
Vesimeloni-halloumisalaatti

Tässä tulee helppo ja nopea ja samalla myös erittäin herkullinen arkiruokavinkki, nimittäin vesimeloni-halloumisalaatin ohje!
Kesän helteet muuttivat mein perheen totuttuja ruoanlaittotapoja melkoisesti. Kuuma keittiö ei houkuttanut kokkailemaan ja lämmittämään kotia yhtään enempää hellan ja uunin käytöllä, joten piti keksiä jotain muuta. Pienen miettimisen ja kaupoissa kiertelyn jälkeen meille kotiutui kaasugrilli! Voi sitä iloa, kun pääsi tekemään ruoat ulkona ja vieläpä todella helposti.
Vanha hiiligrilli oli sellainen kapistus, etten koskenut siihen juurikaan muuta kuin hakemalla valmiiksi grillatut jutut pois grillistä. Lisäksi sen sytyttämiseen ja sopivan hiilloksen odotteluun meni aikaa. Mutta kaasugrillistä tuli samantein mulle uusi kaveri sen helppouden ja nopeuden takia. Grillin hankkimisesta lähtien sillä ollaan laitettu ruoat 1-2 kertaa päivässä. Helteisillä keleillä se oli erityisen luksusta, kun sai heittää grilliin vaikkapa halloumit paistumaan samalla, kun tytöt valmistelivat muuta ruokaa.
Eräänä päivänä grillasin hieman halloumia ja teimme tällaisen aivan ihastuttavan halloumisalaatin, joka sai makeutta vesimelonista ja viinirypäleistä. Vesimelonin tuoman kosteuden takia en kaivannut joukkoon edes salaatinkastiketta. Tästä salaatista tuli niin herkullista, että päätin jakaa sen täällä blogin puolellakin vinkkinä helpoksi ja nopeaksi kesäherkuksi tai lounaaksi, kuten meillä sitä syötiin.
Salaatin voi halutessaan tehdä myös ilman grilliä paistamalla halloumit ja pinjansiemenet paistinpannulla.
Vesimeloni-halloumisalaatti
Nälästä riippuen noin 2-4 syöjälle
Aineet:
1 pkt halloumijuustoa
noin 1/3 minivesimelonia
noin 1/2 keskikokoinen jäävuorisalaatti
nippu rukolaa
iso kourallinen pinjansiemeniä
viinirypäleitä
(lisäksi joukkoon voi lisätä esimerkiksi pieniksi pilkottuja paprikan paloja ja tomaattia)
Ohje:
Leikkaa halloumit noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Paista hallouminsiivut grillissä parilalla (tai liedellä paistinpannulla). Paahda halloumin jälkeen myös pinjansiemeniä hetken aikaa. Pilko jäävuorisalaatti ja vesimelonit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Laita salaatti ja rucolat tarjoilulautaselle. Laita lautaselle myös vesimelonin palat. Nosta päälimmäiseksi paistetut halloumin, pinjansiemenet ja muutama viinirypäle. Ja eikun syömään!
Vinkki:
* Lisää ruokaisuutta salaattiin saa lisäämällä toisen paketillisen halloumia ja lisäksi esim. paprikaa ja tomaattia
* Jäävuorisalaatin ja rukolan sijasta salaateiksi voi valita myös omia suosikkejaan.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vesimeloni-halloumisalaatti