Viktorian kakku ja hieman remonttihölinää

Testailin jo joskus reilu vuosi sitten Viktorian spongekakkua eli Britannian klassikkokakkua ensimmäisen kerran. No sehän meni ihan pieleen. Siitä sisuuntuneena plarailin netistä vinkkejä kakun tekoon, muutin samalla hieman ohjetta ja koitin toisen kerran. No eipä sekään onnistunut. Kakku ei ole jättänyt minua rauhaan ja nyt se nousi jälleen ajatuksiini. Päätin jälleen testata tässä jokin aika sitten. No, eipä tästä aivan niin ilmavaa tullut, kuin olin kuvitellut, mutta paras yritys tähän mennessä. Toisaalta en ole koskaan ko. kakkua maistanut, joten en tiedä millaista sen pitäisi olla.. Kuvitelmani on, että kakku olisi pehmeä, kostea ja melko höttöinen ja todella ilmava. Noh, tämä oli miltei kaikkia noita, mutta ei mielikuvaani perustuvan tyyppisesti ilmava. Pohjaosat olivat tuoreena, uunista otettaessa todella pehmoisia ja kuohkean tuntuisia.
Vasta jäähdyttyään ne alkoivat tuntua kiinteämmiltä. Ehkä tämä kuuluu
asiaan ja kuvitelmani kakun rakenteesta on totaalisen väärä. Jos teillä on jokin parempi ohje tai vinkkejä kakun suhteen, niin kuulisin enemmän kuin mielelläni. Niin ja jos tiedätte, mille tämän pitäisi maistua, niin olettehan kilttejä ja kerrotte minullekin 🙂

Kyllähän kakku silti ihan syötävä oli. Jotain silti puuttui ja se oli selkeästi tuoreet marjat. Tätä kannattaakin kokeilla ehkä vasta kesällä ja laittaa väliin vaikkapa tuoreita mansikoita, mmmm *hyrisee tyytyväisenä*. Laitan nyt ohjeen tähän sellaisena kuin sen tein. Ehkä palailen tähän vielä kesänkynnyksellä 🙂

Viktorian kakku

Halkaisija n. 20 cm

Taikina:

3 munaa
150 g voita
150 g (n.1.75 dl) sokeria
0.5 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
1 rkl maitoa
150 g (n. 2.5 dl) vehnäjauhoja

1.5 tl leivinjauhettaTäyte:
n. 0.75 dl mansikkahilloa
1 dl vispikermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
(2 tl vaniljakreemijauhetta)

Koristeluun:
tomusokeria

Ohje:

Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi yhdessä sokerin kanssa. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää vaniljatahna ja maito ja vatkaa sekaisin. Mittaa kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita puulusikalla vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.Kaada taikina kahteen kevyesti voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa keskitasolla n. 20 minuuttia. Pohjat ovat kypsiä, kun ne tuntuvat kevyesti koitettuna pehmeiltä, mutta kiinteiltä ja kun keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoassa ja poista irtopohjavuoan reunat. Anna jäähtyä kokonaan kunnolla esim. kelmulla suojattuna.

Kun pohja on jäähtynyt tee täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon myös notkistettu tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla. Jos haluat täytteestä hieman kiinteämmän, lisää joukkoon hieman vaniljakreemijauhetta.

Laita toinen pohjaosa tarjoilulautaselle. Levitä kermatäyte pohjan päälle. Levitä kerman päälle mansikkahilloa. Nosta toinen pohjalevy päälle ja paina kevyesti. Ripottele pinnalle vielä tomusokeria.

Kakku on parasta pienen vetäytymisen jälkeen saman päivän aikana nautittuna.

 

Vinkki:

* Viktorian kakkuun kuuluu yhtä paljon munia, sokeri, voita ja vehnäjauhoja. Munat ovat eri kokoisia. Tässä ohjeessa on arvioitu yhden munan kooksi n. 50 g, jolloin yhteispaino on 150g. Jos munat painavat enemmän, myös jauhoja, sokeri ja voita pitäisi käyttää enemmän.

