Työkalukakku
Carlos oli toivonut lahjaksi työkaluja, joten kakun aihe löytyi sitä kautta.
Pohjana kahdeksan munan sokerikakkupohja (jauhoja yhtä paljon kuin munia, sokeria hieman vähemmän kuin munia). Paistoin pohjaa 25 cm reunavuoassa aluksi 175 asteessa 30 min. ja 150 asteessa loput 15-20? min
Kostutus Juissin ananas-appelsiini mehulla
Täytteinä toivomuksesta mansikka- ja mustikkamousse.
Mansikkamousse:
3.5 tl liivatejauhetta (liuotetaan kuumaan veteen)
2.5 dl Flora Vispiä
2 dl Hyla ranskankermaa
250 g Hyla rahka
1.75 dl (1.5-2 dl) (maun mukaan) sokeria
2 tl vaniljasokeria
400 g mansikoita soseutettuna
+ Mansikoita soseutettuna
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään. Lisää sekaan veteen liuotettu liivate ja vaahdotettu kerma. Laita kakun väliin ensin mansikkasosetta, sen jälkeen mansikkamoussea (n.2/3). Tee toiseen väliin mustikkamousse.
Mustikkamousse:
3.5 tl liivatejauhetta (liuotetaan kuumaan veteen)
2.5 dl Flora Vispiä
2 dl Hyla ranskankermaa
200 g Viola Hyla maustamatonta tuorejuustoa
1.75 (-2 dl) (maun mukaan) sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mustikoita soseutettuna
+ n.1.5 dl kokonaisia mustikoita
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään. Lisää sekaan veteen liuotettu liivate ja vaahdotettu kerma. Laita kakun väliin ensin (soseutettua mansikkaa? ja) mustikkamoussea (n.2/3) ja ripottele päälle mustikoita. Laita seuraavaan kerrokseen mansikkasosetta sekä loput mustikka- ja mansikkamousset.
Anna seistä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia ennen viimeistelyä.
Päällinen Suklaamassa:
200g tummaa suklaata
n.0.65 dl vaaleaa siirappia
15 g vettä
Sulata suklaa mikrossa. Sekoita siirappi suklaasulan joukkoon. Kun siirappi sekoitettu kunnolla, lisää vesi ja sekoita kunnes massa on kiiltävää ja irtoaa vuoan reunoista. Anna jähmettyä. Pistin pakkaseen hetkeksi ja sekoitin välillä kunnes jähmettyi. Vaivasin tomusokerin ja kaakaojauheen avulla ja kaulitsin kakun päälle.
Reunoilla 2 prk Flora Vispiä (riitti juuri ja juuri, huh), hieman vaniljasokeria ja sokua.
Koristeet:
Vasaran varsi mustia kick-karkkeja (muistaakseni)
Muut sokerimassaa
Kirjaimet tehty Funny Letters-muoteilla
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Työkalukakku