Vesimeloni-halloumisalaatti

Vesimeloni halloumisalaatti

Tässä tulee helppo ja nopea ja samalla myös erittäin herkullinen arkiruokavinkki, nimittäin vesimeloni-halloumisalaatin ohje!

Kesän helteet muuttivat mein perheen totuttuja ruoanlaittotapoja melkoisesti. Kuuma keittiö ei houkuttanut kokkailemaan ja lämmittämään kotia yhtään enempää hellan ja uunin käytöllä, joten piti keksiä jotain muuta. Pienen miettimisen ja kaupoissa kiertelyn jälkeen meille kotiutui kaasugrilli! Voi sitä iloa, kun pääsi tekemään ruoat ulkona ja vieläpä todella helposti.

Kevyt arkiruoka

Vanha hiiligrilli oli sellainen kapistus, etten koskenut siihen juurikaan muuta kuin hakemalla valmiiksi grillatut jutut pois grillistä. Lisäksi sen sytyttämiseen ja sopivan hiilloksen odotteluun meni aikaa. Mutta kaasugrillistä tuli samantein mulle uusi kaveri sen helppouden ja nopeuden takia. Grillin hankkimisesta lähtien sillä ollaan laitettu ruoat 1-2 kertaa päivässä. Helteisillä keleillä se oli erityisen luksusta, kun sai heittää grilliin vaikkapa halloumit paistumaan samalla, kun tytöt valmistelivat muuta ruokaa.

Salaattia pinjansiemenia vesimelonia ja grillijuustoa

Eräänä päivänä grillasin hieman halloumia ja teimme tällaisen aivan ihastuttavan halloumisalaatin, joka sai makeutta vesimelonista ja viinirypäleistä. Vesimelonin tuoman kosteuden takia en kaivannut joukkoon edes salaatinkastiketta. Tästä salaatista tuli niin herkullista, että päätin jakaa sen täällä blogin puolellakin vinkkinä helpoksi ja nopeaksi kesäherkuksi tai lounaaksi, kuten meillä sitä syötiin.

Helppo ja nopea lounassalaatti vesimelonista ja halloumista

Salaatin voi halutessaan tehdä myös ilman grilliä paistamalla halloumit ja pinjansiemenet paistinpannulla.

Vesimeloni-halloumisalaatti

Nälästä riippuen noin 2-4 syöjälle

Aineet:

1 pkt halloumijuustoa

noin 1/3 minivesimelonia

noin 1/2 keskikokoinen jäävuorisalaatti

nippu rukolaa

iso kourallinen pinjansiemeniä

viinirypäleitä

(lisäksi joukkoon voi lisätä esimerkiksi pieniksi pilkottuja paprikan paloja ja tomaattia)

Ohje:

Leikkaa halloumit noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Paista hallouminsiivut grillissä parilalla (tai liedellä paistinpannulla). Paahda halloumin jälkeen myös pinjansiemeniä hetken aikaa. Pilko jäävuorisalaatti ja vesimelonit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Laita salaatti ja rucolat tarjoilulautaselle. Laita lautaselle myös vesimelonin palat. Nosta päälimmäiseksi paistetut halloumin, pinjansiemenet ja muutama viinirypäle. Ja eikun syömään!

Vinkki:

* Lisää ruokaisuutta salaattiin saa lisäämällä toisen paketillisen halloumia ja lisäksi esim. paprikaa ja tomaattia

* Jäävuorisalaatin ja rukolan sijasta salaateiksi voi valita myös omia suosikkejaan.

Kommentit

Kommentoi juttua: Vesimeloni-halloumisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X