Vuohenjuusto-paprikapiirakka

Tein tämän piirakan kun sukulaiset
saapuivat katsomaan vauvaa.
Piirakka oli todella hyvää! Se oli melko suuritöinen, kun paprikat piti
esivalmistella uunin kautta.. Mutta se oli sen arvoista
🙂 Ohje alunperin Maku-lehden sivuilta. Kuvaa ei tullut otettua, mutta lisään
sen kun teen tätä toistamiseen 🙂 

Piirakkataikina:

3 dl vehnäjauhoja

125 g voita

1/2 tl suolaa

2 rkl vettä

Täyte:

3 kpl paprikaa

2 dl sipulia

1/2 rkl ruokaöljyä

200 g vuohenmaitojuustoa

2 rkl tuoretta timjamia (silputtuna)

150 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)

2 dl rasvatonta maitoa

2 kpl munaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria 

Koristeluun:

1/2 dl tuoreyrttiseosta (esim. timjami, oregano)

Lämmitä uuni 225 asteeseen.


Ohje:

Nypi pohjaa varten jauhot, voi ja suola sekaisin. Sekoita
taikinaan kylmä vesi. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja
reunoille. Nosta jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.

Puolita paprikat ja irrota siemenet sekä kannat. Paahda
paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna paprikoiden jäähtyä.
Kuori ne ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi ja kuullota
paistinpannulla öljyssä. Levitä sipulit ja paprikat piirakkapohjalle. Leikkaa
vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne piirakan päälle. Ripottele tuore
timjamisilppu vuokaan. Vatkaa maito, munat, suola ja pippuri sekaisin ja lisää
juustoraaste. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes munamaito on
hyytynyt. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä piirakan pinta foliolla.

Koristele piiras yrteillä.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Vuohenjuusto-paprikapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X