Valkosuklaa-raparperipiirakka

Nyt kun vielä on hetken raparperiaikaa jäljellä, jaan tänne tämän
valkosuklaisen raparperipiirakan ohjeen ja jatkan synttäritarjottavien
kirjoittelua taas tämän herkun jälkeen 🙂 Pihahommilla ja leipomisella
on näimmä minuun piristävä vaikutus, sillä vaikka vauva olikin nukkunut
levottomasti edellisyöt ja väsymys painoi, löysin itseni pihalta mm.
laittamassa herukkapensaiden päälle verkkoja lintujen suojaksi,
kaivamassa muutaman luumupuun alun pois leikkimökin vierestä ja
tonkimassa muutamia ohuita raparperin varsia talteen. Kyllä oli noiden
jälkeen taas kiva olo 🙂 Seuraavana päivänä äitini oli tulossa kylään ja
nuo raparperit lojusivat pöydällä. Eikös siitä sitten alkanut
leipomisvimma. Valkosuklaa on raparperin hyvä ystävä, joten niistä
syntyi lopulta tämä herkullinen piirakka, joka toimi samalla myös
synttärikakkunani. Huih, 40 alkaa pikku hiljaa lähestyä..

Tuo muhkea pohja on taas helppoakin helpompi aineet-vain-kulhoon-ja-sekaisin -tyylinen, jonka tekemiseen ei montaa minuuttia kulu. Ihan lemppareita tällaiset taikinat, varsinkin kun lopputulos on ilmava, kostea ja muhkea 🙂

 Raparperi-valkosuklaapiirakka

n. 20 cm vuokaan

Aineet:

0.5 dl öljyä
1.75 dl piimää (tai kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia)
1 kananmuna
1 dl sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
0.5 tl suolaa
100 g valkosuklaata
4 dl (n. 200 g) pieniä raparperin paloja 

Ohje:

Pilko suklaa noin puolen sentin kokoisiksi paloiksi. Mittaa kaikki muut aineet kulhoon, paitsi valkosuklaa ja raparperin palat. Sekoita nopeasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun n. 22 cm vuokaan. Ripottele pinnalle yli puolet raparperinpaloista, sen jälkeen valkosuklaan palat ja lopuksi vielä loput raparperin palat. Piirakka on tässä vaiheessa suunnilleen tämän näköinen.


Paista uunin keskitasolla 180 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes
piirakka on kypsä. Koita kypsyys esim. hammastikulla. Jos tikkuun ei
tartu raakaa taikinaa, on piirakka kypsä. Anna jäähtyä hetki.

Vinkit:
* Kokeile korvata raparperi muilla kirpeillä marjoilla. Esimerkiksi puolukoilla, punaherukoilla tai vadelmilla.

* Paistoaika riippuu vuoan koosta. Käytin noin 20 cm vuokaa, jolloin paistoaika oli pidempi, kuin olisi ollut isommalla vuoalla. Myös uuneissa on eroja, joten kypsyys kannattaa tarkistaa heti, kun piirakkaa tuntuu keskeltä kevyesti koitettuna kiinteältä (mutta edelleen pehmeältä).  

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Tein juuri viime viikolla valkosuklaa-raparperipiirakkaa, johon tuli täytteeseen myös maustamatonta tuorejuustoa. Kyllä raparperi vaan maistuu hyvältä!

Nam, kuullostaapa hyvältä myös tuo sinun versiosi! 🙂 Raparperi on kyllä herkkua, ja yhdistettynä valkosuklaaseen (tai vaikkapa mansikkaan tai vadelmaan) vieläkin herkullisempaa 🙂

Nam, valkosuklaa varmasti sopii kivasti raparperin kqveriksi!

Sopii tosi kivasti, kirpeää ja makeaa yhdessä, mums! 😉

No, tuotahan pitää heti kokeilla.
Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

Testailehan ihmeessä 🙂 Hyvää on! Oih, melkein unohdin, kiitos kun muistutit 🙂

Voi nam! 😛 Ihanan näköistä. Testiin menee!

Kiitti Maiju 🙂 Raparperi ja valkosuklaa on tosi ihana pari. Oon laittanut niitä yhdessä piirakoiden lisäksi myös muffinsseihin, ja niin tulee tosi meheviäkin 🙂 Testaile ihmeessä 🙂

Miten ihanan näköinen piirakka/kakku 🙂 Ajattelin tehdä nyt viikonloppuna puolukoista ja kotona on muutama rahkapurkki, voiko sillä korvata yhtä hyvin tuon piimän/kermaviilin?

Kiitos Jaana V 🙂 Maitorahka on usein hieman paksumpaa, happamampaa ja proteiinipitoisempaa kuin nuo muut, joten jos korvaa piimän suoraan sillä, niin lopputulos saattaa hieman olla kuivemman oloinen ja happaman makuinen. Tuli mieleen, että mitä jos laittaisi rahkan joukkoon lirauksen vettä. Siitä saisi samanlaista happamuutta kuin noista muista, ja koostumuskin löysenisi.. Uskallatko kokeilla? 🙂

En uskaltanut vaihtaa piimää kermaviiliin, mutta sen sijaan laitoin luonnonjogurttia 🙂 Oli kyllä niin hyvää puolukoista tehtynä, että tämä tulee tehtyä vielä monta kertaa 🙂

Mahtavaa kuulla, että luonnonjogurtilla ja puolukoilla onnistui ja maistui! 😀 Kiitos Jaana kun kävit kertomassa 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.