Valkosuklaatryffelit pistaasipähkinöillä ja lehtijuttua

Pistaasi-valkosuklaatryffelit

Kuva: Pekka Holmström/Otavamedia

 

Jee, vihdoinkin pääsen kirjoittamaan tätä postausta, jossa kerron herkullisten pistaasi-valkosuklaatryffeleiden ohjeen sekä samalla yhdestä tämän vuoden kohokohdastani! Aloitan kertomalla lyhyesti tuosta kohokohdasta. Pääsin nimittäin kehittämään kuusi (6) Jouluun sopivaa herkullista ohjetta Kotilieden Leivonta-lehteen. Ja mitäpäs muuta ohjeita kaltaiseni Suklaapossu pääsisi tekemään kuin suklaaohjeita. Oho, minä, Suklaapossu ja minun suklaaohjeitani lehdessä, jipii! Ohjeiksi valitsin kaikenlaista helppoa ja totta kai herkullista. Lopulta lehteen päätyi erilaisia kakkuja kevyemmästä pavlovasta tuhdimpaan suklaakakkuun sekä jouluisista browniespaloista helppoihin syötäviin lahjoihin eli näihin pistaasi-valkosuklaatryffelehin. Kaikille siis jotakin. Tässä postauksessa jaan teille nyt valkosuklaatryffeliohjeen, ja loput ohjeet tosiaan löytyy lehdestä.

Leivontalehti 2018 sisältää Suklaapossun suklaisia leivontaohjeita

Suklaareseptien kehittelyn lisäksi osallistuin kuvauksiin, joissa Pekka Holmström kameroineen nappasi mitä loistavampia otoksia leivonnaisistani. Ja samalla kamera yritti napata myös minusta hyviä kuvia. Kuvat itsessään olivatkin upeita, mutta malli äärettömän jännittynyt, ja ilmeet ja eleet sitä luokkaa, ettei siitä tahtonut saada napattua loistavia kuvia. Myönnänkin, että viihdyn huomattavasti kameran takapuolella paremmin kuin sillä toisella… Mutta todella hieno kokemus oli, jännityksestä huolimatta. Oli mahtavaa olla mukana seuraamassa ammattilaisten puuhia ruokakuvausten äärellä. Seurasin suu auki kuvausten etenemistä ja yritin samalla imeä mahdollisimman paljon vinkkejä itseeni. Tosin tuollaisiin ammattimaisiin kuviin minulla on vielä ”hieman” harjoiteltavaa 🙂

Pidemmittä puheitta, tässä tulee helppojen valkosuklaatryffeleiden ohje.

 

Valkosuklaatryffelit pistaasipähkinöillä

20-25 kpl

Aineet:

200 g valkosuklaata

0.75 dl kuohukermaa

40 g pistaasipähkinöitä kuorittuina (kuorimattomia n. 75g)

Päälle:

40-60 g pistaasipähkinöitä kuorittuna

Ohje:

Pilko valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Kaada joukkoon kuohukerma. Kuumenna  mikrossa n. 15 sekunnin välein sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut.

Kuori pistaasipähkinöitä niin että niitä on kuorittuina n. 40 g ja pilko ne pienehköiksi paloiksi. Sekoita pilkotut pistaasipähkinät valkosuklaa-kermaseoksen joukkoon. Kaada valkosuklaa-pähkinäseos leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm vuokaan. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Leikkaa jähmettynyt levy n. 20-25 osaan. Pyöritä osat palloiksi. Rouhi n. 40-60 g pistaasipähkinöitä pienemmiksi. Pyörittele valkosuklaatryffelit pistaasipähkinöissä. Säilytä tryffelit jääkaapissa.

Vinkit:

* Pistaasipähkinöiden maku tulee parhaiten esille, jos sitä ei hienonna liikaa.

* Pistaasipähkinät myydään usein kuorellisina. 150 g kuorellisia pistaasipähkinöitä sisältävästä pussista tulee noin 80 g kuorittuja pistaasipähkinöitä.

* Pistaasipähkinöiden menekki riippuu niiden karkeudesta. Mitä karkeammaksi rouhe jätetään, sitä enemmän pistaasipähkinöitä kuluu päälle laitettaessa.

 

PST! Lehdestä löytyy ohje myös muunmuassa tähän ihanaan Baileys-suklaakakkuun! Lehti on vielä myynnissä muutaman päivän ajan, joten jos suklaiset herkut kiinnostava, vielä ehdit suunnittelemaan mitä leipoa Jouluksi.

Baileys-suklaakakku

 

 

Kommentit (2)

Ihania herkkuja! ♥ Yritin kovasti tätä lehteä kaupasta etsiä, mutta en löytänyt… nyyh…

Kiitos Taru <3 Voi harmi ettei lehteä löytynyt. Pst. tuun laittamaan noita lehdessä olleita ohjeitani tänne blogiinkin vielä enemmän jossain vaiheessa. Ja ehkä jotain muitakin lehdessä olleita herkkuja 🙂

Kommentoi juttua: Valkosuklaatryffelit pistaasipähkinöillä ja lehtijuttua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X