Valkosuklaa-mansikkatäyte

Kirjoitan tämän ohjeen itselleni ylös, jotta muistan tehdä sen. Olen nimittäin testannut ohjeen kolmisen vuotta sitten toimivaksi, mutta en tarkkaan muista miltä se maistui, minkälainen koostumus siinä oli ja voisikohan sitä jotenkin vielä parantaa. Ei pysty siis kirjoittamaan tarkempaa kuvausta, mutta jos joku testaa ennen minua, niin kertokaahan millaista oli 🙂 Liivatetta ainakin epäilen olevan hieman liikaa nykyiseen makuuni, mutta jossain vaiheessa se selviää.

Edit. 10.5.2014. Tein tähän ohjeeseen pohjautuen liivatteetonta valkosuklaista mansikka-limetäytettä ja se onnistui todella hyvin. Mausta ja rakenteesta tuli aivan ihanat. Testin perusteella uskoisin tämänkin täytteen onnistuvan ilman liivatetta, mutta täysin varmuudella en osaa sanoa. Tuossa mansikka-limetäytteessä käytin hillo-marmeladiasokeria kiinteyttämään sosetta. Samalla se toi lisämakeutta limeen. Korjailin tuohon perustuen alla olevan ohjeen liivatteen määrää alemmas. Sokerin ja vaniljasokerin määriä kannattaa maistella valkosuklaan lisäyksen jälkeen, jotta täytteestä ei tule liian makea.
Valkosuklaa-mansikkatäyte
Täytteestä riittää n.22 cm kakun kahteen väliin.

Aineet:
2.5 dl
flora vispiä
200 g
valkosuklaata
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
n. 300 g mansikoita
1 tl liivatejauhetta + 1 rkl vettä
2 rkl sokeria (maun mukaan)
2 rkl vaniljasokeri (maun mukaan)

Ohje:
Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Liuota liivatejauhe veteen, anna turvota hetki ja sulata mikrossa. Sulata valkosuklaa. Sekoita tuorejuusto ja sokerit valkosuklaan
joukkoon nopeasti sekoittaen. Lisää soseutetut mansikat, liivateseos ja lopuksi vatkattu kerma. Kaada
täyte kahteen kakun väliin. Anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia.

Vinkki:
* Täyte on sen verran löysää, että se on hyvä täyttää suoraan joko irtopohjavuoan reunojen sisään (tai esim. kelmulla vuoratun kakkuvuoan sisälle). Hyytymisen jälkeen reunat poistetaan (tai kakku nostetaan kelmuja apuna käyttäen pois vuoasta).

Avainsanat

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Kuinka monen hengen kakkuun tämä määrä täytettä menisi?

Täytteestä riittäisi kahteen n. 22-24 cm kakun väliin eli yhteen 5-6 munan kakkuun. Jos lasketaan 1 munan riittävän 3 henkilölle, niin se tarkoittaisi 15-20 hlön kakkua.

Tein muuten jokin aika sitten täysin liivatteettoman täytteen, johon valkosuklaan ja mansikan lisäksi tuli myös limeä http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/04/liivatteeton-mansikka-lime.html Täyte hyytyi todella hyvin liivatteettomuudestaan huolimatta, joten sen perusteella tässäkään ohjeessa ei liivatetta välttämättä tarvita lainkaan tai sitten riittäisi maksimissaan 1 tl (2 tl joka tapauksessa liikaa). Korjaankin määrän ohjeeseen samantein.

Jos testailet ohjetta, niin kuulisin mielelläni millainen siitä tuli 😀

Siis ohjeeseen aina liivatelehtimäärät, kukaan ei klimppiytyvää jauhetta käytä

Itse käytän aina liivatejauhetta, ja se on aina sekoittunut täytteen joukkoon todella tasaisesti, ilman klimppejä. Tärkeintä on varmistaa, että liivate on kokonaan sulanut ja sekoittaa se kunnolla täytteen joukkoon ohueana nauhana kaataen ja vaikka vatkaimella hurauttaen. Liivatejauhe tulee siis näkymään jatkossakin ohjeissani, mutta toki sen sijasta voi käyttää liivatelehtiä (1 tl liivatejauhetta vastaa noin kahta liivatelehteä).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.