin Supervanhemman keittokirjasta nopsaan. Toinen suosikkini Suklaatiramisun lisäksi onkin Mustikka-muscovadopavlova, joka saa makua tummasta ruokosokerista ja jonka valmistelun voi ajoittaa jo hyvissä ajoin tekemällä pohjan valmiiksi. Kliksuttelen myös tuon ohjeen omiin suosikkeihini sydäntä täppäämällä.

Mustikka pavlova on rapea herkku

Kolmannen suosikin valitseminen onkin hankalaa, sillä ihanan kuulloisia ohjeita on niin paljon. Lopulta löydän noiden kahden joukkoon sopivan, pehmeän mehevän Kookos-omenapullan, joka valmistuu uunipannussa. Kookospulla on yksi lapsuuteni tutuista pullista. Kun olin lapsi, äitini leipoi paljon pullaa ja sitä löytyi aina pakkasesta. Aina kun pullaa tehtiin, siitä muotoiltiin sekä kaneli-sokeritäytteisiä että kookostäytteisiä kierrepullia. Pienenä lapsena en tosin aina (=koskaan) ymmärtänyt kookoksen päälle. Sillä vain pilattiin pullat. Maku on kuitenkin muuttunut vuosien myötä melko rajusti ja nykyään kookospulla onkin yksi herkullisimmasta ja mehevimmistä pullista. Nam! Omena sopii kookoksen kanssa yhteen kuin nenä päähän ja kun ne ovat samassa pullassa, niin tuplanam!

Kaikki suosikit tallentuvat näppärästi Omat asetukset-valikon alle. Nyt sieltä löytyy nuo kolme huippuherkullista ohjetta.

Omat asetukset -valikon alta löytyy myös mahdollisuus kertoa omat ruokavalioon liittyvät rajoitukset. Mein perheessä on tarvetta laktoosittomalle ja joskus myös munattomalle ruokavaliolle ja molemmat vaihtoehdot saakin ruksittua siitä vain helposti. Näissä kolmessa suosikkiohjeessani en kuitenkaan huomioi kumpaakaan ruokavaliota, sillä haluan käyttää kaikki mahdolliset reseptit hyödykseni. Kaikista suosikkiohjeistani saa kuitenkin helposti muovattua laktoosittomia.

Ruokavalion asetukset

Ehkä eniten Supervanhemman keittokirjassa mua viehättää monipuolisen haun lisäksi se, että suosikit saa helposti vietyä kauppalistaksi, jota pystyy muokkaamaan. Kauppalistan voi myös lähettää whatsupilla miehelle, vaimolle, ystävälle, anopille, kaimalle, kaveriporukalle tai kenen kanssa sen haluaakaan jakaa. Pakko myöntää, etten ole koskaan oikein ollut netistä löytyvien keittokirjojen ystävä, mutta tähän tutustuttuani minun on pakko perua puheeni. Herkkuohjeiden etsiminen yhdistettynä helposti muokattavaan ja eteenpäin lähetettävään kauppalistaan. Loistavaa!

Noin. Nyt on välipala syötynä, kauppalista valmiina ja lähetetty eteenpäin. Jes. Kaupassa käynnin jälkeen tästä onkin hyvä jatkaa leipomisen pariin…

Tiramisun aineet

 

Rekisteröidy Supervanhemman keittokirjan käyttäjäksi täältä!


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suosikkiohjeeni Supervanhemman keittokirjasta

Tiina Männikkö

Yritin rekisteröityä jo toistamiseen Supervanhemman keittokirjaan. ilmoittaa vain, että sähköpostiosoite on jo käytössä tai joku muu ongelma. Mistähän on kysymys?

Suklaapossu

Hei! Laitoin viestisi eteenpäin asiasta enemmän tietäville. Olemme yhteydessä mahd. pian 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.