Valkosipuliset juustosarvet

Viime viikonloppuna sunnuntaiaamu alkoi näiden sarvien teolla. Äkkäsin jääkaapista juustopaketin, jota olin suunnitellut käyttäväni kuopuksen synttärileivonnaisiin. Leivonnaiset tuli tehtyä, mutta juustopaketti jäi. Paketin päiväys alkoi nyt uhkaavasti olla liian lähellä ja sain yhtäkkiä päähäni tehdä niistä isänpäivän aamupalalle nopeita juustosarvia pienellä valkosipulilisällä. Näistä tuli niin hyviä, että isä söi aamupalaksi puolet koko määrästä 🙂

Helpot juustosarvet

Sarvet ovat todella nopea ja helppo tehdä. Taikinan sekoitetaan, kaulitaan ja leikataan. Täytettä päälle, rullaus, muna ja juustoa pintaan ja uuniin. Ja siinä se! Sarvet ovat meheviä ja juuston valinnalla saa vaikutettua makuun. Juuston kannattaa joka tapauksessa olla suht voimakkaan makuista, sillä maku tulee enimmäkseen siitä. Esim. Edam on omasta mielestäni aivan liian plissun makuista. Itse käytin näihin pelkästään vahvaa mustaleima Emmentalia, mutta ainakin osan olisi voinut hyvin korvata punaleimaisella versiolla. Nyt maku oli vahva, ja se oli siinä ja siinä, oliko se hieman liiankin voimakas. Hyvä kuitenkin 🙂

Valkosipulin makun näissä on melko mieto. Valkosipulia rakastavat voivat laittaa ohjetta enemmän valkosipulia. Valkosipulia karttavat voivat jättää valkosipulin kokonaan pois ja laittaa tilalle vaikka hieman Aura-juustoa! Laitan ohjeen sellaisena kuin itse sen tein, mutta kukin voi tehdä omat valinnat juuston ja lisämakujen suhteen.

Valkosipuliset juustosarvet

16 kpl

Taikina:

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

50 g juoksevaa rasvaa

2 dl (n. 100 g) Mustaleima emmental-juustoraastetta tiukahkoksi pakattuna

1 prk (á 200 g) kermaviiliä

Täyte:

n.2 dl (n. 100g) Mustaleima emmental-juustoa raasteena

50 g valkosipuli-tuorejuustoa

1 tl valkosipulijauhetta (tai 2 valkosipulin kynttä)

Voiteluun:

1 muna

pinnalle juustoraastetta

Ohje:

Sekoita kuivat aineet, lisää rasva ja kermaviili, vaivaa
tasaiseksi kimmoiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pyöreäksi levyksi, n 0.5 cm paksuksi levyksi. Jaa levy 8 sektoriin. Sekoita kaikki täytteen aineet sekaisin. Jaa täyte kahtia. Jaa toinen puoli täytteestä taikinasektorien leveään päähän, kääri, taivuta sarviksi, voitele munalla ja ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta. Tee samoin toiselle taikinan palalle ja täytteelle. Paista 200 asteessa, n. 12 min., kunnes sarvet saavat hieman väriä.

Vinkit:

* Sarvet ovat parhaimmillaan vastapaistettuna. Jäähdyttyään hieman kuivuivat, joten suosittelen nauttimaan vielä lämpiminä.

* Juustoa saa olla reilusti ja se saa olla mielellään maultaan voimakasta. Mustaleima-Emmentalin sijasta voi käyttää vaikka Punaleima-Emmentalia. Juuston kannattaa kuitenkin olla melko vahvaa, sillä miedommilla juustoilla sarvetkaan eivät maistu kovin paljon.

* Täytettä on helppo muuttaa mielensä mukaiseksi. Esimerkiksi valkosipulin voi jättää pois ja korvata sen vaikka Aura-juustolla

* Sarvet voi myös pakastaa ennen paistoa.

