Hyvinvointi

Testissä 3 luonnonkosmetiikan käsivoidetta – kotimainen ”arjen aromaterapeutti” sai lähes täydet pisteet

Testasimme luonnonkosmetiikan käsivoiteita, ja löysimme kolmen hyvän tuotteen joukosta ehdottoman suosikkimme.

Kotilieden tuottaja Jenni Juntunen, 37, kokeili talvella kuivuviin käsiinsä kolmea luonnonkosmetiikan käsivoidetta eri hintaluokista. Paras käsivoide sai testissä lähes täydet pisteet.

Testin edullisin tuote on sekä käsivoide että käsinaamio

Käsivoide Lavera Good Night 2 in 1 Hand Cream and Mask.
© Lavera

Testissä: Lavera Good Night 2 in 1 Hand Cream and Mask, 75 ml / 7,5 e

Lupaus: Erittäin kuivien käsien voide helpottaa välittömästi kiristävää tunnetta iholla ja lupaa silkinpehmeät kädet yön aikana. Tehoaineina mainitaan ihoa suojaava ja uudistava luomurypäle sekä pitkäkestoisesti ihoa kosteuttava sheavoi. Käsivoide sisältää myös muun muassa glyseriiniä ja auringonkukkaöljyä. Paksummin levitettynä voide toimisi käsinaamiona.

Kokemus: Levitän voidetta yöksi vain toiseen käteeni, ja aamulla se on aavistuksen voitelematonta kättä sileämpi. Voide imeytyy nopeasti ja jättää ihon kosteutetun tuntuiseksi. Makeahko tuoksu muistuttaa muista saksalaissarjan tuotteista.

Ostaisinko? Testin edullisin käsivoide ajaa asiansa hyvin ainakin iholla, joka on vain hiukan talven kurittama. Voisin ostaa, jos etsisin huokeaa luonnonkosmetiikkaa.

Pisteet: 3 ½/5

Lue myös: Kuivat kädet – miten niitä kannattaa hoitaa? Asiantuntija paljastaa, kuivattaako käsien pesu vai käsidesi enemmän käsiä

Luonnonkosmetiikan käsivoide kuin sitruuna-marenkileivos

Käsivoide Nuxe Sweet Lemon BIO Hand and Nail Cream.
© Nuxe

Testissä: Nuxe Sweet Lemon BIO Hand and Nail Cream, 50 ml / 14,50 e 

Lupaus: ”Vastustamattoman sitruunamarengin tuoksuista” uutuusvoidetta markkinoidaan uutena ihastuksenasi. Koostumuksen luvataan pehmentävän ja rauhoittavan ihoa sekä suojaavan tuulen, kylmän ja runsaan käsienpesun ikäviltä vaikutuksilta. Sisältää muun muassa hampunsiemenöljyä, glyseriiniä, aloe veraa ja auringonkukansiemenöljyä. Ranskalaista, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Kokemus: Testin kevyin käsivoide vaikuttaa riittoisalta, imeytyy nopeasti ja jättää ihon sileäksi. Aivan kuin iholle jäisi suojaava kalvo. Tuoksu tuo todella mieleen sitruuna-marenkileivoksen! Näppärän kokoinen pakkaus mahtuu käsilaukkuun.

Ostaisinko? Hyvä käsivoide, jossa houkuttelevinta on tuoksu. Voisin hemmotella itseäni voiteella, jos löytäisin sen tarjouksesta.

Pisteet: 4+/5

Lue myös Anna.fi: Valitsimme vuoden 2023 parhaat kosmetiikkatuotteet – mukana unelmien ripsiväri ja täydellisesti levittyvä meikkivoide

Testin paras käsivoide ihastuttaa tuoksullaan ja tuhtiudellaan

Käsivoide Djusie Orange Bliss Protective Antioxidant Hand Cream.
© Djusie

Testissä: Djusie Orange Bliss Protective Antioxidant Hand Cream, 50 ml / 19 e

Lupaus: Aisteja kutittelevaksi arjen aromaterapeutiksi esiteltävä uutuusvoide lupaa huumata tuoksullaan, joka on peräisin eteerisistä sitrusöljyistä. Suomalaisen tuotteen yllättävin ainesosa, pakurikääpäuute, suojaa, kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa, ruusukvitteninsiemenöljy ja auringonkukansiemenöljy ravitsevat ja pehmittävät, mangovoi sitoo kosteutta. Tämäkin käsivoide sisältää myös glyseriiniä.

Kokemus: Iho imaisee testin tuhdeimman voiteen nopeasti. Kädet jäävät pehmeiksi ja tuoksuvat mandariineilta, minkä haluan uskoa rauhoittavan mieltä ja lievittävän stressiä. Öljyvärituubia muistuttava värikäs pakkaus ilahduttaa – mutta rikkoutuu pidemmässä käytössä niin, että voidetta tursuaa pakkauksen rei’istä. Siitä pieni miinus, ja muistutus itselle: älä purista tuubia keskeltä!

Ostaisinko? Kerrassaan ihastuttava käsivoide, joka ylellisyydessään ilahduttaisi lahjaksi saatuna.

Pisteet: 5-/5

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 1/2024.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Testissä 3 luonnonkosmetiikan käsivoidetta – kotimainen ”arjen aromaterapeutti” sai lähes täydet pisteet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.