Suklaapossu

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Halusin kuopuksemme ristiäisiin juustokakun, jossa maistuisi kirpsakka vadelma ja makua tasapainottaisi valkosuklaamousseraita. Parin testikakun perusteella tein lopulta tällaisen juustokakun. Ja tuli sellainen kuin halusinkin, nam! 

Harmittaa, ettei kunnon kuvaa tullut otettua kaiken kiireen keskellä.. Yllä oleva on ainoa, jonka kamerastani löysin. Mutta siitäpä saan hyvän syyn tehdä tätä uudestaan. Ja totta kai pienen muutoksen kera samantein (sillä eihän koskaan voi tehdä mitään kahta kertaa täysin samalla tavalla 😉 ). Ensi kerralla tosiaan voi tehdä mansikkaisemman laittamalla mansikkaa 3-kertaisesti (eli yht.300g) ja samalla  vadelmaa voisi hieman vähentää (laittaa yht.300g) ja muutoin pitää määrät samana..Jos joku ehtii ennen tekemään näin ennen mua, niin kertothan, millaista tuli? 🙂

Kakku tehty 24 cm pyöreään vuokaan. 

Pohja:

n. 75 g digestiveä

2 dl kaurahiutaleita

0.35 dl sokeria

vajaa 0.5 tl vaniljasokeria

55 g sulatettua margariinia/voita

Täyte 1:

1.7 dl (2/3 prk) Flora kuohua

100 g Vatkattavaa Flora Vaniljaa

170 g valkosuklaata

185 g (3/4 pkt) mascarponea

2 tl vaniljasokeria

Täyte 2:

3.3 dl (1 1/3 prk) flora kuohua

600 g vadelmia   

100 g mansikkaa (vadelma-mansikka-sosetta paseerattuna pitäisi tulla yhteensä 500 g)

n. 1.75 dl sokeria (maun mukaan)

1.3 rkl vaniljasokeria

400 g maustamatonta tuorejuustoa

3.5 tl liivatejauhetta 

+ vettä 3.5 rkl

Ohje:

Tee pohja. Hienonna digestivet ja kaurahiutaleet ja lisää joukkoon sokerit sekä sulatettu rasva. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Tee valkosuklaatäyte. Vatkaa kerma ja Flora vanilla erikseen ja sulata suklaa. Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään. Lisää suklaa tuorejuustoseokseen voimakkaasti sekoittaen. Lisää flora vanilla ja kerma ja pistä nopeasti täyte vuokaan (ennen kuin jähmettyy) ja jääkaappiin tekeytymään. 

Tee marjatäyte. Keitä vadelmia ja mansikoita pari minuuttia. Paseeraa marjat. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes seosta on yhteensä 500g. Sekoita liivate veteen. Kun liivate turvonnut, lämmitä seos kunnes liivate sulaa. Sekoita sokerit tuorejuustoon ja vadelmasose pienissä erin tuorejuustoseokseen. Vaahdota flora kuohu. Sekoita liivate vadelma-mansikkaseokseen, sekoita hyvin ja lisää kermavaahto. Laita valkosuklaakerroksen päälle ja jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Koristele vaikka kermapursotuksin.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *