Tonnikalapiirakka

Suolaisten piirakoiden teko aina ollut on minulle hankalaa. Makeita leivonnaisia on niin paljon helpompi tehdä! Tällä kertaa päätin koittaa onneani tonnikalapiirakan kanssa. Ja nyt mielestäni onnistuin!

Pohjana käytin 1/2 annosta omatekoista rahkavoitaikinaa.

Täyte:

2 prk tonnikalaa

1.5 tl kuivattua tilliä + 0.5 tl piirakan päälle

1 purjo

2 dl kermaa

1 dl vettä

2 munaa

¾ tl suolaa

¼ tl valkopippuria

Kaulitse taikina ja painele vuoan pohjalle. Valuta tonnikala. Lämmitä
purjoa mikrossa hetki ja lisää tonnikalan joukkoon, lisää tilli. Laita pohjan
päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada päälle. Ripottele vielä
tilliä päälle. Paista 200 asteessa n. 30-35 min.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Tonnikalapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X