Tuhti suklaamoussekakku

Tämä kakku sai alkunsa miettiessäni ideoita parasta ennen päiväystä lähestyvälle maitojauheelle. Halusin jotain suklaista ja sain päähäni testailla maitojauheen käyttöä suklaakakkupohjassa. Koska maito sitoo kosteutta, maitotuotteet yleensä mehevöittävät leivonnaisia, joten ajattelin myös maitojauheen tekevät samoin. Ja niinhän siinä kävi. Tämä kakkupohja ei kaivannut kostuketta. Sipaisu hilloa vain pintaan ja aimo annos suklaamoussea päälle. 

Vaikka kakkupohja
on pehmoista ja mehevää tällaisenäänkin, voi sen halutessaan kostuttaa kevyesti täytteeseen sopivilla
mehuilla, likööreillä, limuilla tms. Tein pohjat 20 cm vuokaan. Niistä tuli tosi muhkeat. Pohjat vois hyvin paistaa myös reilusti isommissa vuoissa. Tällöin paistoaikaa voi lyhentää reilustikin.

Täytteen joukkoon pilkoin pötkön Center-nappeja, kun sellaisia sattui kaapissa olemaan. Vaikka niistä tuli kivoja pieniä yllätyksiä muuten pehmoiseen kakkuun, ei täyte välttämättä olisi kaivannut niitä. Pelkän kermavaahtotäytteen joukkoon ne olisivat sopineet varmaan paremmin kuin hyvin. Oli siinä ja siinä, olivatko ne yhdessä tuhdin suklaamoussen kanssa turhankin makeita. Siis omasta mielestäni. Mies veteli kakkua miltei kaksin käsin ja kehui myös niitä sattumia. Makuasioita siis jälleen 🙂 Tuhtia ja suklaista, eli mahdottoman herkullista!

Kakusta jalostui ”muutamia” lisäideoita ja ajatuksia. Tuo taikinanteko aloitetaan sekoittamalla rasva, vesi, sokerit ja
maitojauhe keskenään. Maistelin tuota seosta, ja sen makuhan muistutti
yllättävän paljon kondensoitua maitoa. Siitä sain päähäni testata kondensoidun maidon tekemistä erikseenkin hieman erilaisella ohjeella. Tuo testikin on jo suoritettu ja
sanoisinkos, että aikas hyvä korvike tuli 🙂 Niin ja olen myös testaillut
tuon pohjan tekemistä ilman maitojauhetta ja onnistuu niinkin, muutaman
muutoksen kera. Mutta niistä sitten joskus myöhemmin erillisissä
postauksessa lisää. Ensin annan teille tämän tuhdin suklaamoussekakun
ohjeen 🙂

Tuhti suklaamoussekakku


N. 20-24 cm irtopohjavuokaan

Kakkupohja:

150 g
voita/leivinmargariinia

2.5 dl vettä

1.5 dl fariinisokeria
kevyesti mittaan pakattuna

1.5 dl sokeria

1.5 dl maitojauhetta

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl vaniljasokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa

0.5 tl suolaa

Täyte:

n. 0.5 dl vadelmasosetta

n. 0.5 dl mustaherukkasosetta

4 dl vispikermaa

175 g tummaa
suklaata

(1 pkt
Center-nappeja)

Ohje:

Sulata rasva. Lisää lämpimän
rasvan joukkoon sokerit, maitojauhe, kaakaojauhe ja vesi. Sekoittele, kunnes
sokeri on liuennut. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen munat vatkaimella
vatkaten. Sekoita loput aineet keskenään ja kaada nesteiden joukkoon. Jatka vatkaimella
vatkaamista n. 1 minuutti. Taikina jää löysähköksi. Kaada taikina kahteen
voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 20-30 minuuttia,
kunnes pohjat ovat kypsiä. Kypsä pohja tuntuu päältä kevyesti painettuna
kiinteältä, mutta pehmeältä, eikä pohjan pinta hölly, kun vuokaa heiluttaa.
Varo kuitenkin paistamasta liikaa, jotta pohja ei kuivu. Irrota pohjan vuoasta
ja peitä hyvin, jotta pohjista ei katoa kosteus.. Peitä hyvin esimerkiksi
foliolla ja anna jäähtyä kokonaan.

Levitä toisella pohjalle
ohut kerros vadelmahilloa ja toiselle pohjalle mustaherukkahilloa.. Vatkaa
kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaasula kermavaahdon joukkoon. Laita puolet vaahdosta kakun väliin ja toinen puoli kakun päälle.

Vinkit:

* Maitojauheen sitoo nestettä ja kosteutta, sekä kohottaa leivosta. Kakkupohja pysyy pidempään kosteana.

* Jos epäilet, että pohjat
ovat päässeet kypsymään liikaa, poista ne vuoista välittömästi, jotta kuuma
vuoka ei pidä niitä suotta kuumana. Jos pohjat kuitenkin pääsevät kypsymään ja kuivumaan liikaa, kostuta ne kakun makuun sopivalla nesteellä.
* Älä sekoita kuumaa suklaasulaa kerman joukkoon, sillä silloin kerma voi juoksettua.

* Jos
täyte on kovin löysää, annan sen jähmettyä jääkaapissa välillä sekoittaen ennen kakun täyttämistä

En malttanut odottaa kakun maistamista ja täytteen asettumista, joten korkkasin kakun heti kun olin saanut sen valmiiks. Nappasin yhden hätäisen kuvan ennen maistelupuuhia. Ei mikään nätti kuva, mutta näkee tästä ainakin pohjan paksuuden. Nam, nam!

Avainsanat

Kommentit (8)

Hmm… Ihan suklaisen näköistä 🙂 Tänään on itsekin vedelty suklaa ähkyä leipomuksien ansiosta 😉

Ei härreguud miten syntisen näköinen suklaapommi! Kunnon kaunotar 😀 Hilloista en niin kakuissa välitä mutta tämä näyttää siltä että tuonne kakkuun haluaisi suunnilleen sukeltaa, hahah! En miekään olisi malttanut tuonnäköisen kakun asettumista odotella 😉

http://www.vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi

Hehe, kiitos ihanasta kommentista! 🙂 Mäkään en yleensä pistele hilloja kakkuihin, mutta tällä kertaa ajattelin ohuen ohuen kerroksen taittavan hieman liiallista suklaisuutta. Sopis joukkoon aika hyvin, vaikka ilmankin olisi taatusti pärjännyt.

Näyttää ihan huikean hyvältä! Pitää ehdottomasti testata.

Kiitos 🙂 Oli oikein herkullista, suosittelen testaamaan 😛

Ihanan näköinen ja suloisesti pulska kakku! Varmasti hyvää 😀

Kiitos Taru! 🙂 Hyvin maistui. Vai voiko suklaamoussekakku ikinä huonoa ollakaan 😉

Kommentoi juttua: Tuhti suklaamoussekakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X