Valkosuklaapannacotta mansikoilla ja passionilla
Pannacotta on niin helppo ja nopea tehdä, että ihmettelen, miksi sellaista ei tule tehtyä useammin. Varsinkin, kun se myös maistuu ihanalta. Tässä pannacotassa maistuu vaniljan lisäksi makea valkosuklaa sekä raikas passion. Ihan täydellinen makuyhdistelmä, nams!
Tein tällaisia valkosuklaapannacotta-annoksia mein 9-vuotiaan tytön ja 2-vuotiaan pojan yhteissynttäreille yhdeksi tarjottavaksi. Pannacotat tekivät juhlissa hyvin kaupansa ja saivat myös kehuja. Näiden tekeminen ei taatusti jää tähän yhteen kertaan. Erityisen ihanaa näissä on maun lisäksi näiden nopea tekotapa. Maito, kerma ja sokeri kuumennetaan nopeasti kattilassa, jonka jälkeen joukkoon lisätään valkosuklaa sekä liotetut liivatelehdet. Sitten pannacottamassa onkin hyytymistä vaille valmis. Jääkaapissa olemiseen menee sitten aikaa jo muutama tunti, mutta se tapahtuu itsekseen, joten aikaa jää muuhun puuhaan. Siis pannacotat ovat jääkaapissa, ei itse tekijä…
Myös maustaminen käy kädenkäänteessä vain lusikoimalla pinnalla passionhedelmän lihaan suoraan hedelmän sisuksista. Passionin maku on niin voimakas, että jo melko pieni määrä riittää. Laitoin passioni vain joka toiseen pannacotan pinnalle ja loppuihin punaherukoita mansikoiden seuraksi, sillä tytöt eivät olleet aivan vakuuttuneita, voiko sellainen sammakonkudun näköinen mössö olla hyvää. Mutta kyllä vain oli. Nams!
Valkosuklaasta huolimatta pannacotta ei ollut mikään äklömakea eikä kauhean tuhtikaan. Itse pannacotta leikkaantui nätisti, mutta se on sen verran löysää, ettei sitä voi esim. kipata lautaselle. Jos haluaa kipattavan version, pitää liivatemäärää lisätä. Nämä pannacotat maistuvat pitkin vuotta, erityisesti näin kesällä. Ja oikeastaan näin helteelläkin nämä olisivat ihania herkkuannoksia kaikessa makeudessaan ja raikkaudessaan.
Valkosuklaapannacotta mansikoilla ja passionhedelmällä
Annoskoosta riippuen n. 12 kpl
Pannacotta:
2 dl vispikermaa
3 dl maitoa
0.5-0.75 dl (maun mukaan) sokeria
1 rkl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2.5 liivatelehteä
Päälle:
mansikoita
passionhedelmän lihaa
sitruunamelissaa
Ohje:
Laita liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan n. 5 minuutiksi. Mittaa vispikerma, maito ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen (mutta älä keitä). Nosta kattila pois levyltä ja liuota liivatelehdet joukkoon. Lisää pilkotut valkosuklaan palat kuuman kerma-sokeriseoksen päälle. Anna seistä parisen minuuttia ja sekoita sen jälkeen sileäksi. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoittele seosta aina välillä, jotta pinnalle ei synny kuorta. Kun seos on jäähtynyt mutta edelleen juoksevaa, kaada se annoslaseihin. Laita lasit jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laita hyytyneiden pannacottien pinnalle lusikallinen passion hedelmän lihaa sekä pari mansikan puolikasta. Ja eikun nautiskelemaan!
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaapannacotta mansikoilla ja passionilla