Turkinpippurimarengit

Alkuviikosta tekemästäni suklaafondantista jäi yli pari munan valkuaista. Koska mitään ei kannata heittää pois, tein niistä marenkia. Joukkoon lisäsin kaapista löytämäni päiväysvanhan pussin lopun turkinpippurirouhetta. Marengit jakoivat hieman mielipidettä mutta koska itse pidin näistä, uskallan laittaa ohjeen tännekin 🙂 Tällaiset marengit eivät tosin ole mikään uusi juttu, sillä googletin turkinpippurimarenkiohjeita näiden ollessa uunissa ja niitä löytyikin aika paljon.

Pienet suupalan kokoiset herkkupalat olivat tuoreena kokonaan rapeita turkinpippurirouhetta myöten. Marenkeja suositellaan säilytettävän kuivassa, niin ne pysyvät rapeina. Säilytin marengit ehkä hieman väärällä tavalla keittiön pöydällä ja seuraavaan päivänä ne olivat vähemmän rapeita, hieman sitkeitäkin. Kostumiseen (siis marengin 😉 ) saattoi vaikutti myös turkinpippurirouhe, joka suli marengin joukkoon ja oli lopulta tahmaista, eikä lainkaan rapeaa. Rouhe antoi tosi kivan maun ja tarttui seuraavana päivänä hieman hampaisiin jättäen salmiakin maun suuhun pitkäksi aikaa 😉 Tämä oli kiva tapa ylimääräisten valkuaisten tuhoamiseen 🙂

Turkinpippurimarengit

Koosta riippuen n. 35 kpl

Aineet:
2 valkuaista
1.25 dl sokeria
4 rkl turkinpippurirouhetta

Ohje:
Vatkaa valkuaisia kuivassa kulhossa. Kun ne alkavat vaahtoutua, lisää samalla sokeria n. ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa paksuksi kiiltäväksi vaahdoksi niin kauan, kunnes sokeri on sulanut. Lisää turkinpippurirouhe ja kääntele sekaisin. Sekoita vain sen verran, että rouhe just ja just sekoittuu. Liika vatkaaminen tässä vaiheessa saa marengimassan löystymään.Pursota pellille pieniä nokareita suurisuisella tyllalla. Voit myös nostella lusikalla nokareita pellille. Paista 120 asteessa noin 60-75 minuuttia tai kauemmin/vähemmän aikaa, riippuen marenkien koosta ja kuinka kypsiksi ja koviksi ne haluat.

Vinkki:
* Turkinpippurirouhe sulaa marengin sisään. Sula rouhe kostuttaa rapeat marengit seuraavaan päivään mennessä ja marengien koostumuksesta tulee sitkeämpi.

* Turkinpippurirouheen sijasta marenkeihin voi laittaa vaikkapa Mariannerouhetta tuomaan raikkautta muuten niin makeaan suupalaan.

Kommentit (6)

Mä jätän aina marengit sitkeiksi keskeltä, parhainta niin 🙂 !
Joskus bloggasin turkinpippurimarengeista itsekin. Ihania herkkuja, tykkään!

Minäkin nostan peukut pystyyn sitkeiden marenkien puolesta, ovat niitä parhaita. Piti antaa äidilleni loput mukaan, sillä muuten olisin itse mussuttanut kaikki 😉

Ihanan näkösiä kuvia!! Ja toivotaa et tällä ohjeella onnistaa 😀

Kiitos ani 🙂 Toivottavasti maistuvat sulle yhtä hyvin kuin itselleni 🙂

Anoppi teki näitä häihimme n. 400kpl ja kaikki meni ?

Vau! Anopillasi onkin ollut oikein kunnon urakka marenkien teossa ja paistamisessa. Hatunnosto hänelle, ja sinulle ja puolisollesi onnittelut häiden johdosta! Ihana kuulla, että marengit tekivät noin hyvin kauppansa 🙂

Kommentoi juttua: Turkinpippurimarengit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Suklaahippukeksit ovat minusta yksi parhaista pikkuleivistä. Vaikka blogista löytyykin jo kaksi täydellisen ihanaa ohjetta, testasin vielä näistä herkuista munatonta versiota. Se onnistui yliodotusten ja uunista ulos tuli ihanan pehmeitä ja suorastaan suussasulavat keksit, siis ihan kirjaimellisesti. Jos minulla olisi nyt kaapissa suklaata, todennäköisesti tekisin näitä samantein. Kurkkaa herkkuohje blogista. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaahippukeksit-munattomat/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaahippukeksit⁠
#munaton⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#eggless⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#chocolateshipcookie
  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠

suklaapossu

X