Viipalepikkuleivät hillosydämellä (munaton)

Viipalepikkuleipien teko on ihanan helppoa! Jos tavallisten keksien nykertäminen ei kiinnosta, niin nämä valmistuvat nopeasti ja helposti. Keksit paistetaan tankoina ja leikataan paloiksi vasta uunista ottamisen jälkeen. Ja maku on aivan ihana!

Harjoittelin näiden tekemistä ennen tyttömme juhlia. Malttamattomana maistelin tuoretta keksiä ja totesin sen olevan liian murenevainen. Kun pikkuleivästa nappasi kiinni, toinen puoli lerpahti ja tipahti pöydälle. Muutin sitten hätäpäissäni taikinaohjetta ja tein toisen keksitaikinan; lisäsin jauhoja ja muutin tankojen kokoa ja paistoaikaa. Eipä auttanut tuokaan, vaan sama ongelma jatkui edelleen. Jälkikäteen huomasin olleeni aivan liian hätäinen, sillä parin päivän päästä keksit olivat asettuneet ja kestivät siirrot hyvin. Ja makukin oli kohdillaan 🙂

Täytteeksi testailin  mansikka ja vadelmamarmeladia. En tosin samaan aikaan vaan eri kerroilla. Mansikkaversiot olivat omaan makuuni ehdottomasti maukkaampia, ne meinasivat viedä keilen. Vein mielestäni epäonniset keksit töihin ja siellä niitä kehuttiin. En tosin tiedä kehuivatko vain lämpimikseen, mutta ehkä siinä oli ainakin osa totuutta, sillä itse pidin mausta kovinkin 🙂

Niin ja kananmunalla
olisi muuten varmaan saanut oikeanlaisen rakenteen heti, mutta
jääräpäisenä halusin pitää kiinni munattomasta ohjeesta. Mutta hyvinhän
tässä sitten lopulta kävi, kunhan malttoi odottaa tarpeeksi pitkään 🙂 Paitsi että keksit eivät päässeetkään tytön juhlapöytään keksit, kun ne tuli tuhottua töissä.. No mutta juhliin tulikin tehtyä sitten hieman toisenlaisia, suklaisia viipalepikkuleipiä. Laitan niiden blogiin lähiaikoina. Tässä ensin helppotekoisten hilloa sisältävien viipalepikkuleipien ohje.

Viipalepikkuleivät hillosydämellä

 

Aineet:

200 g voita

1.5 dl sokeria
4 dl
vehnäjauhoja

1 dl
perunajauhoja

2 tl
leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

Lisäksi:

n. 200 g
paistonkestävää (mansikka)marmeladia

Ohje:

Vatkaa huoneenlämpöinen
voi ja tomusokeri vaahdoksi. Aluksi seos saattaa näyttää ryynimäiseltä, mutta siitä tulee yhtäkkiä sileää. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne
voi-sokerivaahtoon hyvin sekoittaen. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa enempää
kuin tarpeen eli sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri
sekoittuvat. Muotoile taikinasta kahden eri leivinpaperin päälle pitkiä n. 35 pituisia tankoja. Tankoja tulee 4 kpl. Paina
kevyesti päältä hieman littanammaksi. Paina keskelle tankoa vako ja täytä se
marmeladilla. Voit käyttää marmeladin levitysapuna pakastepussia.

 

Paista 200
asteessa noin 12-15 minuuttia, hieman tankojen paksuudesta riippuen. Anna
jäähtyä hetki ja leikkaa veitsellä paloiksi. Anna palojen jäähtyä kokonaan ennen siirtämistä.Vinkki:
* Taikinan voi maustaa hilloon sopivalla tavalla esimerkiksi kardemummalla, kanelilla tai sitruunan kuorella.

* Keksit ovat tuoreeltaan erittäin hauraita ja rapeita, ja aivan ihanan suussasulavia. Muutamien tuntien säilömisen jälkeen ne hieman pehmenevät ja alkavat samalla kestää paremmin
siirtämistä.

Kommentit (3)

Ihanan näköisiä! En muista koska viimeksi olisin näitä tehnyt, siitä on tosi paljon aikaa! Pitääkin tällä sun reseptillä kokeilla näitä.

Kiitos Tita! 🙂 Aloin tässä työkoneen näytöllä katselemaan noita kuvia tarkemmin ja ne näyttävät oudon vihreiltä.. 😐 Mutta hyvä, jos maku välittyy väreistä huolimatta sinne muuallekin 😉 Nämä olivat oikein suussasulavia, kokeilepas ihmeessä 🙂

Kultainen löyttö! Kiitos reseptistä! En uskonut onnistuvan niin helpolla, mutta toimii!!! Maailman helppo ja edullinen omenapiirakka, joka on niin herkullinen , ettei voi vastustaa…
Korvasin kuitenkin öljyt voilla ja mehu maidolla 😁 nam nam. Vanilja-jäätelöä tai vaniljakastike on erinomainen lisuke piirakan päälleen.

Kommentoi juttua: Viipalepikkuleivät hillosydämellä (munaton)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X