Suklaapossu

Valkosuklaa-mansikkatäyte

Kirjoitan tämän ohjeen itselleni ylös, jotta muistan tehdä sen. Olen nimittäin testannut ohjeen kolmisen vuotta sitten toimivaksi, mutta en tarkkaan muista miltä se maistui, minkälainen koostumus siinä oli ja voisikohan sitä jotenkin vielä parantaa. Ei pysty siis kirjoittamaan tarkempaa kuvausta, mutta jos joku testaa ennen minua, niin kertokaahan millaista oli 🙂 Liivatetta ainakin epäilen olevan hieman liikaa nykyiseen makuuni, mutta jossain vaiheessa se selviää.

Edit. 10.5.2014. Tein tähän ohjeeseen pohjautuen liivatteetonta valkosuklaista mansikka-limetäytettä ja se onnistui todella hyvin. Mausta ja rakenteesta tuli aivan ihanat. Testin perusteella uskoisin tämänkin täytteen onnistuvan ilman liivatetta, mutta täysin varmuudella en osaa sanoa. Tuossa mansikka-limetäytteessä käytin hillo-marmeladiasokeria kiinteyttämään sosetta. Samalla se toi lisämakeutta limeen. Korjailin tuohon perustuen alla olevan ohjeen liivatteen määrää alemmas. Sokerin ja vaniljasokerin määriä kannattaa maistella valkosuklaan lisäyksen jälkeen, jotta täytteestä ei tule liian makea.

Valkosuklaa-mansikkatäyte

Täytteestä riittää n.22 cm kakun kahteen väliin.

Aineet:

2.5 dl flora vispiä

200 g valkosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

n. 300 g mansikoita

1 tl liivatejauhetta + 1 rkl vettä

2 rkl sokeria (maun mukaan)

2 rkl vaniljasokeri (maun mukaan)

Ohje:

Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Liuota liivatejauhe veteen, anna turvota hetki ja sulata mikrossa. Sulata valkosuklaa. Sekoita tuorejuusto ja sokerit valkosuklaan joukkoon nopeasti sekoittaen. Lisää soseutetut mansikat, liivateseos ja lopuksi vatkattu kerma. Kaada täyte kahteen kakun väliin. Anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia.

Vinkki:
* Täyte on sen verran löysää, että se on hyvä täyttää suoraan joko irtopohjavuoan reunojen sisään (tai esim. kelmulla vuoratun kakkuvuoan sisälle). Hyytymisen jälkeen reunat poistetaan (tai kakku nostetaan kelmuja apuna käyttäen pois vuoasta).


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-mansikkatäyte

Anonyymi

Kuinka monen hengen kakkuun tämä määrä täytettä menisi?

Suklaapossu

Täytteestä riittäisi kahteen n. 22-24 cm kakun väliin eli yhteen 5-6 munan kakkuun. Jos lasketaan 1 munan riittävän 3 henkilölle, niin se tarkoittaisi 15-20 hlön kakkua.

Tein muuten jokin aika sitten täysin liivatteettoman täytteen, johon valkosuklaan ja mansikan lisäksi tuli myös limeä http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/04/liivatteeton-mansikka-lime.html Täyte hyytyi todella hyvin liivatteettomuudestaan huolimatta, joten sen perusteella tässäkään ohjeessa ei liivatetta välttämättä tarvita lainkaan tai sitten riittäisi maksimissaan 1 tl (2 tl joka tapauksessa liikaa). Korjaankin määrän ohjeeseen samantein.

Jos testailet ohjetta, niin kuulisin mielelläni millainen siitä tuli 😀

Huokaus

Siis ohjeeseen aina liivatelehtimäärät, kukaan ei klimppiytyvää jauhetta käytä

Suklaapossu

Itse käytän aina liivatejauhetta, ja se on aina sekoittunut täytteen joukkoon todella tasaisesti, ilman klimppejä. Tärkeintä on varmistaa, että liivate on kokonaan sulanut ja sekoittaa se kunnolla täytteen joukkoon ohueana nauhana kaataen ja vaikka vatkaimella hurauttaen. Liivatejauhe tulee siis näkymään jatkossakin ohjeissani, mutta toki sen sijasta voi käyttää liivatelehtiä (1 tl liivatejauhetta vastaa noin kahta liivatelehteä).

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *