Värikäs 8-vuotissynttärikakku tytölle, munaton kakkupohja

Macaronit ovat ihanan näköisiä pikkutarjottavia kahvipöydässä, mutta niistä saa myös taiottua pirteännäköisen kakun koristelun hetkessä. Meillä tämä värikäs kakku koristi pöytää, kun juhlimme tyttömme 8-vuotissynttäreitä sukulaisten kesken. Tytön toiveena oli värikäs, macaroneilla ja pienillä marengeilla koristeltu kakku, jossa olisi suklaata ja vadelmaa. Tällainen siitä sitten tuli 🙂

Kakussa on munaton kakkupohja. Testailin munattoman vaalean kakkupohjan tekemistä 1-vuotiaamme ombre-pursotetussa kakussa vähän aiemmin. Sen kakun pohja oli ihanan kostea, mutta se oli todella mureneva ja makukin oli mielestäni erikoinen. Tosin muille syöjille se tuntui maistuvan siitä huolimatta 🙂 Seuraavat juhlavieraat kuitenkin kutsuttiin parin viikon päästä tuon kakun tuhoamisesta. Sain samantein hyvän syyn testailla munatonta vaaleaa kakkupohjaa uudestaan, hieman muokattuna. Tällä kertaa pohja onnistui yliodotusten! Siitä tuli helpommin käsiteltävä ja makukin oli sopivan mieto. Pohja oli myös niin kostea, ettei se kaivannut lainkaan ylimääräistä kostutusta. Tätä teen vielä uudestaankin!

Kakun makumaailmaan tyttö toivoi vadelmamoussea. Halusin pitää kakun raikkaana, joten kaivoin vadelman lisäksi pakkasesta täytteen joukkoon testimielessä myös punaherukoita. Paseerasin varmuuden vuoksi molemmat marjat, jotta täytteestä ja pinnasta tuli mahdollisimman sileä, ja sellainen täytteestä tulikin. Mutta mutta. Se kuuluisa epäonni näyttäytyi taas. Täytettä tehdessä nimittäin sattui pienen pieni laskuvirhe ja ajatusmoka. Marjoja tuli suhteessa muihin aineksiin reilusti vähemmän kuin olisi pitänyt. Voi nyyh. Tuon huomasin myös kakun maussa, sillä kakku jäi täytteen osalta turhankin plissun makuiseksi. Laitan ohjeen kuitenkin itselleni muistiin tulevia muokkauksia varten 🙂 Ja teille tiedoksi, millaista täytettä ei kannata tehdä 🙂

 

Värikäs 8-vuotiskakku tytölle

Pohja n. 20 cm vuokaan, täytteineen päivineen n. 22 cm vuokaan.

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2/3 dl perunajauhoja

2/3 tl suolaa

1.5 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

1 rkl (valkoviini)etikkaa

1 dl öljyä

2.75 dl vettä

Täyte punaherukka-vadelmamousse (Täyte on melko plissun makuinen tällaisenaan. Laitan ohjeen kuitenkin itselleni muistiin. )
300 g vadelmia + 0.5 dl vettä
270 g punaherukoita
6 dl vispikermaa
400 g vaniljatuorejuustoa

3 rkl tomusokeria
4.5 tl liivatejauhetta

1 rkl sitruunanmehua
3.5 rkl vettä

Kuorrutus, suklaaganache:
100 g tummaa (50%) suklaata
1 dl vispikermaa
vajaa 1 rkl glukoosisiirappia (ei pakollinen)

Koristeeksi:

värikkäitä macaroneja

Ohje:

Tee ensin kakkupohja. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää joukkoon vesi, öljy ja etikka. Sekoita nopeasti sekaisin. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Kaada taikina voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia. Kokeile kypsyy tikulla. Kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on pohja kypsä. Jäähdytä pohja kokonaan hyvin peiteltynä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Tee täyte. Keitä vadelmia pienessä (0.5dl) vesimäärässä kahden minuutin ajan. Paseeraa vadelmasose eli painele se siivilän läpi. Hurauta punaherukat soseeksi ja paseeraa myös se. Paseerattuja soseita on kumpaistakin n. 200 g. Sekoita soseet keskenään ja lisää joukkoon vaniljatuorejuustot sekä tomusokeria. Sekoita liivatejauheen joukkoon 3.5 rkl vettä ja 1 rkl sitruunanmehua. Anna turvota muutama minuutti. Lämmitä turvonnutta liivatetta mikrossa n. 20 sekuntia, kunnes se on kokonaan sulanut. Sekoita liivate ohuena nauhana punaherukka-vadelma-tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää punaherukka-vadelma-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon. Vatkaa sekaisin. Maista ja lisää makusi mukaan lisää tomusokeria.

Täytä kakku. Laita kakkupohja lautaselle ja sen ympärille hieman isommat (n. 22 cm) irtopohjavuoan reunat tai reunavuoka. Laita reunoille reunakalvot ja voitele ne kevyesti. Levitä pohjan päälle hieman vajaa puolet moussesta. Laita keskelle toinen kakkupohjan pala ja paina kevyesti alaspäin, kunnes täytettä pursuaa kakkupohjan ja reunan välistä. Levitä päälle saman verran täytettä ja paina kolmas kakkupohjan pala päälle samalla tavalla. Levitä päälle vielä loput täytteestä. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Tee kuorrutus. Pilko suklaa mikron kestävään kulhoon. Kaada joukkoon kuohukerma. Kuumenna mikrossa välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Jäähdyttele seosta hetki ennen kuin laitat kakun päälle. Kuorrute on sopivaa, kun se on hieman paksuuntunut, mutta edelleen juoksevaa. Eikä kuumaa! Levitä suklaa kakun päälle ja anna valua reunoilta alas. Laita kakku jääkaappiin, jotta päällinen jähmettyy koristelua varten.

