Valkosipuliset juustosarvet

Viime viikonloppuna sunnuntaiaamu alkoi näiden sarvien teolla. Äkkäsin jääkaapista juustopaketin, jota olin suunnitellut käyttäväni kuopuksen synttärileivonnaisiin. Leivonnaiset tuli tehtyä, mutta juustopaketti jäi. Paketin päiväys alkoi nyt uhkaavasti olla liian lähellä ja sain yhtäkkiä päähäni tehdä niistä isänpäivän aamupalalle nopeita juustosarvia pienellä valkosipulilisällä. Näistä tuli niin hyviä, että isä söi aamupalaksi puolet koko määrästä 🙂

 

Sarvet ovat todella nopea ja helppo tehdä. Taikinan sekoitetaan, kaulitaan ja leikataan. Täytettä päälle, rullaus, muna ja juustoa pintaan ja uuniin. Ja siinä se! Sarvet ovat meheviä ja juuston valinnalla saa vaikutettua makuun. Juuston kannattaa joka tapauksessa olla suht voimakkaan makuista, sillä maku tulee enimmäkseen siitä. Esim. Edam on omasta mielestäni aivan liian plissun makuista. Itse käytin näihin pelkästään vahvaa mustaleima Emmentalia, mutta ainakin osan olisi voinut hyvin korvata punaleimaisella versiolla. Nyt maku oli vahva, ja se oli siinä ja siinä, oliko se hieman liiankin voimakas. Hyvä kuitenkin 🙂

Valkosipulin makun näissä on melko mieto. Valkosipulia rakastavat voivat laittaa ohjetta enemmän valkosipulia. Valkosipulia karttavat voivat jättää valkosipulin kokonaan pois ja laittaa tilalle vaikka hieman Aura-juustoa! Laitan ohjeen sellaisena kuin itse sen tein, mutta kukin voi tehdä omat valinnat juuston ja lisämakujen suhteen.


Valkosipuliset juustosarvet

16 kpl

Taikina:

2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
50 g juoksevaa rasvaa
2 dl (n. 100 g) Mustaleima emmental-juustoraastetta tiukahkoksi pakattuna
1 prk (á 200 g) kermaviiliäTäyte:
n.2 dl (n. 100g) Mustaleima emmental-juustoa raasteena
50 g valkosipuli-tuorejuustoa
1 tl valkosipulijauhetta (tai 2 valkosipulin kynttä)


Voiteluun:
1 muna
pinnalle juustoraastetta


Ohje:
Sekoita kuivat aineet, lisää rasva ja kermaviili, vaivaa
tasaiseksi kimmoiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pyöreäksi
levyksi, n 0.5 cm paksuksi levyksi. Jaa levy 8 sektoriin. Sekoita kaikki täytteen aineet sekaisin. Jaa täyte kahtia. Jaa toinen puoli täytteestä taikinasektorien leveään
päähän, kääri, taivuta sarviksi, voitele munalla ja ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta. Tee samoin toiselle taikinan palalle ja täytteelle. Paista 200
asteessa, n. 12 min., kunnes sarvet saavat hieman väriä.Vinkit:
* Sarvet ovat parhaimmillaan vastapaistettuna. Jäähdyttyään hieman kuivuivat, joten suosittelen nauttimaan vielä lämpiminä.
* Juustoa saa olla reilusti ja se saa olla mielellään
maultaan voimakasta. Mustaleima-Emmentalin sijasta voi käyttää vaikka Punaleima-Emmentalia. Juuston kannattaa kuitenkin
olla melko vahvaa, sillä miedommilla juustoilla sarvetkaan eivät maistu
kovin paljon.
* Täytettä on helppo muuttaa mielensä mukaiseksi. Esimerkiksi valkosipulin voi jättää pois ja korvata sen vaikka Aura-juustolla
* Sarvet voi myös pakastaa ennen paistoa.

Instagram

  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti

suklaapossu

Keskustelu

Ihania! Just tollasiin olen heikkona suolaisten leipomusten puolella 🙂 Enkä yhtään ihmettele, että miehesi söi kunnon satsin ;D

Kiitos 🙂 Just mietin mielessäni, että kumma kun tällaisia ei tule tehtyä tämä useammin, sillä nämähän ovat todella maukkaita ja ihanan helppoja ja nopeita tehdä 🙂 Ja tekevät todella hyvin kauppansa 🙂

Mmm, hyviä juustosarvi ohjeita ei koskaan ole liikaa. Ihania kuvia! 🙂

Kiitos paljon Katri 🙂

Oiiii, kiva katsella tällaisia kuvia täällä ja lukea herkullisen kuuloisis reseptejä. Kun tulee nälkä 🙂 Justosarvista meilläkin tykätään, voisinkin testata nämä ens kerralla.

Koitappas ihmeessä 🙂 Hyviä olivat 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.