Trooppinen juustokakku uunissa

Kakkupohja, joka maistuu kaurakeksille sekä pehmeä, suussa sulava
trooppisten hedelmien makuinen silkinsileä täyte. Tästä voi kukin
päätellä, maistuisiko tämä juustokakku vai ei 🙂

Tämä kakku on alkukesän satoa, mutta päätyi blogiin vasta nyt kun ehdin naputtelemaan ristiäisleivonnaiset vihdoinkin pois alta. Muistan kun eräällä
kauppareissulla mukaani tarttu Bonnen Trooppinen sose. Nuo Bonnen
soseet ovat tosi ihania, joten innolla odotin pääseväni maistamaan tätäkin makua. Mieleni teki juustokakkua, joten tein pitkästä aikaa
paistettavan version, johon käytin tuota sosetta. Tarkoitus oli
tarjota tätä vauvaa katsomaan tuleville vieraille, mutta harmittavasti
he sairastuivat viime hetkillä eivätkä päässeetkään kylään. Noh, tytär
soitti mammansa kylään ja nautimme kakun hänen kanssaan 🙂

Tuosta täytteestä tuli mielestäni aivan ihana. Se maistui mielestäni
juurikin niin trooppiselle kuin olla ja voi. Soseesta löytyy banaani,
mangoa ja guavaa, ja kaikki maut olivat kakussa(kin) hyvässä
tasapainossa eikä mikään yksittäinen pompannut liikaa muiden yli. Tosin
kaikkia ei voi miellyttää ja yksi syöjistä ei ollut kakun suuri ystävä
juuri tuon takia, kun siinä ei selkeästi maistunut mikään. Ja saman
syöjän mielestä pohjassa olevat kokonaiset kaurahiutaleet eivät olleet
hyviä. Mutta itse pidin juuri siitä, että pohjassa oli kaurahiutaleiden takia
hieman puruvastusta 🙂 Ja se muutenkin maistui herkulle, vähän kuin kaurakeksille, nams!

Tekasin kakkuun testimielessä siis kaurakeksiä muistuttavan pohjan. Se oli helppo ja nopea tehdä, kun aineet vain sekoitettiin keskenään sekaisin. Ja se oli ehkäpä aavistuksen normaalia keksipohjaa terveellisempikin kaurahiutaleiden ja grahamjauhojen ansiosta. Siitä tuli mielestäni niin hyvä, että aion jatkossa käyttää sitä muissakin juustokakuissa! Ainut miinus pohjassa omasta mielestäni oli liiallinen makeus. Laitoin pohjaan 3 rkl sokeria, mutta kahdellakin pärjää varmaan mainiosti, varsinkin kun siihen tulee vielä vaniljasokeriakin. Korjasinkin ohjeeseen suoraan tuon vähemmän sokerimäärän. En laita täytteeseenkään tarkkaa sokerin määrää, sillä se kannattaa maistella omaan suuhun sopivaksi.

Trooppinen juustokakku uunissa

n. 20 cm irtopohjavuokaan. 

Pohja:



75 g voita

2 dl isoja kaurahiutaleita

1 dl grahamjauhoja

2 rkl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

0.25 tl suolaa

Juustotäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g turkkilaista jogurttia
1 rkl perunajauhoja

vajaa 1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

0.5 dl sitruunan mehua

3 dl Bonnen Trooppista sosetta

4 munaa

Ohje:

Tee pohja
sekoittamalla kaikki pohjan aineet keskenään. Painele seos
vuoan pohjalle kunnolla. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 minuuttia.

Laske uunin lämpö 150
asteeseen. Vatkaa tuorejuusto, jogurtti, sokerit, perunajauhot ja sitruunan mehu keskenään kunnolla sekaisin. Lisää munat yksitellen hyvin vispilällä sekoittaen. Älä vatkaa liikaa, jottei
seokseen tule ilmakuplia. Sekoita joukkoon myös hedelmäsose.
Kaada seos pohjan päälle ja
paista
keskitasolla n. 1 tunti, kunnes kakku on hyytynyt reunoilta, mutta keskeltä edelleen löysä. Käännä uuni pois päältä ja jätä kakku uunin
jälkilämpöön vielä noin 45-60 minuutiksi. Keskusta aaltoilee tässä vaiheessa vielä jonkin verran, mutta kiinteytyy jäähtyessään.

Jäähdytä juustokakku ensin huoneenlämpöiseksi ja sen jälkeen jääkaapissa. Tarjoa kylmänä mielellään vasta seuraavana päivänä.