Koristele värikkäästi.

Kommentit (10)

Niin niin ihana.. eihän tota välttis Raaskis ees syödä 🙂

Kiitos Juhlattaren kakkublogi 🙂 Olen itsekin tyytyväinen kakun ulkonäköön, tällä kertaa koristeet menivät paikoilleen kuin itsestään 🙂

Ihana ❤ On varmaan ollut yksi onnellinen 8-vuotias…

Kiitos Kakkuviikari 🙂 Tytöltä lonksahti suu auki, kun näki kakun. Ja ilosta tällä kertaa 🙂

Löytyykö noita värikkäitä marenkeja ihan normi kaupasta vai ootko itse tehnyt? Ihana kakku!��

Olen itse tehnyt nuo marengit värjäämällä marenkitaikinan pastaväreillä. Tein niistä melko pieniä ja niitä tuli paljon. Ne kuitenkin säilyvät pitkään ja niillä saa helposti koristeltua miltei mitä leivonnaista tahansa 🙂 Kiitos 😀

Hei, näyttää hyvältä!
Miten sait kakun reunan noin tasaiseksi?

Kiitos Sisuliina 🙂 Kakun reunoista tulee tasaiset kun kokoaa kakun irtopohjavuokaan (tai pelkkien vuoan reunojen sisäpuolell), jotka on vuorattu kevyesti voidelluilla reunakalvoilla. Tuo voitelu auttaa kalvoja irtoamaan nätisti ja reunoista tulee kauniin sileät 🙂 Niin ja lisäksi tuon reunoille laitettavan/tulevan täytteen on hyvä olla sen verran löysää, että se tasoittuu reunoja vasten nätisti ennen jähmettymistään. Vastasiko tämä kysymykseesi? 🙂

Kiitos vastauksesta, täytyy testata ?

Kivoja leivontahetkiä sulle Sisuliina! 🙂

Kommentoi juttua: Värikäs 8-vuotissynttärikakku tytölle, munaton kakkupohja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Jouluun valmistautumista syötävien lahjojen parissa❤️ Äsken valmistui helppo kahden suklaan fudgemassa pähkinöillä 😋 Kurkkaa lisää suklaafudgeohjeita blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/joululahjavinkki-nro-ii-helpot-suklaafudget-appelsiinilla-ja-ilman/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #pähkinä #fudge #helppojanopea #yummy #chocolate #nut
  • Oletko jo kokeillut liivatteetonta piparkakkujuustokakkua? Kokosin tämän lisäksi muita ihania jouluun sopivia kakkuohjeita blogiin. Löytyisikö sieltä kakku teidän pöytäänne? Katso nopeat herkulliset ohjeet blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/joulun-herkulliset-kakut/ #piparkakku #juustokakku #liivatteeton #suklaapossu #kotiliesiblogit #yummy #gingerbread #cheesecake
  • Näistä piparkakuista tuli mun lemppareita ❤️ Mausteisia, ohuita ja ihanan rapeita. Ja pienen poikamme mieliksi myös kananmunattomia. Katso helppo ohje blogin puolelta ja testaa itse
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/se-parempi-munaton-piparkakkutaikina/ #munaton #piparkakku #eggless #yummy #gingerbread #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä pellillinen lihapiirakkaa valmistuu näppärästi itsetehdystä rahkavoitaikinasta ja herkullisesta, munattomasta jauhelihariisitäytteestä. Ja maistuu muuten ihanalta näin kylminä päivinä 😋 Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pellillinen-lihapiirakkaa-peltilihis-peltilihapiirakka/ #pellillinen #lihapiirakka #lihis #munaton #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Kokosin blogiin mein lasten synttäreillä tarjolla olleet makeat ja suolaiset tarjottavat samaan postaukseen. Kurkkaa ohjeet blogista ja herkuttele esim. tomaatti-vuohenjuustopiirakalla tai mausteisella glögijuustokakulla 😋 https://kotiliesi.fi/suklaapossu/yhteenveto-lasten-synttarijuhlien-tarjottavista/ #lastensynttärit #suolainenpiirakka #synttärikakku #glögijuustokakku #munaton #maidotonpulla #childrenbirthday #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • "Noo'o onko tullut kesä, nyt talven keskelle..." Meillä maisteltiin vielä kerran kesäisiä makuja lasten yhteisillä synttäreillä, joissa oli tarjolla tämä mansikka-mustaherukkajuustokakku. Värikäs koristelu sopi ihanasti sekä tyttöjen että pojan synttärikakuksi. Kurkkaa ohje kakkuun blogista ja kokeile viimeistään ensi kesänä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mansikka-mustaherukka-juustokakku-lasten-yhteisille-synttareille/ #lastensynttärit  #mansikka #mustaherukka #juustokakku #valkosuklaaganache #strawberry #blackcurrant #cheesecake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tästä vuohenjuustopiirakasta tuli ensihaukkaisulla yksi lempparipiirakkani. Munattomasta piirakasta löytyy vuohenjuuston lisäksi reilusti tomaatteja ja tzatzikityyppinen täyte, sekä helppo ja herkullinen kolmen aineen piirakkapohja. Lue koko ohje blogista ja leivo vaikka heti viikonlopuksi https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustopiirakka-munaton/ #munaton #vuohenjuusto #piirakka #tomaatti #tzatziki #yummy #pie #goatcheese #suklaapossu #kotiliesiblogit

suklaapossu

X