Valkosuklaa-raparperiruudut Whiskyllä

Isäni
toi jälleen muutaman kilon raparperin varsia. Suurin osa niistä päätyy
pakkaseen tai hilloiksi, mutta halusin tänä kesänä testata vielä jotain uutta leivontareseptiä. Löysin hyvänkuulloisen raparperiruutu (rhubarb bars)-ohjeen täältä. Ohjeesta teki mielenkiintoisen valkosuklaan karamellisoinnin lisäksi myös Whiskyn käyttö.. En edes pidä whiskyn mausta, mutta halusin nähdä sopiiko se leivontaan. En nimittäin pysty juomaan kahviakaan, mutta leivontaan se sopii mitä parhaiten! 🙂

Aloittaessani leipomaan tajusin aikani olevan sen verran
rajallinen, että joutuisin jättämään valkosuklaan karamellisoinnin väliin.
Alkuperäisohjeessa luvattiin lopputuloksen olevan ilman sitäkin herkullinen,
joten päätin kuitenkin jatkaa. Ja herkullisia nämä mielestäni olivatkin!
Lopputuotoksessa Whisky ei kylläkään maistunut mielestäni ollenkaan, vaan
makupaletti koostui makeasta valkosuklaasta, kirpeähköstä raparperista, ihanan
rapeasta pohjasta ja pehmeän rapsakasta kinuskivivahteisesta päällisestä!
Leivokset olivat koostumukseltaan jossain keksin ja piirakan välissä. Jos
jotain muuttaisin, niin tekisin satsin inan isompaan vuokaan, niin saisin pohjasta
ja paloista muutenkin hieman ohuempia. Eikä kaltaiseni makeanystävän mielestä
valkosuklaan suuremmasta määrästäkään haittaa olisi (lisäsin määrät suoraan
ohjeeseen) 🙂


n.16-20 kpl.

Pohja:
2.25 dl vehnäjauhoja
0.75 dl tomusokeria
1/4 tl suolaa
120 g kylmää voita pieninä palasina

Täyte:
220-250 g valkosuklaata

n. 1 l reilun sentin mittaisia
raparperinpaloja
1.5 dl sokeria
2 rkl whisky

Päälle:
90 g voita sulatettuna

2.5 dl vehnäjauhoja
1.25 dl = n. 100g fariinisokeria kevyesti pakattuna

1/4 tl suolaa

Ohje:

Tee pohja. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Sekoita jauhot,
sokeri ja suola joko kulhossa tai hurauttaen nopeasti
sekoittimessa, kunnes aineet ovat sekaisin. Lisää voi. Nypi voi joukkoon tai
hurauta koneella kunnes syntyy taikinapallo. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle
alustalle ja vaivaa kevyesti pari kertaa. Levitä seos n. 20cm  x 20 cm leivinpannulle tasaiseksi levyksi.
Pistele pohja haarukalla ja esipaista n. 20 minuuttia, kunnes se on kullanruskea.
Anna pohjan jäähtyä.

Tee raparperitäyte: Yhdistä raparperin palat, sokeri ja
whisky pannulla ja lämmitä keskilämmöllä kunnes seos alkaa kiehua. Peitä pannu
ja keitä n.6-8 minuuttia, kunnes raparperinpalat on  pehmenneet. Poista
kansi ja keittele keskilämmöllä kunnes neste haihtuu. Itse keittelin seosta yli puoli tuntia, ja neste vain oli ja pysyi. Lopulta kaadoin seoksen siivilään ja valuttelin ylimääräisen nesteen pois..

Tee päällinen. Sekoita aineet keskenään kulhossa ja
sekoita sormin sekaisin.

Levitä sula valkosuklaa pohjan päälle. Levitä
raparperiseos suklaan päälle ja ripottele muruseos päälle kevyesti painellen. Paista n. 50
minuuttia, kunnes päällinen on kullanruskea. Jäähdytä kunnolla ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Tämä lähti ekaa kertaa uuniin 🙂 . Tarkoitus olis viedä ystäväperheeseen tuliaiseksi illalla, toivottavasti saan onnistumaan!

No, miten kävi, onnistuivatko? ;D Toivottavasti raparperiruudut maistuvat ystäväperheellesi 🙂

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-raparperiruudut Whiskyllä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X