Toscapiirakka raparperiyllätyksellä

Koska edellinen toscapiirakkayritelmä lopahti mantelilastujen puutteeseen, halusin tehdä sen nyt, kun rapareita vielä oli jäljellä ja mantelilastutkin taas hankittuna. Ja kyllä kyllä, on meillä muutakin syöty kuin raparperia, vaikka tämä onkin luultavammin tämän kesän kymmenes raparperi-resepti =) Ja vielä olisi tulossa yksi lisää, koittakaa kestää 😉 Tässä kuitenkin ensin yksi ehdottomasti parhaimmista raparperi-resepteistä!

Muokkasin hyväksi havaittua Siken parasta toscakakkua
hieman kinuskisemmaksi ja pohjaa paksummaksi. Tästä tulikin ihanaa; kinuskisen rapea päällinen yhdistettynä pehmeään ja kosteanmehevään pohjaan. Raparperi toi mukavasti kirpeyttä muuten niin makeaan toscaan.

Määristä riittää pieneen n. 20×30 cm pellilliseen tai n.27 cm ympyrävuokaan. 

Pohja:

3 munaa

1.5 dl intiaanisokeria (tummaa ruokosokeria)

1.5 dl sokeria

75 g voita sulana

1.75 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl leivinjauhetta

Päälle:

5 dl Raparperin paloja

Tosca:

100 g voita

1 mm suolaa

1 dl taloussokeria

1 dl intiaanisokeria

200 g mantelilastuja

0.5 dl maitoa

0.5 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

Ohje:

Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää sulan voin joukkoon maito. Lisää kuviat aineet ja maito-voiseos
vuorotellen munavaahtoon.Kaada pienelle pellille tai n. 27 cm pyöreään korkealaitaiseen vuokaan. Ripottele päälle raparperinpalat. Paista 200 asteessa n. 12-15 min, kunnes pinta sen verran
kiinteytynyt, ettei tosca tipu suoraan pohjalle.

Sillä aikaa kun piirakka on uunissa, tee tosca. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokerit ja suola. Lisää mantelilastut hyvin sekoittaen. Lisää maito, jauhot ja vaniljasokeri ja keittele seosta hetken aikaa. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle ja laita takaisin uuniin. Jatka paistamista n.10-15 minuuttia, kunnes tosca on kauniin kullan ruskea. Anna jäähtyä ja nauti!

Kommentit (4)

Tosi herkullisen näköistä. Pitäisi taas tehdä tätäkin herkkua. 🙂

Toscapiirakka on kyllä yksi parhaimmista piirakoista. Varsinkin, jos pohja on tarpeeksi kostea ja mehevä ja pinta rapean makea, mums! 🙂 Tässä piirakassa raparperi taittoi mukavasti liiallista makeutta. Tällaista voisi tehdä vaikka muillakin happamilla marjoilla..

Mulla on blogissa tehtynä Kinuskikissan toscakakkua ja se on just sellainen mehevä ja kostea kakku 🙂 Toscakakut ja -piirakat on kyllä ihania! 🙂

Samaa mieltä, toscakakut ovat ihania 🙂 Ennen en edes piitannut toscapiirakoista ja luulin niiden olevan kuivia mauttomia koppuroita (joskus maistanut sellaista). Testasin tuota Siken parasta toscapiirakkaa ja sehän oli ihan kaikkea muuta. Mehevää, kosteaa, kinuskista, nam! Sitä on helppo muokatakin mieleisekseen ja just raparperilla ja vaikka punaherukalla(?) saa ihanaa raikkautta kakkuun. Ehkä syksymmällä voisi koittaa vaikka puolukkaversiota 🙂

Kommentoi juttua: Toscapiirakka raparperiyllätyksellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X