Instagram

  • Suolainen piirakka onnistuu hienosti myös munattomana, eikä sitä huomaa valmiista piirakasta lainkaan. Tähän piirakkaan kätkeytyi reilusti kinkkua ja juusto sekä myös pekonia ja paprikaa. Piirakka katosi juhlissa yllättävän paljon väkimäärään nähden eli hyvää oli. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-pekonilla-munaton/ ja tuunaa piirakasta oman makusi mukainen. #suklaapossu #munaton #kinkku #juusto #pekoni #paprika #piirakka #eggless #pie #kotiliesiblogit
  • Punaherukat ❤️ Blogista löytyy nyt koottuna viisi mielestäni parasta punaherukkaleivonnaisohjetta. Siellä on mm. tämän jogurtti-punaherukkapiirakan ohje. Kurkkaa tämä ja muutkin ohjeet blogista. Ja leivo tänä vuonna vaikka jotain uutta :) https://kotiliesi.fi/suklaapossu/viisi-parasta-punaherukkaleivonnaista/
#punaherukka #leivonnaiset #yummy #redcurrant #pie #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Mein poika on aikamoinen lentokonefani ja teinkin hänelle 2-vuotiskakuksi tällaisen lentokonekakun. Kakussa oli sisällä mehevä munaton porkkanakakku. Tarkempi ohje ja enempi juttua blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarikakku-eli-lentokone-kakku/ #munaton #porkkanakakku #2vuotias #pojansynttärit #synttärikakku #suklaapossu #kotiliesiblogit #kotiliesi
  • Tykkäätkö sitruunasta ja pehmeistä kekseistä? Jos vastaus on kyllä, niin silloin taatusti rakastat näitä pehmeitä mantelijauholla mehevöitettyjä sitruunakeksejä! Keksiohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pehmeat-manteliset-sitruunakeksit/ #sitruuna #älynhyvät #sitruunakeksit #keksit #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Kristallipullat ovat kyllä parhaita pullia mitä on olemassa! Ainakin mein perheen mielestä. Jos näillä helteillä ei huvita leipoa, niin suosittelen ottamaan ohjeen talteen viileämpiä kelejä varten. Ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pullista-parhaat-kristallipullat/ #pulla #kristallipulla #yummy #best #bun #kotiliesiblogit #suklaapossu
  • Valkosuklaapannacottaa passionilla ja mansikoilla, nams! Tätä herkkua tarjottiin lastemme synttäreillä ja se sai kehuja, muiltakin kuin itseltäni 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaapannacotta-mansikoilla-ja-passionilla/ #valkosuklaa #pannacotta #passion #mansikka #punaherukka #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Kirsikka-kaurapaistos 😋 Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun linnut jättivät meidän kirsikkasadon rauhaan ja sain marjoja niin paljon, että niistä sai tehtyä jotain. Ja se jokin oli tämä kaurapaistos, jota tehtiin heti seuraavana päivänä uudestaan. Ohje blogissa
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-kauramurupaistos/
#helppojanopea #kirsikka #kauramuru #suklaapossu #cherry #oatmeal #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Ihania! Just tollasiin olen heikkona suolaisten leipomusten puolella 🙂 Enkä yhtään ihmettele, että miehesi söi kunnon satsin ;D

Kiitos 🙂 Just mietin mielessäni, että kumma kun tällaisia ei tule tehtyä tämä useammin, sillä nämähän ovat todella maukkaita ja ihanan helppoja ja nopeita tehdä 🙂 Ja tekevät todella hyvin kauppansa 🙂

Mmm, hyviä juustosarvi ohjeita ei koskaan ole liikaa. Ihania kuvia! 🙂

Kiitos paljon Katri 🙂

Oiiii, kiva katsella tällaisia kuvia täällä ja lukea herkullisen kuuloisis reseptejä. Kun tulee nälkä 🙂 Justosarvista meilläkin tykätään, voisinkin testata nämä ens kerralla.

Koitappas ihmeessä 🙂 Hyviä olivat 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.