Hyvinvointi

Levänaamiolla eroon jalkojen turvotuksesta? Testasimme ekologista vartalohoitoa

Ekohoidon ideana on valita aineet ja menettelytavat asiakkaan tarpeen mukaan. Testasimme, auttaako ekologinen vartalohoito jalkojen turvotukseen.

Eko Egon hoitola Helsingin Fleminginkadulla näyttääkin ekohoitolalta, ja se toivottaa tervetulleeksi pehmeine materiaaleineen, kierrätyshuonekaluineen ja yrttisine tuoksuineen. Kuulen, että hoitolassa käytetään vain biohajoavia muoveja eikä lotrata vettä turhaan.

Ekokosmetologi Maria Severinkangas peittelee minut hoitovuoteelle. Iholleni leviää öljyä, joka tuoksuu sitrukselta ja jouluisen lämmittäviltä mausteilta kuten kanelilta. Se tasapainottaa ja kohottaa mielialaa aromaterapeuttisesti.

Koska jalkojani turvottaa, Maria levittää selkääni ja säärilleni lämmittävän levänaamon, joka alkaa hiljalleen kuplia peitteiden alla.

Levänaamion vaihtoehtoina muihin iho-ongelmiin on turvetta ja savea. Ekohoitojen ideana onkin valita aineet ja menettelytavat aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Minulle savi tuntuu todella sopivan, sillä sen lämmittäessä koko keho alkaa rentoutua. Silmätkin painuvat kiinni.

Puolentoista tunnin vartalohoito sujuukin osaltani puoliunessa. Kun Maria on pyyhkinyt levän pois, hän viimeistelee vartalon kosteutuksen kotimaisen Ekopharma-luonnonkosmetiikkasarjan Hilla-vartalovoiteella.4

Selluliittiseerumi
Kotihoidoksi Eve Taylor -selluliittiöljyä: kolme pumppausta reisille ja lantiolle ja sivele vielä kuudesti lantiolta vatsaan, 50 ml 40 e.

Pukeuduttani Maria tarjoilee minulle yrttiteetä ja terveellisiä herkkuja. Olo on rento ja lämmin, ja saapikkaat sujahtavat jalkaan paljon sutjakammin kuin pois kiskoessa puolitoista tuntia sitten.

Vartalohoitoa hyvissä käsissä voi todella suositella. Talvisikaan ihon turvotukset siliävät ja kylmyys karkottuu. Samalla kun itse nauttii, voi myös työllistää kotimaassa toimivia ammattitaitoisia hoitoalan yrittäjiä. ”

Ekologinen vartalohoito 90 minuuttia 105 e. Eko Egon hoitola Fleminginkatu 14, Helsinki, p. 09 4543135 info@ekoego.fi

 

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 3/2018.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Levänaamiolla eroon jalkojen turvotuksesta? Testasimme ekologista vartalohoitoa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.