Tulevia juhlia varten halusin harjoitella tuulihattujen
tekoa. Testasin netistä löytämääni kahta eri reseptiä ja molemmat
toimivat oikein hyvin. Tein tuulihattuja yhteensä 5 annosta. Osa tuli
nautittua testitäytteiden kanssa samantein, mutta samalla testasin myös
pakastamista. Netistä löytämilläni keskustelupalstoilla osa suositteli
pakastamista ja osa kertoi pakastamisen nahistavan tuulihatut. Huomasin, että tuulihattujen rapeus kärsi jo hieman jäähtymisvaiheessa, mutta itse en huomannut sen enempää nahistumista, enkä koostumuksen muuttumista pakastamisen myötä.

Tuulihattuihin voi laittaa sekä suolaisia että makeita täytteitä. Koska tällä kertaa testasin suolaista, laitan tämän suolaisten leivonnaisten osioon. Tällä kertaa en kerennyt kaivaa järkkäriä esille, joten kuvat ovat mitä ovat (pikkupokkarin käyttäminen on minulle hitusen hankalampaa..).

Molemmista taikinoista saa noin 40 keskikokoista tuulihattua. Tykästyin jotenkin enemmän taikina II:een, koska oli ehkä hieman helpommin pursotettavissa kuin I-versio..

 

Taikina I:
100g voita
2 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa

 

Taikina II:
100g voita
2.5 dl vettä
2.25 dl vehnäjauhoja
3 munaa
0.5 tl leivinjauhetta
Ohje:
Kuumenna rasva ja vesi kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää jauhot sekoittaen
taikinaa puuhaarukalla. Keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se irtoaa
kattilan reunoista. Taikina on tässä vaiheessa sitkeää ja hieman murumaista.

Nosta kattila pois
liedeltä ja anna taikinan jäähtyä kunnolla. Alla olevassa kuvassa vasemman puoleiset tuulihatut on esimerkki siitä, miten käy, jos munat vatkaa sekaan tulikuumaan vesi-jauho-rasva-seokseen! Oikealla isot möykyt ovat onnistuneita tuulihattuja.

Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Lisää seuraava muna vasta, kun edellinen on sekoittunut taikinaan kunnolla! Lisää
leivinjauhe viimeisen munan kanssa samaan aikaan. Taikina näyttää munien lisäyksen jälkeen suunnilleen tältä:

Pursota pellille kokkareita. Leivonnaiset kohoavat uunissa kaksinkertaisiksi (alla olevassa kuvassa raa’at ja kypsät tuulihatut).

Paista 200 asteessa keskitasossa n.25 minuuttia (koosta riippuen 20-30
minuuttia). Älä auo uuninluukkua paiston aikana. Jos leivonnaiset eivät paistu
kypsiksi, ne lässähtävät.

Täytteiksi testasin kinkku- ja tonnikalatäytettä, joista savukinkkuversio oli selkeä suosikkini:
Savukinkkutäyte:
50 g sipuli–ruohosipuli-Koskenlaskija sulatejuustoa
50 g Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g kylmäsavustettua kinkkua pieneksi pilkottuna
Lämmitä sulatejuustoa mikrossa, kunnes se pehmenee.
Sekoita muut aineet sulatejuuston joukkoon.
Tonnikalatäyte:
1/2 tuubia tonnikalapasteijaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita tonnikalapasteija ja tuorejuusto keskenään. Täytä tuulihatut.

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.