Synttäreiden savuhärkäjuustokakku

Ihastuin ristiäisissä tarjotamaani lohijuustokakkuun
niin paljon, että halusin kokeilla toisen makuista suolaista
juustokakkua nuoremman tytön synttäreille. Mauksi valikoitui tällä
kertaa savuhärkä. Koska suolaisten leipominen on mulle huomattavasti
haastavampaa kuin makeiden, ja suolaisistakin onnistun melkein
pelkästään vain savulohta sisältävissä herkuissa, kaivauduin netin
syövereihin ennen tämän kakun leipomista ja kokosin olemassa olevista
ohjeista tämän oman versioni. Mutta mutta, nyt on pakko samantein
myöntää, ettei tämä kaikesta salapoliisin työstä huolimatta ollut oman
makuni mukainen 🙁 Laitan kuitenkin ohjeen tänne muistiin, jotten ensi
kerralla tee samoja virheitä ja osaan tehdä mahdolliset parannukset
(ehkä, kenties, luultavasti tai sitten ei..).

Oman mukaan savuhärän määrä oli kovin pieni. Vaikka savuhärästä, kuten savuporostakin irtoaa tosi hyvin makua jo pienissä määrin, niin nyt härän maku vain hukkui kaikkien muiden makujen joukkoon. Myös tuorejuusto oli mielestäni väärän makuista ja se olisi voinut olla vaikka maustamatonta. Tai ainakin jotain muuta, osaksi vaikkapa piparjuuri-tuorejuustoa, kuten savuporon kanssakin. Sitruunasta tuli kakkuun hieman liikaakin happamuutta, varsinkin kun joukossa oli pieniä happamia kuutioituja omenan palasia. Itse pidin omenasta, mutta kaikkien mielestä se ei sopinut tällaiseen suolaiseen kakkuun. Maistamisen loppupuolella heittämäni suolakurkkusalaatti ja pieni sokerilisä sen sijaan auttoivat maussa. Nekin kannattaa toki lisätä vasta maistamisen jälkeen ja oman makuaistin niin vaatiessa. Noin! Siinäpä oli ne muutosajatukset, jotka tekisin seuraavaksi eli alkuperäisohjeesta ei näimmä paljon jäisi jäljelle. Paitsi tuo pohja, se toimi tällaisenaan tosi kivasti 🙂 Tässä siis kakku sellaisena kuin sen tällä kertaa tein.

Savuhärkäjuustokakku

n. 23 cm irtoreunavuoan reunojen sisäpuolella

Pohja:

200  g täysjyväruisleipää

50 g voita sulatettuna
n. 3 rkl maitoa

Täyte:

2 dl vispikermaa

300 g valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa
2 liivatelehteä 
2 rkl sitruunamehua
100 g kylmäsavuhärkää hienonnettuna
1 iso tai 1.5 pienempää hapahkoa
omenaa pieneksi pilkottuna
1 tl sokeria
n. 1.5 rkl kurkkusalaattia 

Koristeluun:

kirsikkatomaatteja

rucolan
lehtiä


Ohje:

Hienonna leipä monitoimikoneessa. Lisää
joukkoon sulatettu voi sekä maitoa sen verran, että leivät murut pysyvät hyvin kasassa, kun niitä puristaa nyrkissä. Laita n. 23 cm irtopohjavuoan reunat keskelle tarjoilulautasta. Taputtele leipäseos lautasen pohjalle reunojen sisäpuolelle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistetut tuorejuustot. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna sitruunan mehu mikrossa kuumaksi (n. 15-20 sekunnin ajan). Liuota liivatelehdet sitruunan mehuun. Kaada kerma-tuorejuuston joukkoon liivate ohuena nauhana koko ajan vatkaten. 

Sekoita hienonnettu savuhärän leikkeleet, pienet omenan kuutiot, sokeri sekä maun mukaan kurkkusalaattia kerma-tuorejuuston joukkoon. Tarkista maku. Levitä täyte pohjan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin hyytymään n. 6 tunniksi tai yön yli. Koristele. Nauti.

 Vinkit (lue myös ennen ohjetta oleva teksti):

* Makua pystyy helposti muokkaamaan vaihtamalla tuorejuustoa.

* Savuhärän määrä oli kovin pieni. Sitä olisin kaivannut miltei tuplasti.

Kommentit (2)

Hii, vaikuttaa tosi hyvältä! Itsenäisyyspäiväksi tästä saisi mahtavan "isänmaallisen" esim. savuporoa käyttämällä. Tuo tuorejuusto ei ehkä tosiaan ole paras, mutta vaihtaa tosiaan voi. Pohja vaikuttaa hyvältä 🙂

Totta, itsenäisyyspäivänä tätä voisikin kokeilla savuporolla ja jollakin toisella tuorejuustolla 🙂 Pohja toimi tosi kivasti, reilusti leivän makuinen, eikä lainkaan liian rasvainen 🙂

Kommentoi juttua: Synttäreiden savuhärkäjuustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X