Toffeen makuiset keksitikkarit ja -”muffinit”

Tein viime viikolla kaverin pojan synttäreiden kunniaksi kahvipöytään pyynnöstä Omar-karkeista toffeisia keksipopseja. Suunnitelma oli tehdä popsit pelkästään tikun nokkaan, mutta pallerot eivät olleet kovin yhteystyöhaluisia, joten vaihdoin hieman tekotapaa kesken kaiken, heitin tikut nurkkaan ja tein lopusta omarkeksimassasta minikokoisia muffinin näköisiä pikkupopseja.

Koristelu jäi yrityksistä huolimatta melko simppeliksi. Pojan lempiväri on turkoosi ja halusin käyttää näihinkin sitä. Kävin sitä varten etsimässä turkooseja nonparelleja normikaupan lisäksi leivontatarvikeliikkeessä, mutta yhdestäkään paikasta niitä ei löytynyt. Noh, seuraavana päivänä kävin vielä yhdessä, puolet pienemmässä kaupassa ja katselin huvin vuoksi nonparellit läpi ja kappas, sielläpäs niitä olisi ollut. Harmi, etteivät koristeet ehtineet näihin, mutta toivottavasti pallerot silti maistuivat 🙂

Ajatus muffinin mallisiin keksipopseihin lähti Pullahiiren leivontanurkasta voittamastani Kakkutikkarit-kirjasta. Kirja tuli siis heti käyttöön ja
sieltä löytyy paljon muitakin hienoja ideoita keksi- ja kakkutikkareiden
tekoon. Kiitos paljon vielä palkinnosta! Näistä muffini-popseista tuli mielestäni aikas ihania pikku paloja 🙂 Niiden muotoiluun käytin silikonisia minikokoisia makeisvuokia eli normaalikokoista minimuffinivuokaa pienempiä leivosvuokia. Näistä tuli tosi kivan kokoisia. Samaa ideaa voi käyttää kakkupohjalle ja tehdä ”muffinit” silikonisiin minimuffinivuokiin, kuten Kakkutikkarit-kirjassakin oli tehty. Innostuin näistä niin, että tein ylimääräisestä murotaikinasta vielä toisenkin makuisia muffinipopseja. Niistä lisää myöhemmin. Tässä ensin näiden toffeepopsien ohje:

Omar-keksipopsit

n. 20 keksipopsia + 23 kpl keksi”muffineja”

Murotaikina:

150 g voita tai margariinia
1.75 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1.25 tl leivinjauhetta
2.5 tl vaniljasokeria

 

Keksimassa:

n.250 g murotaikinapikkuleipiä (eli noin puolet)

220 g Omarkarkkeja

1 rkl maitoa
100g Philadelphia suklaa-tuorejuustoa

Popseihin lisäksi:

n. 170 g Maitosuklaan makuisia Candy Melts-nappeja

55 g tummaa suklaata
tikkaritikkuja

”Muffinien” pohjaksi ja kuorrutukseen:

Pohjalle n. 75 g maitosuklaan makuisia Candy Melts-nappeja

Päälle n. 100 g Valkoisia vaniljan makuisia Candy Melts-nappeja
 Pieniä silikonisia leivosvuokia

Ohje:

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa muna sekaan voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Lusikoi isoja
taikinanokareita pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10
minuuttia, kunnes pinta alkaa saamaan väriä. Murotaikinasta tulee
n. 475 g valmista ”keksimassaa”. Murskaa keksitaikina tehosekoittimella tai käsillä murskaten ja ota siitä kulhoon ohjeessa oleva määrä.