* Jos käytät voin sijasta margariinia, taikinaan ei välttämättä tarvitse lisätä maitoa, sillä voi on kiinteämpää ja ”tujumpaa” tavaraa kuin leivinmargariini.

 

Ja loppuun vielä pienen pieni remonttikatsaus. Parisen kuukautta sitten kerroin, että vanha keittiömme sai purkutuomion uuden ollessa tulossa. Kuvittelin uuden keittiön asentamisessa menevän noin kolmisen viikkoa, mutta voih, kyllä olin niiiin väärässä! Vastaan on tullut varmaan kaikki mahdollinen, tai ainakin hyvin suuri osa vastoinkäymisiä ja yllättäviä, työtä venyttäviä juttuja (mm. vanhan lattian purkaminen+tasoitus+uuden laitto, seinien vahvistaminen, liesituulettimelle oma huippari, muutaman viikon odottelu yhden viallisen kaapin takia yms.) Parisen kuukautta on siis jo kulunut, eikä keittiö ole vieläkään käyttövalmis. Mutta hyvin lähellä ollaan. Uskon/toivon, että alunperin vitsinä heittämäni ”Kyllä tämä valmistuu ennen Joulua” pitää todellakin paikkansa. Ennen sitä, saatte herkutella vielä ohjeilla, jotka ehdin väsäämään vielä vanhan keittiön ollessa paikoilla, mutta jotka eivät kiireistä johtuen ole aiemmin ehtineet blogiin. Oikein herkullista Joulunodotusta! 🙂

Kommentit (4)

Oih, voin kuvitella miltä nuo remppavastoinkäymiset tuntuvat! Tsemppiä ja voimia odottamiseen ja itse remppaan! <3 Mulla on tämän kakun ohje jossain leivontakirjassa mutta en ole sitä koskaan tarkemmin katsonut, kun se näytti niin perustäytekakulta ilman kermaa. 😀 tästä sinun kakusta inspiroituneena, kokeilen sitä joskus! 😉 en toki ennen kesää varmaankaan… 🙂 noita suklaapulliasi olen käynyt monta kertaa ihastelemassa, mutta aina joku on keskeytänyt niin etten ole ehtinyt kommentoida. Nytkin se jää tähän, kun vauveli ilmoittaa sylissä etten saa enää jatkaa. 😀

Kiitos Leena! <3 Vielä hetken kun jaksaa remppailla, niin sitten pääsee nauttimaan uunituoreesta lopputuloksesta. Ei vaan millään malttaisi odottaa! 😉 Kokeilehan ihmeessä sinäkin tätä kakkua. Olisi kiva kuulla, minkälainen sinun versiostasi tulee. Tämä oli tuoreeltaan aivan ihanan pehmoinen ja höttöinen, mutta jäähdyttyään muuttui tiiviimmäksi.. Voi olla että kakku pitäisi vain nauttia samantein kokonaan.. Huh huh, mikä vaatimus 😉 Itsellänikin on muiden blogien kommentoimiset jääneet rempan ja kiireisen syksyn takia. Jospa alkuvuodesta helpottaisi. Ihania hetkiä vauvan kanssa <3

Kakku näyttää ihanalta! Mielelläni olisin maistanut tuosta palasen 😛 Ja remonttihuolet sekä venymiset – turhankin tuttua rakentamisen ajalta… Nimim. puolivalmiiseen taloon muuttanut 😀 Tsemppiä ja voimia remontin loppuun!

Kiitos paljon Maiju! 😀 Nyt ollaan onneksi jo aika loppusuoralla keittiön suhteen. Tai ainahan sitä voi jokin yllätys taas odottaa nurkan takana eikä nyt kuviteltu aikataulu pidäkään. Mutta kyllä sitten juhlitaan kun tämän saa päätökseen! 😉

Kommentoi juttua: Viktorian kakku ja hieman remonttihölinää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X