Valkosipuliset juustosarvet

Viime viikonloppuna sunnuntaiaamu alkoi näiden sarvien teolla. Äkkäsin jääkaapista juustopaketin, jota olin suunnitellut käyttäväni kuopuksen synttärileivonnaisiin. Leivonnaiset tuli tehtyä, mutta juustopaketti jäi. Paketin päiväys alkoi nyt uhkaavasti olla liian lähellä ja sain yhtäkkiä päähäni tehdä niistä isänpäivän aamupalalle nopeita juustosarvia pienellä valkosipulilisällä. Näistä tuli niin hyviä, että isä söi aamupalaksi puolet koko määrästä 🙂

Helpot juustosarvet

Sarvet ovat todella nopea ja helppo tehdä. Taikinan sekoitetaan, kaulitaan ja leikataan. Täytettä päälle, rullaus, muna ja juustoa pintaan ja uuniin. Ja siinä se! Sarvet ovat meheviä ja juuston valinnalla saa vaikutettua makuun. Juuston kannattaa joka tapauksessa olla suht voimakkaan makuista, sillä maku tulee enimmäkseen siitä. Esim. Edam on omasta mielestäni aivan liian plissun makuista. Itse käytin näihin pelkästään vahvaa mustaleima Emmentalia, mutta ainakin osan olisi voinut hyvin korvata punaleimaisella versiolla. Nyt maku oli vahva, ja se oli siinä ja siinä, oliko se hieman liiankin voimakas. Hyvä kuitenkin 🙂

Valkosipulin makun näissä on melko mieto. Valkosipulia rakastavat voivat laittaa ohjetta enemmän valkosipulia. Valkosipulia karttavat voivat jättää valkosipulin kokonaan pois ja laittaa tilalle vaikka hieman Aura-juustoa! Laitan ohjeen sellaisena kuin itse sen tein, mutta kukin voi tehdä omat valinnat juuston ja lisämakujen suhteen.

Valkosipuliset juustosarvet

16 kpl

Taikina:

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

50 g juoksevaa rasvaa

2 dl (n. 100 g) Mustaleima emmental-juustoraastetta tiukahkoksi pakattuna

1 prk (á 200 g) kermaviiliä

Täyte:

n.2 dl (n. 100g) Mustaleima emmental-juustoa raasteena

50 g valkosipuli-tuorejuustoa

1 tl valkosipulijauhetta (tai 2 valkosipulin kynttä)

Voiteluun:

1 muna

pinnalle juustoraastetta

Ohje:

Sekoita kuivat aineet, lisää rasva ja kermaviili, vaivaa
tasaiseksi kimmoiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pyöreäksi levyksi, n 0.5 cm paksuksi levyksi. Jaa levy 8 sektoriin. Sekoita kaikki täytteen aineet sekaisin. Jaa täyte kahtia. Jaa toinen puoli täytteestä taikinasektorien leveään päähän, kääri, taivuta sarviksi, voitele munalla ja ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta. Tee samoin toiselle taikinan palalle ja täytteelle. Paista 200 asteessa, n. 12 min., kunnes sarvet saavat hieman väriä.

Vinkit:

* Sarvet ovat parhaimmillaan vastapaistettuna. Jäähdyttyään hieman kuivuivat, joten suosittelen nauttimaan vielä lämpiminä.

* Juustoa saa olla reilusti ja se saa olla mielellään maultaan voimakasta. Mustaleima-Emmentalin sijasta voi käyttää vaikka Punaleima-Emmentalia. Juuston kannattaa kuitenkin olla melko vahvaa, sillä miedommilla juustoilla sarvetkaan eivät maistu kovin paljon.

* Täytettä on helppo muuttaa mielensä mukaiseksi. Esimerkiksi valkosipulin voi jättää pois ja korvata sen vaikka Aura-juustolla

* Sarvet voi myös pakastaa ennen paistoa.

Kommentit (6)

Ihania! Just tollasiin olen heikkona suolaisten leipomusten puolella 🙂 Enkä yhtään ihmettele, että miehesi söi kunnon satsin ;D

Kiitos 🙂 Just mietin mielessäni, että kumma kun tällaisia ei tule tehtyä tämä useammin, sillä nämähän ovat todella maukkaita ja ihanan helppoja ja nopeita tehdä 🙂 Ja tekevät todella hyvin kauppansa 🙂

Mmm, hyviä juustosarvi ohjeita ei koskaan ole liikaa. Ihania kuvia! 🙂

Oiiii, kiva katsella tällaisia kuvia täällä ja lukea herkullisen kuuloisis reseptejä. Kun tulee nälkä 🙂 Justosarvista meilläkin tykätään, voisinkin testata nämä ens kerralla.

Kommentoi juttua: Valkosipuliset juustosarvet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat
  • Pienen prinsessan ristiäiskakuksi päätyi prinsessakakku reilulla vadelma- ja vaniljakiisselitäytteellä. Tätä oli ihana tehdä, ja vielä ihanempaa oli kuulla kehuja sekä kakun mausta että ulkonäöstä 💖 Ohje blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-tyton-ristiaiskakkuna-topposilla/ #suklaapossu #prinsessakakku #ristiäiskakku #vadelma #vaniljakiisseli #kotiliesiblogit #täytekakku #princess #cake #raspberry #vanilj
  • Aika suklaiselta näyttää Suklaapossun 9 tykätyintä instapostausta vuodelta 2018  Kiitos kaikille tykkäyksistä ja kommenteistanne 💖 Jatketaan samaan herkulliseen tapaan ensi vuonnakin 😘 #suklaapossu #kotiliesiblogit #2018bestnine #vuodenparhaat #leivontablogi
  • Testailin vihdoinkin rapeaa ja makeaa hunajakennoa. Se oli yllättävän helppo tehdä, kunhan vahti ettei sokeri päässyt kärvähtämään. Hunajakennolla saa kivaa tekstuuria esim. pehmeiden juustokakkujen koristeina tai sen voi esim. päällystää suklaalla. Kurkkaa kennon ohje blogin puolelta 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/hunajakenno/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #hunajakenno #honeycomb #makeatleivonnaiset
  • Ihanaa Joulua ja herkullista loppuvuotta 🎄💖☃️☺️ #suklaapossu #kotiliesiblogit #joulu2018
  • Pistaasi ja valkosuklaa ne yhteen soppii. Nämä helpot valkosuklaatryffelit sopivat tosi ihanasti vaikkapa lahjaksi, tai sitten omaan napaan vedettäväksi. Kurkkaa ohje blogin puolelta. Ps. Blogista löytyy myös muita suklaisia herkkuvinkkejä Jouluun! <3  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaatryffelit-pistaasipahkinoilla-ja-lehtijuttua/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #pistaasi #pähkinä #valkosuklaa #tryffeli #chocolate #syötävälahja 
Kuvan on ottanut Pekka Holmström/Otavamedia

suklaapossu

X