Suklaapossu

Vaniljaiset marengit

Marengithan ovat helppoja ja maistuvat lapsillekin. Jostain syystä niitä tulee tehtyä todella harvoin. Marenkeja voi helposti maustaa esim. kaakaolla, mansikkatomusokerilla, marianne crushilla ja melkein millä vaan mihin vain mielikuvitus riittää. Tai no ei ehkä kannata anjovista marenkiin laittaa.. 😉

Tein näitä miedosti vaniljaisia marenkeja. Kirjoitan ohjeen ylös, jos vaikka nyt saisin itseäni niskasta kiinni ja tulisi hieman useammin tartuttua vatkaimeen, kun ohje on helposti saatavilla.

Tästä tulee n. 40 kpl marenkia koosta riippuen.

Aineet:

3 valkuaista

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

0.5 tl viinietikkaa

Ohje:

Vatkaa valkuaiset ja 1/3 sokerista vaahdoksi. Kun vaahto on kovaa, lisää loppu sokeria pikku hiljaa ja vatkaan kunnes vaahto erittäin kovaa. Lisää lopuksi vaniljasokeria ja viinietikka. Pursota leivinpaperille ruusukkeita ja paista 100 asteessa n. 1.5 h (marenkien koosta riippuen).


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaniljaiset marengit

PIKO

ON HYVÄ RAPARPERIPIIRAKKA HARMI VAAN ETTÄ EI NÄITÄ OHJEITA SAA SUORAAN TULOSTETTUA OLISI MUKAVA SAADA NE MUKAAN MÖKILLE, SIELLÄ KUN NETTIÄ EI OLE

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *