Vapun kaneliset sekä mokkakuorutteiset donitsit

Rakastan mokkamunkkeja. Siitä sain mieleeni koittaa mokkakuorrutetta myös itsetehtyihin donitseihin. Illan donitsikokoelmaan kuului siis tänä Vappuna sitruunaisten donitsien lisäksi tavalliset donitsit sekä kaneli-sokerihunnulla että mokkakuorutteella. Mokkakuorrute ei ainakaan näin tomusokeriin ja veteen sekoitettuna ollutkaan niin maittava, kuin olin kuvitellut. Ajattelinkin jo, etten edes kirjoita ohjetta ylös. Mies kuitenkin piti mokkaversioista, joten päätin sittenkin laittaa ohjeen tänne. Käyttää saa, muttei ole pakko 😉

Mokkakuorrutteiset (kuvassa toisiksi viimeisinä) muistuttivat enemmän muffineita kuin donitseja..

Kaneli-sokerissa kieritetyt (kuvassa taa’immaisena) olivat jälleen oikein herkullisia!

 

Taikina oli siis lähes sama kuin jo aiemmin hyväksi havaitsemani taikina, hieman tosin muokattuna. Tästä tulee 30 kpl minimuffinipellillä tehtyjä donitseja.

Taikina:

2 rkl juoksevaa margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 mm soodaa

3 mm suolaa

1 tl kardemummaa

1 tl vaniljasokeria

1 dl kermaviiliä

0.45 dl kermaa

Yhdistä pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna.
Lisää kuivat aineet ja lopuksi nesteet. Sekoita sekaisin. Öljyä pelti. Laita
taikina pursotinpussiin ja pursota vain reilu puoleenväliin asti. Paistetaan
uunin keskiosassa 200 asteessa n. 7-8 min. Seuraa donitseja, kypsinä irtoavat
hyvin reunoista.

Upotus heti uunista oton jälkeen sulaan kuumaan voihin

Kaneli-sokeriseos osaan donitseja:

1 dl sokeria

0.5 tl kanelia

Mokkakuorrute osaan donitseja:

1 tl = 1/2 pss espresso pikakahvijauhetta

1.5 dl tomusokeria

hieman vajaa 1 rkl vettä

Kasta donitsit uunilämpimänä kuumaan voisulaan ja laita tassille jäähtymään folion alle. Tee mokkakuorrute ja dippaa donitsit kuorrutteeseen.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Vapun kaneliset sekä mokkakuorutteiset donitsit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X