Valkosuklaa-raparperipiirakka

Nyt kun vielä on hetken raparperiaikaa jäljellä, jaan tänne tämän valkosuklaisen raparperipiirakan ohjeen ja jatkan synttäritarjottavien kirjoittelua taas tämän herkun jälkeen 🙂 Pihahommilla ja leipomisella on näimmä minuun piristävä vaikutus, sillä vaikka vauva olikin nukkunut levottomasti edellisyöt ja väsymys painoi, löysin itseni pihalta mm. laittamassa herukkapensaiden päälle verkkoja lintujen suojaksi, kaivamassa muutaman luumupuun alun pois leikkimökin vierestä ja tonkimassa muutamia ohuita raparperin varsia talteen. Kyllä oli noiden jälkeen taas kiva olo 🙂 Seuraavana päivänä äitini oli tulossa kylään ja nuo raparperit lojusivat pöydällä. Eikös siitä sitten alkanut leipomisvimma. Valkosuklaa on raparperin hyvä ystävä, joten niistä syntyi lopulta tämä herkullinen piirakka, joka toimi samalla myös synttärikakkunani. Huih, 40 alkaa pikku hiljaa lähestyä..

Tuo muhkea pohja on taas helppoakin helpompi aineet-vain-kulhoon-ja-sekaisin -tyylinen, jonka tekemiseen ei montaa minuuttia kulu. Ihan lemppareita tällaiset taikinat, varsinkin kun lopputulos on ilmava, kostea ja muhkea 🙂

Raparperi-valkosuklaapiirakka
n. 20 cm vuokaan

Aineet:
0.5 dl öljyä
1.75 dl piimää (tai kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia)
1 kananmuna
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
0.5 tl suolaa
100 g valkosuklaata
4 dl (n. 200 g) pieniä raparperin paloja

Ohje:
Pilko suklaa noin puolen sentin kokoisiksi paloiksi. Mittaa kaikki muut aineet kulhoon, paitsi valkosuklaa ja raparperin palat. Sekoita nopeasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun n. 22 cm vuokaan. Ripottele pinnalle yli puolet raparperinpaloista, sen jälkeen valkosuklaan palat ja lopuksi vielä loput raparperin palat. Piirakka on tässä vaiheessa suunnilleen tämän näköinen.

Paista uunin keskitasolla 180 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Koita kypsyys esim. hammastikulla. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on piirakka kypsä. Anna jäähtyä hetki.

Vinkit:
* Kokeile korvata raparperi muilla kirpeillä marjoilla. Esimerkiksi puolukoilla, punaherukoilla tai vadelmilla.

* Paistoaika riippuu vuoan koosta. Käytin noin 20 cm vuokaa, jolloin paistoaika oli pidempi, kuin olisi ollut isommalla vuoalla. Myös uuneissa on eroja, joten kypsyys kannattaa tarkistaa heti, kun piirakkaa tuntuu keskeltä kevyesti koitettuna kiinteältä (mutta edelleen pehmeältä).

Kommentit (12)

Tein juuri viime viikolla valkosuklaa-raparperipiirakkaa, johon tuli täytteeseen myös maustamatonta tuorejuustoa. Kyllä raparperi vaan maistuu hyvältä!

Nam, kuullostaapa hyvältä myös tuo sinun versiosi! 🙂 Raparperi on kyllä herkkua, ja yhdistettynä valkosuklaaseen (tai vaikkapa mansikkaan tai vadelmaan) vieläkin herkullisempaa 🙂

Nam, valkosuklaa varmasti sopii kivasti raparperin kqveriksi!

Sopii tosi kivasti, kirpeää ja makeaa yhdessä, mums! 😉

No, tuotahan pitää heti kokeilla.
Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

Testailehan ihmeessä 🙂 Hyvää on! Oih, melkein unohdin, kiitos kun muistutit 🙂

Voi nam! 😛 Ihanan näköistä. Testiin menee!

Kiitti Maiju 🙂 Raparperi ja valkosuklaa on tosi ihana pari. Oon laittanut niitä yhdessä piirakoiden lisäksi myös muffinsseihin, ja niin tulee tosi meheviäkin 🙂 Testaile ihmeessä 🙂

Miten ihanan näköinen piirakka/kakku 🙂 Ajattelin tehdä nyt viikonloppuna puolukoista ja kotona on muutama rahkapurkki, voiko sillä korvata yhtä hyvin tuon piimän/kermaviilin?