Vinkki:

* Täyte on löysää ja saattaa valua irtopohjavuoan reunoista läpi. Tarkista vuoan pitävyys ennen kakun tekemistä, niin vältyt uunin siivoamiselta 🙂

Kommentit (9)

Bonnen soseet on hyviä, niissä on kyllä makua! Tätä trooppista en olekaan koskaan maistanut.. Joskus olen paistettavia juustokakkuja tehnyt, mutta kaikissa on kakun pinta laskenut paiston jälkeen. Sun kakun pinta näyttää ihan tasaiselta!

Tää trooppinen oli kans tosi hyvä, sopivasti kaikkia makuja sekaisin 🙂 Mulla on myös joskus laskenut paistetun juustokakun pinta. Olen yhdistänyt tämän siihen, että olen vatkannut massaan liikaa ilmaa, tai sitten paistolämpötila on ollut liian korkea. Nykyään paistelen miedossa lämmössä hieman normaalia kauemmin. Kakku pysyy tasaisena, ja koostumuskin ihanan kosteana ja pehmoisena 😛

Tää näyttää tosi herkulta. Pitää testata tollasta paistettavaa juustokakkua. Monessa blogissa jo ihastellut, mutta vielä en oo ehtinyt koittaan :/

Kannattaa ihmeessä testailla tällaista paistettavaa versiota. Tuossa ylempänä jo paljastinkin yhden juustokakun onnistumisen salaisuuden, eli maltillinen paistolämpötila. Ja paiston jälkeen kun pitää vielä jälkilämmöllä uunissa, niin kakku ei repeile niin helposti. Kiitos Kaura 🙂

Tuo Bonnen trooppinen hedelmäsose on aivan OK, mutta samaa en voi sanoa mansikkasoseesta. Tarkoitukseni oli käyttää sitä täytekakun täytteeseen. Sose oli löysää litkua, kitkerän makuista ja väriltään punaruskeaa. Käytin soseen kiisselin pohjana. Mietin kyllä, mahdanko saada siitä mahataudin. Koska tuote oli pastöroitua, uskalsin sentään syödä kiisseliä. Yrityksen nettisivuilta sitten huomasin mansikoiden alkuperämaaksi Puolan. Sieltähän niitä likavedellä kasteltuja ja ruokamyrkytyksiä aiheuttaneita marjoja on tuotu. Tuskin mikään muu voi selittää punaruskean värin kuin puoliksi mädänneet marjat. Joskus vuosia sitten ostin Bonne-mangososetta, jota oli tarkoitus käyttää juustokakkuihin. Maku oli sen verran outo, että tarkoitukseksi jäi.

Laitoin palautetta, ja saan tuotteesta korvauksen. Yrityksen laatupäällikön mukaan pakkaukseen on ehkä päässyt saumausvaiheessa ilmaa. Epämääräinen outo väri taas johtuu siitä, että sose keitetään kahteen kertaan. No, tiedä häntä. Joka tapauksessa mansikkasosetta en toista kertaa osta. Trooppista hedelmäsosetta voin kyllä ostaa, ja se varmaan tuohon juustokakkuusi antaakin hyvän maun.
Kiitos ihanista ohjeista! Vähän väliä on katsottava, mitä herkkuja olet taas tehnyt.

No voi mälsyys. Itse en olekaan muuten maistanut tuota mansikkasosetta (enkä paria muutakaan makua), mutta kaikki mitä oon maistellut ja mistä oon leiponut, ovat olleet hyviä. Olisikohan siinä mansikkasoseessa jokin valmistusvirhe? Laitoitko Bonnelle palautetta tuotteesta? Tuo on kyllä pelottava ajatus, että siihen käytettäisiin mätiä marjoja, huih, mutta onhan kaikki mahdollista, jos tuotantoa on paljon. Jännä miten voi kokemukset samasta (vaikkakin erimakuisesta) tuotteesta olla näin erilaiset.

Voiko käyttää paratiisisosetta ?

Kakkuun voi käyttää miltei mitä sosetta tahansa, kunhan siinä on tarpeeksi makua. Onko tuo paratiisisose sellainen lasten sose? Kannattaa vielä täytteentekovaiheessa maistella täytettä, että siitä taatusti oman maun mukainen ja säätää mm. sokerin määrä omaan suuhun ja soseeseen sopivaksi. Jos päädyt testailemaan, olisi kiva kuulla miten kävi 🙂

Kommentoi juttua: Trooppinen juustokakku uunissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X