Suklaapossu

Uuniomenat kauramurulla täytettynä

Uuniomenat kauramurulla täytettynä

Nämä kauramurua sisältävät uuniomenat syntyivät viime viikonloppuna, kun nappasin kaupasta mukaani 6 isohkoa omenaa sisältävän hävikkipussillisen. Kovin kauan ei tarvinnut miettiä, mitä omenoista syntyisi, sillä toinen tytöistä muisteli mummilassa syötyjä uuniomenoita, joissa oli jotain hyvää sisällä. Sitä se ajatus sitten lähti ja jälkiruokapöytään päätyi uuniomenat, joiden sisällä oli reilusti kauramurupaistoksesta tuttua kauramurua.

Uuniomenat nautittiin vaniljajäätelön kanssa, joka sopikin lämpimien, hieman kirpsakoiden uuniomenoiden ja rapean kauramurun kanssa loistavasti yhteen.

Tämä oli muuten ensimmäinen kerta, kun teimme tällaisia kokonaisia uuniomppuja. Aiemmin omenat ovat päätyneet kaurahiutaleiden kanssa yhteen juurikin omenakaurapaistoksessa tai omenapiirakassa. Uuniomput osoittautuivat kuitenkin niin helpoiksi ja myös herkullisiksi, että näitä tulee tehtyä jatkossakin. Päässäni alkoikin pyöriä jo muitakin, erilaisia vaihtoehtoja omppujen maustamiseksi/täyttämiseksi ja niitä pitääkin testailla heti syksymmällä omenasatokauden aikana.

 

Laitoimme vuokaan kauramurua melko reilusti. Omenat itsessään olivat jo sen verran isoja, että pelkästään niiden sisään upposi puolet kauramurusta. Loput murusta päätyi vuoan pohjalle rapeaksi kerrokseksi, joka jaettiin kaikkien kesken.

Uuniomenat ovat ehkä eniten syksyn herkkuja, mutta kyllähän nämä näin keväänkorvillakin maistuivat aivan ihanilta.

Kauramurulla täytetyt uuniomenat

5-6 kpl

Aineet:

5-6 isohkoa omenaa

100 g voita

1 dl sokeria

3 dl kaurahiutaleita

(0.5 tl kanelia tai kardemummaa)

Ohje:

Pese omenat hyvin. Omenoita ei tarvitse kuoria. Poista omenoiden siemenkota omenaporalla.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Mausta halutessasi kanelilla tai kardemummalla. Lusikoi täytettä omenien sisälle poistetun siemenkohdan tilalle. Lusikoi loput kauramurusta omenoiden päälle.

Paista uuni alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes omenat ovat kypsiä.

Vinkit:

* Kypsymisnopeus riippuu omenoiden laadusta ja koosta, joten testaa kypsyys tökkäämällä esim. hammastikulla omenaan, kun se vaikuttaa kypsältä. Pienimmät omenat saattavat kypsyä jo 20 minuutissa, kun taas isommilla tai kovemmilla omenoilla aikaa voi kulua 40 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, laita omenoiden päälle pala foliota ja jatka kypsentämistä.

* Usein kuulee, ettei ulkomaalaisia omenoita suositella syömään kuorineen. Itsekin aina kuorin ulkomaiset omenat. Eviran mukaan omenat voi kuitenkin syödä turvallisesti kuorineen, joten uskalsin tehdä nämä uuniomenat ulkomaalaisista kuorimattomista omenoista. Jos haluaa, voi omenat kuitenkin kuoria ennen täyttämistä ja uunin laittamista. Tällöin ne eivät välttämättä kestä siirtelyä niin hyvin, kuin kuorimattomat omenat ja voivat hajota jo matkalla lautaselle.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uuniomenat kauramurulla täytettynä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *