Ystävänpäivä lähestyy kovaa vauhtia ja mikäs sen ihanempi tapa ilostuttaa ystävä, kuin kutsua kylään ja tarjota hänelle uunituoreita, sydämen muotoisia korvapuusteja. Leivon pullaa todella harvoin, mutta innostuin leipomaan heti Jättimäisen laskiaispullan jälkeen lisää pullaa, tällä kertaa sydämen mallisia korvapuusteja. Törmäsin tällaisiin puusteihin pinterestissä jo viime syksynä ja päätin joskus kokeilla niitä. Ja se hetki tuntui sopivalta nyt ystävänpäivän kynnyksellä.

Sydänpullat olivat parhaimmillaan, kuten pullat tavallisestikin, heti uunituoreena nautittuna. Tai seuraavana päivänä mikron kautta muutaman sekunnin lämmityksen jälkeen. Yleensä pullassa käytetään tätä ohjetta enemmän rasvaa, mutta itse lurautin taikinaan loppupullon juoksevaa margariinia, eikä lisää löytynyt tuohon hätään. Mehevyyden ylläpitämiseen oli varmaan auttanut pieni rasvalisä taikinassa. Lisäksi laitoin rasvaa sen verran vähän tuonne sisäänkin, ettei sekään auttanut pitämään pullia meheviä seuraavaan päivään. Mutta niinhän se on, että pullat pitää muutenkin syödä samantein tai heittää pakkaseen odottamaan herkuttelukertaa.

Testailin samalla sydänpullien tekemistä kahdella eri paksuisella taikinalla. Toisen taikinan kaulitsin todella ohueksi ja toisen jätin paksummaksi. Ohuemmaksi kaulitusta levystä muotoillut korvapuustit pysyivät paremmin muodossaan, kuin paksummaksi jätetyn taikinalevyn. Saattaa kuitenkin olla, että asiaan vaikutti myös kohottaminen, sillä paksumpi taikina ehtisi kohota kulhossa reilusti kauemmin kuin tuo ensimmäiseksi kaulittu, ohuemmaksi tehty pullataikina.

Valmiissa pullissa taas tykkäsin enemmän noista paksummista pullista, sillä ne olivat aavistuksen mehevämpi ja maukkaampia. Paisto taisin tosin ekassa satsissa mennä hitusen liian pitkäksi, sillä odotin pintaan väriä, ja siinä vaiheessa pullat alkoivat olla jo vähän liiankin kypsiä. Merkitsinkin ohjeeseen levyn koon noiden kahden puolivälistä. Silloin ehkä oltaisiin lähempänä täydellisyyttä. Ja pakko mainita, etten ole mikään pullataituri, vaan merkkailen näitä kommentteja itselleni muistiin. Jos olet minua taitavampi pullanvääntäjä (ja siihen ei paljon vaadita..) ja huomaat ajatuksissani jotain pulliin liittyviä outouksia, niin huudahda ihmeessä ja kerro lisää 🙂 Haluan itsekin oppia enemmän pullista ja pullataikinoista. Ne kun ovat mulle välillä haastavampia, kuin joskus leipurin kauhuksikin leimattujen macaronien teko 😉

Tein samaan aikaan myös toisenlaista pullaa. Meinasin laittaa tuonkin ohjeen tähän samaan, mutta huomasin postauksen kasvavan kilometrin mittaiseksi, joten jaoin suosiolla nämä kahteen eri postauksiin. Lisää pullaohjeita siis luvassa vielä lähiaikoina. Tämän sepustuksen jälkeen, tässä näiden sydänkorvapuustien ohje 🙂

Sydänpullat
Koosta riippuen n. 30-40 pikkupullaa

Pullataikina:
2.5 dl maitoa
1/2 pkt (25 g) tuorehiivaa
1 dl sokeria
0.75 rkl kardemummaa
0.5 rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
0.5 dl juoksevaa margariinia

Ohje:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon huoneenlämpöinen hiiva. Sekoita joukkoon myös kardemumma, sokeri ja suola. Mittaa puolet jauhoista maitoon ja sekoita sähkövatkaimella tai yleiskoneen vatkainosalla täysillä sekaisin n. 10 sekunnin ajan. Lisää melkein kaikki vehnäjauhot (yht. noin 11 dl) pikkuhiljaa lisää samaan aikaan vatkaten, kunnes taikina kiinteytyy.

Tässä vaiheessa taikina on pehmeän ja hieman sitkoisen tuntuinen. Mittaa joukkoon rasva ja sekoittele se käsin joukkoon.

