Valkosuklaa-raparperiruudut Whiskyllä

Isäni
toi jälleen muutaman kilon raparperin varsia. Suurin osa niistä päätyy
pakkaseen tai hilloiksi, mutta halusin tänä kesänä testata vielä jotain uutta leivontareseptiä. Löysin hyvänkuulloisen raparperiruutu (rhubarb bars)-ohjeen täältä. Ohjeesta teki mielenkiintoisen valkosuklaan karamellisoinnin lisäksi myös Whiskyn käyttö.. En edes pidä whiskyn mausta, mutta halusin nähdä sopiiko se leivontaan. En nimittäin pysty juomaan kahviakaan, mutta leivontaan se sopii mitä parhaiten! 🙂

Aloittaessani leipomaan tajusin aikani olevan sen verran
rajallinen, että joutuisin jättämään valkosuklaan karamellisoinnin väliin.
Alkuperäisohjeessa luvattiin lopputuloksen olevan ilman sitäkin herkullinen,
joten päätin kuitenkin jatkaa. Ja herkullisia nämä mielestäni olivatkin!
Lopputuotoksessa Whisky ei kylläkään maistunut mielestäni ollenkaan, vaan
makupaletti koostui makeasta valkosuklaasta, kirpeähköstä raparperista, ihanan
rapeasta pohjasta ja pehmeän rapsakasta kinuskivivahteisesta päällisestä!
Leivokset olivat koostumukseltaan jossain keksin ja piirakan välissä. Jos
jotain muuttaisin, niin tekisin satsin inan isompaan vuokaan, niin saisin pohjasta
ja paloista muutenkin hieman ohuempia. Eikä kaltaiseni makeanystävän mielestä
valkosuklaan suuremmasta määrästäkään haittaa olisi (lisäsin määrät suoraan
ohjeeseen) 🙂


n.16-20 kpl.

Pohja:
2.25 dl vehnäjauhoja
0.75 dl tomusokeria
1/4 tl suolaa
120 g kylmää voita pieninä palasina

Täyte:
220-250 g valkosuklaata

n. 1 l reilun sentin mittaisia
raparperinpaloja
1.5 dl sokeria
2 rkl whisky

Päälle:
90 g voita sulatettuna

2.5 dl vehnäjauhoja
1.25 dl = n. 100g fariinisokeria kevyesti pakattuna

1/4 tl suolaa

Ohje:

Tee pohja. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Sekoita jauhot,
sokeri ja suola joko kulhossa tai hurauttaen nopeasti
sekoittimessa, kunnes aineet ovat sekaisin. Lisää voi. Nypi voi joukkoon tai
hurauta koneella kunnes syntyy taikinapallo. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle
alustalle ja vaivaa kevyesti pari kertaa. Levitä seos n. 20cm  x 20 cm leivinpannulle tasaiseksi levyksi.
Pistele pohja haarukalla ja esipaista n. 20 minuuttia, kunnes se on kullanruskea.
Anna pohjan jäähtyä.

Tee raparperitäyte: Yhdistä raparperin palat, sokeri ja
whisky pannulla ja lämmitä keskilämmöllä kunnes seos alkaa kiehua. Peitä pannu
ja keitä n.6-8 minuuttia, kunnes raparperinpalat on  pehmenneet. Poista
kansi ja keittele keskilämmöllä kunnes neste haihtuu. Itse keittelin seosta yli puoli tuntia, ja neste vain oli ja pysyi. Lopulta kaadoin seoksen siivilään ja valuttelin ylimääräisen nesteen pois..

Tee päällinen. Sekoita aineet keskenään kulhossa ja
sekoita sormin sekaisin.

Levitä sula valkosuklaa pohjan päälle. Levitä
raparperiseos suklaan päälle ja ripottele muruseos päälle kevyesti painellen. Paista n. 50
minuuttia, kunnes päällinen on kullanruskea. Jäähdytä kunnolla ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Tämä lähti ekaa kertaa uuniin 🙂 . Tarkoitus olis viedä ystäväperheeseen tuliaiseksi illalla, toivottavasti saan onnistumaan!

No, miten kävi, onnistuivatko? ;D Toivottavasti raparperiruudut maistuvat ystäväperheellesi 🙂

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-raparperiruudut Whiskyllä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testailin tähän lukijan vinkkaamaan ihanaan punaherukka-juustokakkuun hieman erilaista pohjaa, ja voi kuinka herkullista siitä tuli! Olisin voinut syödä pelkkää pohjaa pelkiltään, niin herkullista, rapeaa ja kinuskisen makeaa se oli. Pehmeä miedosti sitruunainen ja vaniljainen juustokakkutäyte sekä kirpeähkö punaherukkapäällinen olivat piste i:n päällä. Ihanaa herkkua kaikinpuolin 💖 Enkä ole ainut tätä mieltä oleva, sillä myös monet muut syöjät kehuivat tätä ja pyysivät innoissaan myös ohjetta. Lue koko ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/herkullinen-punaherukka-juustokakku/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#juustokakku⁠
#juustokakunpohja⁠
#ihanitsetehty⁠
#kesäleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#kesä⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Meillä oli mökillä jälkkärinä ihana Eton mess, paremmin ehkä Pappilan hätävarana tunnettu todella helppa ja nopea jälkiruoka, joka valmistuu vain kourallisesta aineita. Tuoreet mansikat yhdessä marengin ja sitruunalla maustetun vaniljavaahdon kanssa ovat ihanaa herkkua, joka tuntuu maistuvan aina jokaiselle. Kurkkaa helppo ohje blogista
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/eton-mess-helppo-ja-nopea-jalkiruoka/⁠
⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
#etonmess
#mansikka
#marengit
#kesäleivonta
  • Nämä ihanat, älyttömän hyvät, uunittomat suklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti vain muutamasta aineesta. Näiden tekeminen onnistuu myös vaikka mökillä, jos sieltä vain löytyy edes jonkinlainen liesi, jotta kaurahiutaleet pystyy paahtamaan pannulla ja suklaan saa sulatettua. Aivan loistava ohje, vaikka itse sanonkin. Katso tarkka ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kaura-suklaakeksit-ilman-uunia/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakeksi⁠
#kaurakeksi
#ilmanuunia⁠
#keksit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#yummy⁠
#easybaking⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#withoutoven⁠
  • Mein tyttö täytti 10-vuotta ja toivoi synttärikakukseen suklaakakkua. Kakun suhteen tytöllä oli tarkat toiveet sekä maun että ulkonäön suhteen. Valmis kakku ilahdutti tytön ja tytön kaverit, jotka ottivat kakusta parikin santsikierrosta. Lopulta jäljellä oli vain pienen pieni pala. Kurkkaa kakun tarkka ohje blogin puolelta ⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-tyton-10-vuotissynttareille/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakakku⁠
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja⁠
#mansikat⁠
#10vuotta⁠
#kaverisynttärit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#chocolate⁠
#cake⁠
#strawberry⁠
⁠
  • Suolainen pannukakku on helppo ja herkullinen arkiruoka tai vaikkapa lounas. Pannariin voi hukuttaa miltei mitä tahansa. Kurkkaa ohje blogin puolelta ja testaa vaikka heti tänään⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/arkiruokavinkkina-suolainen-pannukakku/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#helppojanopea⁠
#suolainen ⁠
#pannukakku⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#blogi
  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry

suklaapossu

X