Toscapiirakka raparperiyllätyksellä

Koska edellinen toscapiirakkayritelmä lopahti mantelilastujen puutteeseen, halusin tehdä sen nyt, kun rapareita vielä oli jäljellä ja mantelilastutkin taas hankittuna. Ja kyllä kyllä, on meillä muutakin syöty kuin raparperia, vaikka tämä onkin luultavammin tämän kesän kymmenes raparperi-resepti =) Ja vielä olisi tulossa yksi lisää, koittakaa kestää 😉 Tässä kuitenkin ensin yksi ehdottomasti parhaimmista raparperi-resepteistä!

Muokkasin hyväksi havaittua Siken parasta toscakakkua
hieman kinuskisemmaksi ja pohjaa paksummaksi. Tästä tulikin ihanaa; kinuskisen rapea päällinen yhdistettynä pehmeään ja kosteanmehevään pohjaan. Raparperi toi mukavasti kirpeyttä muuten niin makeaan toscaan.

Määristä riittää pieneen n. 20×30 cm pellilliseen tai n.27 cm ympyrävuokaan. 

Pohja:

3 munaa

1.5 dl intiaanisokeria (tummaa ruokosokeria)

1.5 dl sokeria

75 g voita sulana

1.75 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl leivinjauhetta

Päälle:

5 dl Raparperin paloja

Tosca:

100 g voita

1 mm suolaa

1 dl taloussokeria

1 dl intiaanisokeria

200 g mantelilastuja

0.5 dl maitoa

0.5 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

Ohje:

Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää sulan voin joukkoon maito. Lisää kuviat aineet ja maito-voiseos
vuorotellen munavaahtoon.Kaada pienelle pellille tai n. 27 cm pyöreään korkealaitaiseen vuokaan. Ripottele päälle raparperinpalat. Paista 200 asteessa n. 12-15 min, kunnes pinta sen verran
kiinteytynyt, ettei tosca tipu suoraan pohjalle.

Sillä aikaa kun piirakka on uunissa, tee tosca. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokerit ja suola. Lisää mantelilastut hyvin sekoittaen. Lisää maito, jauhot ja vaniljasokeri ja keittele seosta hetken aikaa. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle ja laita takaisin uuniin. Jatka paistamista n.10-15 minuuttia, kunnes tosca on kauniin kullan ruskea. Anna jäähtyä ja nauti!

Kommentit (4)

Tosi herkullisen näköistä. Pitäisi taas tehdä tätäkin herkkua. 🙂

Toscapiirakka on kyllä yksi parhaimmista piirakoista. Varsinkin, jos pohja on tarpeeksi kostea ja mehevä ja pinta rapean makea, mums! 🙂 Tässä piirakassa raparperi taittoi mukavasti liiallista makeutta. Tällaista voisi tehdä vaikka muillakin happamilla marjoilla..

Mulla on blogissa tehtynä Kinuskikissan toscakakkua ja se on just sellainen mehevä ja kostea kakku 🙂 Toscakakut ja -piirakat on kyllä ihania! 🙂

Samaa mieltä, toscakakut ovat ihania 🙂 Ennen en edes piitannut toscapiirakoista ja luulin niiden olevan kuivia mauttomia koppuroita (joskus maistanut sellaista). Testasin tuota Siken parasta toscapiirakkaa ja sehän oli ihan kaikkea muuta. Mehevää, kosteaa, kinuskista, nam! Sitä on helppo muokatakin mieleisekseen ja just raparperilla ja vaikka punaherukalla(?) saa ihanaa raikkautta kakkuun. Ehkä syksymmällä voisi koittaa vaikka puolukkaversiota 🙂

Kommentoi juttua: Toscapiirakka raparperiyllätyksellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X