Kiitos Jaana V 🙂 Maitorahka on usein hieman paksumpaa, happamampaa ja proteiinipitoisempaa kuin nuo muut, joten jos korvaa piimän suoraan sillä, niin lopputulos saattaa hieman olla kuivemman oloinen ja happaman makuinen. Tuli mieleen, että mitä jos laittaisi rahkan joukkoon lirauksen vettä. Siitä saisi samanlaista happamuutta kuin noista muista, ja koostumuskin löysenisi.. Uskallatko kokeilla? 🙂

En uskaltanut vaihtaa piimää kermaviiliin, mutta sen sijaan laitoin luonnonjogurttia 🙂 Oli kyllä niin hyvää puolukoista tehtynä, että tämä tulee tehtyä vielä monta kertaa 🙂

Mahtavaa kuulla, että luonnonjogurtilla ja puolukoilla onnistui ja maistui! 😀 Kiitos Jaana kun kävit kertomassa 🙂

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-raparperipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Helteiden ja jäätelöhimon inspiroimana tein tänään tätä herkullista, kahden aineen mansikka-banaanijäätelöä. Jo kahteen kertaan! Ensimmäisen söin itsekseni nautiskellen ja toisella kertaa tyttö kavereineen saivat terveellisen, mutta viilentävän välipalan. Seuraavan annoksen aineet ovat jo pakkasessa odottamassa vuoroaan 😋 Jäätelö muuten valmistuu nopeasti jopa ilman jäätelökonetta! Kurkkaa ihana ohje blogista ja tee tämän kesän hittijäätelö!⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mansikka-banaanijaatelo-ilman-jaatelokonetta-ja-lisattya-sokeria/⠀
⠀
#kesänhitti⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#jäätelökesä⠀
#ilmanjäätelökonetta⠀
#helppojanopea⠀
#mansikka⠀
#banaani⠀
#jäätelö⠀
#strawberry⠀
#banana⠀
#icecream ⠀
#yummu⠀
⠀
  • Tällainen vadelmainen prinsessakakku päätyi pienen tytön ensimmäiseksi kakuksi ristiäispöytään alkukeväästä. Pupun muokkaaminen kaulintamassasta vaati muutaman testipupun parin illan aikana, mutta lopulta siitä tuli kiva. Mikä ihaninta, kakun maku sai jälleen kehuja. Ohje tähän maukkaaseen kakkuun löytyy blogin puolelta⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pienen-tyton-ristiaiskakku-pupukoristeella/⠀
⠀
#ristiäiset⠀
#tytönkakku⠀
#prinsessakakku⠀
#gluteeniton⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#cakedecoration
  • Voi että, kuinka ihanan helppoja, nopeita ja silti herkullisia tällaiset lehtitaikinasta taiotut pienet suolaiset piiraset ovatkaan! Näiden tekeminen onnistuu myös lapsilta ja nämä sopisivatkin hienosti vaikka huomiseen äitienpäivään. Täytteeksi voi laittaa oman maun mukaan miltei mitä tahansa. Meillä oli mm. feta-tomaattipiirasia, namskis! Katso tämä sekä juhliin että arkiruokailuunkin sopiva ohje blogista.⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-suolaiset-pikkupiirakat-kahdella-eri-taytteella/⠀
⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#helppojanopea⠀
#munatonleivonta⠀
#leivonta⠀
#leivontablogi⠀
#fetajuusto⠀
#tomaatti⠀
#ihanitsetehty⠀
#arkiruokaa
  • Yhteistyössä Dr Oetker.  Tämä vaniljainen mustikkakakku sai valtavat kehut kaikilta sitä maistaneilta. Enkä yhtään ihmettele; mustikka ja vanilja vain ovat niin nappi pari 💙 Osallistun tällä kakulla myös Dr. Oetkerin kakkukisaan! Millä kakulla sinä aiot osallistua? Löydät kilpailun pikaohjeet sekä reseptin tähän kakkuun blogista.
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vaniljainen-mustikka-taytekakku-ja-vinkki-upeasta-kilpailusta/
⠀
#cakeithappen⠀
#mustikka⠀
#täytekakku⠀
#äitienpäivä⠀
#kesänjuhlat⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#yhteistyö⠀
#droetker
  • Kuka tykkää Twix-patukoista? Mulla nousi heti käsi pystyyn 🖐️ Nämä kinuski-suklaapalat muistuttavat twix-patukoita eli ovat ihania herkkuja. Munaton muropohja, päällä kerros venyvää kinuskia ja päällä suklaakuorrute, nam 😋 Kurkkaa helpohko ohje kotitekoisiin kinuski-suklaapatukoihin blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-suklaapalat-miltei-kuin-twix/⠀
⠀
#ihanitsetehty⠀
#twix⠀
#suklaa⠀
#kinuski⠀
#suklaapatukat⠀
#munaton⠀
#kondensoitumaito⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suklaapossu⠀
#yummy⠀
#caramel⠀
#chocolate
  • Ei mitään kaunottaria, mutta niiiin hyviä 😋 
HAUSKAA JA HERKULLISTA VAPPUA! 🎉🎈 #munkituunissa
#uunimunkit
#vappu
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
  • Nämä munattoman ja maidottomat donitsit ovat liki identtiset Maailman parhaiden donitsien kanssa niin makunsa kuin koostumuksensa puolesta. Eli ihan järkyn hyviä! Kurkkaa helppo ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munattomat-ja-maidottomat-donitsit-uunissa/⁣
⁣
#kotiliesiblogit⁣
#suklaapossu⁣
#munaton⁣
#maidoton⁣
#donitsi⁣
#maailmanparas⁣
#vappu⁣
#donuts

suklaapossu

X