Valkoherukka-mansikkahillo

Meillä on kirsikkapuun juurella pieni valkoherukkapensas, jonka sato näytti heinäkuun alussa normaalia suuremmalta. Luultavasti asialla olivat linnut, jotka päättivät herkutella marjoilla ennen kuin itse ehdin poimintapuuhiin, joten sato jäikin tavanomaiseksi eli melko pieneksi. Marjamäärästä ei yleensä saa kuin yhden leivonnaisen vuodessa. Nyt kun olen muutenkin kokeillut erilaisia hilloja, tällä kertaa päätin testata miten valkoherukat ja mansikka sopivat yhteen. Eräs lempihilloistani on punaherukka-mansikkahillo, joten ajattelin jo etukäteen, että tämä on vähintään yhtä hyvää. Ja sitä se olikin, aivan mahdottoman herkullista! Ehkä jopa aavistuksen parempaa kuin punaherukalla..

Valkoherukka ei ole aivan niin kirpeä kuin punaherukka, joten hillokin oli hieman punaherukkaista versiota makeampi. Ei kuitenkaan lainkaan niin makea, mitä pelkästä mansikasta tehdyt hillot. Tämä oli herukoista johtuen hippasen raikas, ja kuitenkin sopivan makea ja ihanan mansikkainen. Mansikoiden ja valkoherukan suhdetta voi muutella mielensä mukaan. Omaan makuuni voisi laittaa vaikka vieläkin enemmän valkoherukoita, niin hillosta tulisi vieläkin raikkaampi. Mansikka tasapainottaa kirpeyttä tosi hyvin.

Valkoherukka-mansikkahillo


reilu 5 dl

Aineet:

250 g valkoherukoita

0.5 dl vettä

250 g mansikoita

250 g (n. 3 dl) hillosokeria

Ohje:

Putsaa marjat hyvin ja pese tarvittaessa. Laita valkoherukat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää mansikat ja hillosokeri ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Keitä vielä n. 10 minuuttia. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois, sillä siinä on epäpuhtauksia.

Kaada hillo kuumana hyvin pestyihin lasipurkkeihin, kierrä kansi tiukkaan
päälle. Umpioi halutessasi purkit (jos on sellaiset tölkit jotka voi
umpioida). Eli laita purkit isoon kattilaan ja päälle kuumaa vettä niin,
että purkit peittyvät. Keitä n. 10 minuuttia, laita lämpö pois päältä ja
anna hillopurkkien jäähtyä hetken aikaa vedessä. Kannet napsahtavat
jäähtyessään alas ja tällöin umpioiminen on onnistunut.

Säilytä viileässä.

Vinkit:
* Marjat tuppaavat helposti jäämään hillon yläosaan, joten ravistele
purkkeja ennen kuin hillo on kokonaan jämähtänyt, jotta marjat
sekoittuvat joukkoon tasaisemmin.
* Itse olen nautiskellut hillosta joka aamu rahkan joukossa,
ja se sopii mainiosti lettujen, pannarin, jogurtin ja vaikkapa jäätelö
kanssa. Ja mikä ettei sitä voisi laittaa kakun väliin.. Ihan mihin vain
mielikuvitus riittää.

Voisin kuvitella, että mansikka-valkoherukkayhdistelmä olisi piirakassakin erittäin maistuva, sillä punaherukallinen versiokin on.

Kommentit

Kommentoi juttua: Valkoherukka-mansikkahillo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat
  • Pienen prinsessan ristiäiskakuksi päätyi prinsessakakku reilulla vadelma- ja vaniljakiisselitäytteellä. Tätä oli ihana tehdä, ja vielä ihanempaa oli kuulla kehuja sekä kakun mausta että ulkonäöstä 💖 Ohje blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-tyton-ristiaiskakkuna-topposilla/ #suklaapossu #prinsessakakku #ristiäiskakku #vadelma #vaniljakiisseli #kotiliesiblogit #täytekakku #princess #cake #raspberry #vanilj
  • Aika suklaiselta näyttää Suklaapossun 9 tykätyintä instapostausta vuodelta 2018  Kiitos kaikille tykkäyksistä ja kommenteistanne 💖 Jatketaan samaan herkulliseen tapaan ensi vuonnakin 😘 #suklaapossu #kotiliesiblogit #2018bestnine #vuodenparhaat #leivontablogi
  • Testailin vihdoinkin rapeaa ja makeaa hunajakennoa. Se oli yllättävän helppo tehdä, kunhan vahti ettei sokeri päässyt kärvähtämään. Hunajakennolla saa kivaa tekstuuria esim. pehmeiden juustokakkujen koristeina tai sen voi esim. päällystää suklaalla. Kurkkaa kennon ohje blogin puolelta 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/hunajakenno/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #hunajakenno #honeycomb #makeatleivonnaiset
  • Ihanaa Joulua ja herkullista loppuvuotta 🎄💖☃️☺️ #suklaapossu #kotiliesiblogit #joulu2018
  • Pistaasi ja valkosuklaa ne yhteen soppii. Nämä helpot valkosuklaatryffelit sopivat tosi ihanasti vaikkapa lahjaksi, tai sitten omaan napaan vedettäväksi. Kurkkaa ohje blogin puolelta. Ps. Blogista löytyy myös muita suklaisia herkkuvinkkejä Jouluun! <3  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaatryffelit-pistaasipahkinoilla-ja-lehtijuttua/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #pistaasi #pähkinä #valkosuklaa #tryffeli #chocolate #syötävälahja 
Kuvan on ottanut Pekka Holmström/Otavamedia

suklaapossu

X