Hyvinvointi

Millainen tuoksu sopii juhlaan? Parfymööri kertoo

Mikä tekee tuoksusta juhliin sopivan? Entä millainen tuoksu sopii mihinkin tilaisuuteen? Lue parfymöörin vinkit ja toimituksen suositukset!

Samalla tavalla kun juhliin ei pueta arkista trikoota, ei niihin myöskään suihkauteta arkisinta toimistotuoksua. Juhlava parfyymi kohottaa mielialaa ja luo tunnelmaa.

Mutta millainen on hyvä juhlatuoksu? Parfymööri Max Perttula tietää. Hän on suunnitellut itse useita iltakäyttöön tarkoitettuja parfyymeja ja nuuhkinut satoja arvokkaita ainesosia.

Nyt hän kertoo, mikä tekee tuoksusta juhlavan:

Siinä on radianssia. Juhlava tuoksu säteilee. Se ei haihdu heti, vaan kestää iholla pitkään, koko illan, usein yönkin. Kestävyys on myös laadun merkki, ja kukapa juhliinsa muuta kuin laatua tahtoisikaan.

Se on parhaimmillaan vahvana. Juhlatuoksuun kuuluu perinteisesti tietty raskaus. Se on myös psykologiaa: jos nainen haluaa käyttää tuoksua valtavälineenä ja buustata omaa egoaan, se vaatii tuoksulta voimaa.

Se voi olla myös kevyt. Nykyään juhlatuoksuina käytetään paljon myös keveitä ja kukkaisia parfyymeja. Ne ovat hyvä vaihtoehto, jos ei pidä vahvoista – tai jos haluaa huomioida muut juhlavieraat. Kukkaistuoksut ovat monelle herkälle nenälle mausteisia helpompi vaihtoehto.

Se on usein viettelevä. Moni juhlatuoksu kutsuu tulemaan lähemmäs, iholle asti. Viettelevä vivahde tulee usein syötävän herkullisista vivahteista. Suomalaisia voi parfymöörin mukaan vikitellä tehokkaasti suklaan ja vaniljan yhdistelmällä. Usein siihen lisätään myös mehevän marjaisia vivahteita. Niihin lisätään luonnon ainesosia, kuten patsulia ja myskiä – aineksia, joita käytettiin jo muinaisessa Egyptissä.

Entä mihin juhlatuoksua kannattaa suihkia? Lue myös Max Perttulan antamat vinkit.

Valitse tuoksu tilanteen mukaan

Hajuvesi Good Girl

Viettelyyn

Jo stilettikorkoista juhla-avokasta muistuttava pullo sen kertoo: nyt ei olla työssä vaan yössä. Pikkumusta yllä ja meno mielessä. Nimi ”hyvä tyttö” on tässä vain huumoria. Tuoksu on itämainen, makea ja mausteinen, tyylikkään seksikäs. Ei mikään kaikille sopiva unisex-hajuvesi, vaan ehdottomasti Naisen viettelytuoksu.

Carolina Herrera Good Girl, EdP 50 ml 97,90 e.

MK Sexy Ruby

Päiden kääntämiseen

Pullo on kuin hohtava jalokivi, josta se onkin saanut insipiraationsa. Tuoksu tervehtii nenää kipakasti, lähes röyhkeästi: tässä olen, katso minua! Ruusu ja jasmiini kuulostavat ainesosina viattomilta, mutta tässä ovat kaikkea muuta kuin. Vahva tuoksu vaatii pokkaa, mutta palkitsee kantajansa kääntyneinä päinä.

Michael Kors Sexy Ruby, EdP 50 ml 89 e.

 

decadence

Helmien hohteeseen

Mielialaa kohottava, kaunis ja miellyttävä tuoksu. Ei iske, vaan vihjaisee hienostuneesti. Mehevät hedelmät, kukat ja meripihka onnistuvat yhdessä luomaan luksuksen tunnelmaa. Viihty varmasti helmien ja timanttien hohteessa hienoimmissakin juhlissa.

Marc Jacobs Decadence, EdT 50 ml 98 2.

Prestige

Kun haluat huomioida herkätkin

Jos raskaat ja mausteiset tuoksut aiheuttavat sinulle ennemmin päänsärkyä kuin huumausta, tämä voisi sopia nenällesi. Max Perttulan kevyt, kesäillan mieleen tuova tuoksu on sopinut monille hajuvesiherkille. Siinä tuoksuvat ruusu ja freesia sekä mehevä vadelma. Raikas tuoksu ei huutele hävyttömiä, vaan kuiskaa kukkaisia viestejään. Niinpä se sopii hyvin juhliin, joissa ollaan liki toisia, kuten cocktail-tilaisuuksissa ja teatterissa. Tätä voisi laittaa myös matkalle, sillä suomalaisen parfymöörin tuoksua ei muualla tule vastaan. Ja sen hauska nimi kertoo, mistä tullaan.

Max Joacim Cosmetics +358 Prestige No. 2, EdP 30 ml 45 e.

Mary Chor Plasir de Peau

 

Kullan kainaloon

Jos hajuvedet ovat makuusi liikaa, saatat silti pitää vartalotuoksusta. Miedosti tuoksuvaa vartalovettä suihkitaan koko vartalolle. Sen hoitavat aineet virkistävät ja kosteuttavat ihoa, samalla kun eteeristen öljyjen tuoksu kohottaa mieltä. Se saa ihon tuntumaan ja tuoksumaan pehmeältä, kuin vasta kylvystä nousseelta. Tuoksussa on ruusua, mustaherukkaa ja sitruunaa. Se ei ärsytä, mutta tuo silti naisellisen ja ”pukeutuneen” olon. Sopii hyvin vaikka kullan kainaloon käpertymiseen.

Mary Cohr Plaisir de Peau, tuoksuvesi vartalolle 100 ml 50,40 e.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Millainen tuoksu sopii juhlaan? Parfymööri kertoo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.