Sulata
Omarit mikrossa miedolla lämmöllä
pienessä maitotilkassa. Sekoita seos ja tuorejuusto keksimurskan
joukkoon.
Nosta pops-massa jääkaappiin jähmettymään, kunnes massa on tarpeeksi
jähmettynyt käsissä muotoiltavaksi (tämä vie n. 2-3 tuntia). Kun taikina on jähmettynyt, pyörittele
siitä
pieniä palloja. Jos taikina tuntuu tässä vaiheessa vielä kovin
löysältä, lisää massaan enemmän murotaikinamurskaa, kunnes saat massasta
pyöristelyä palloja. Laita pallot jääkaappiin
jähmettymään muutamaksi tunniksi.Ohje popsien tekoon:

Sulata Candy Melts-nappeja (tai suklaata käytettäessä temperoi suklaa). Kasta
tikun toinen pää karkkisulaan ja työnnä se jähmettyneen palleron sisään. Laita jääkaappiin hetkeksi, kunnes suklaa kovettuu. Kasta
sitten koko pallero suklaasulassa. Anna ylimääräisen suklaan valua pois palleron
ympäriltä. Koristele pallerot esim. nonparelleilla. Työnnä tikkaritikut pystyyn sokerilla
täytettyyn astiaan. Ohje muffinien tekoon:

Levitä sulaa suklaa-Candy Melts -seosta silikonisen mini-minimuffinivuoan pohjalle ja reunoille ohut kerros. Laita jääkaappiin kovettumaan hetkeksi. Muotoile popsimassasta palloja ja laita vuokiin. Pallo on sopivan kokoinen, kun se jää hieman koholle ja muffinin malliseksi. Poista vuoa koloista pohjineen päivineen. Sulata valkoista Candy Melts-nappeja pienessä, matalassa mikron kestävässä kulhossa tai mukissa. Dippaa ”muffinit” siihen, laita lautaselle ja ripottele päälle nonparelleja ja yksi isompi helmi (itseltäni jäi nuo nonparellit laittamatta, olisi ehkä ollut paremman näköinen niin). Anna jähmettyä.

 

Vinkit:

* Murotaikinan määrä on suuntaa
antava. Jos murotaikina jää paistamisen jälkeen kosteaksi, keksimurskaa
tarvitaan popseihin enemmän. Jos murotaikina kypsyy kunnolla eli on kuivaa ja kovaa, sitä ei tarvita välttämättä aivan niin paljon.
* Jos pallot meinaavat tipahtaa muffinin koloista dippausvaiheessa, kiinnitä ne sulalla suklaalla. Eli ota pallo pois, laita kipon pohjalle hieman sulaa suklaata ja laita pallo heti päälle. Anna jähmettyä ja kiinnittyä jääkaapissa hetki ennen uutta dippausyritystä.


 

Avainsanat

Kommentit (6)

Kiva, että kirjalle tuli heti käyttöä. Kauniilta näyttävät! Olemme cake pops-kursseillakin tehneet noita muffinssin näköisiä herkkuja. Helposti hieman erilaista 🙂

Kiitos Taru! 🙂 Helppoja nämä tosiaan olivat, ja tosi hauskoja tehdä! Hieman nuo reunat jäivät suttuisiksi, mutta jos ensi kerralla.. Seuraavaksi ajattelin kokeilla samaan tyyliin cake popseja, siinä onkin hieman isompi pallo dipattavana suklaaseen 🙂

Söpöjä pikku herkkuja, ihania!

Kiitos Leena-Muori 🙂 Olivat kyllä kivannäköisiä, ja herkullisiakin 🙂

Heippa. Olisi kiva jos laittaisit joitakin vaihekuvia resepteihisi, niin tällainen aloittelijakin uskaltaisi paremmin kokeilla niitä pelkän ihailun sijaan.. 🙂

Hei! Tuo on hyvä ehdotus! 🙂 Voisin ottaa vaihekuvia hieman nykyistä enemmän. Tätäkin ohjetta kirjoittaessani huomasin, että kuvien avulla olisi voinut selventää tilanteita paremmin, mutta siinä vaiheessa oli jo liian myöhäistä 😉 Koitan ottaa jatkossa kameran useammin mukaan leivontapuuhiin. Kiitos vielä kommentistasi! 😀

Kommentoi juttua: Toffeen makuiset keksitikkarit ja -”muffinit”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X