Jos taikina tarttuu kovin käsiin, lisää hieman jauhoja ja kääntele/vaivaa taikinaa vielä käsin. Jos vaivaaminen ei tunnu kivalta (niin kuin musta), ota taikinamöykky jauhotetulle alustalle ja kääntele sitä kaksin kerroin, litistä, käännä kaksin kerroin, litistä jne. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa, mutta pidä jauhojen määrä maltillisena. Taikinapallo kiinteytyy ja sitkon määrä lisääntyy melko nopeasti kääntelytaktiikalla. Laita taikinamöykky takaisin taikinakulhoon, laita päälle liina ja laita kulho lämpimään paikkaan nousemaan. Nosta taikina kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen osa n. 20 x 35 cm kokoisiksi levyiksi. Levitä pinnalle rasvaa. Ripottele päälle vielä reilusti kanelia ja sokeria.

Rullaa levy molemmilta pitkiltä sivuilta keskelle.

Leikkaa n. 1.5 cm viipaleiksi.

Muotoile pulla sydämen malliseksi vetämällä kärkeä ja kevyesti painamalla se kapeaksi.

Nosta leivinpaperin päälle kohoamaan. Anna kohota lämpimässä paikassa 30-45 minuuttia.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa koosta riippuen n. 8 minuuttia.

Vinkki:
* Voit kaulita taikinasta myös yhden ison levyn. Näin saat sydänpuusteihin lisää kerroksia ja niistä tulee isompia.


Kommentit (4)

Kommentoi juttua: Sydän-korvapuustit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testailin tähän lukijan vinkkaamaan ihanaan punaherukka-juustokakkuun hieman erilaista pohjaa, ja voi kuinka herkullista siitä tuli! Olisin voinut syödä pelkkää pohjaa pelkiltään, niin herkullista, rapeaa ja kinuskisen makeaa se oli. Pehmeä miedosti sitruunainen ja vaniljainen juustokakkutäyte sekä kirpeähkö punaherukkapäällinen olivat piste i:n päällä. Ihanaa herkkua kaikinpuolin 💖 Enkä ole ainut tätä mieltä oleva, sillä myös monet muut syöjät kehuivat tätä ja pyysivät innoissaan myös ohjetta. Lue koko ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/herkullinen-punaherukka-juustokakku/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#juustokakku⁠
#juustokakunpohja⁠
#ihanitsetehty⁠
#kesäleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#kesä⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Meillä oli mökillä jälkkärinä ihana Eton mess, paremmin ehkä Pappilan hätävarana tunnettu todella helppa ja nopea jälkiruoka, joka valmistuu vain kourallisesta aineita. Tuoreet mansikat yhdessä marengin ja sitruunalla maustetun vaniljavaahdon kanssa ovat ihanaa herkkua, joka tuntuu maistuvan aina jokaiselle. Kurkkaa helppo ohje blogista
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/eton-mess-helppo-ja-nopea-jalkiruoka/⁠
⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
#etonmess
#mansikka
#marengit
#kesäleivonta
  • Nämä ihanat, älyttömän hyvät, uunittomat suklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti vain muutamasta aineesta. Näiden tekeminen onnistuu myös vaikka mökillä, jos sieltä vain löytyy edes jonkinlainen liesi, jotta kaurahiutaleet pystyy paahtamaan pannulla ja suklaan saa sulatettua. Aivan loistava ohje, vaikka itse sanonkin. Katso tarkka ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kaura-suklaakeksit-ilman-uunia/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakeksi⁠
#kaurakeksi
#ilmanuunia⁠
#keksit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#yummy⁠
#easybaking⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#withoutoven⁠
  • Mein tyttö täytti 10-vuotta ja toivoi synttärikakukseen suklaakakkua. Kakun suhteen tytöllä oli tarkat toiveet sekä maun että ulkonäön suhteen. Valmis kakku ilahdutti tytön ja tytön kaverit, jotka ottivat kakusta parikin santsikierrosta. Lopulta jäljellä oli vain pienen pieni pala. Kurkkaa kakun tarkka ohje blogin puolelta ⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-tyton-10-vuotissynttareille/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakakku⁠
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja⁠
#mansikat⁠
#10vuotta⁠
#kaverisynttärit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#chocolate⁠
#cake⁠
#strawberry⁠
⁠
  • Suolainen pannukakku on helppo ja herkullinen arkiruoka tai vaikkapa lounas. Pannariin voi hukuttaa miltei mitä tahansa. Kurkkaa ohje blogin puolelta ja testaa vaikka heti tänään⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/arkiruokavinkkina-suolainen-pannukakku/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#helppojanopea⁠
#suolainen ⁠
#pannukakku⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#blogi
  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry

suklaapossu

X