Hyvinvointi

Minne suihkautat hajuvettä? Parfymööri Max Perttula paljastaa parhaan paikan

Luulitko sinäkin, että parfyymin paras paikka on korvan takana? Parfymööri Max Perttula tietää, mistä luulo johtuu – ja korjaa käsityksesi tuoksun oikeasta kohdasta keholla.

Kun nainen pukeutuu juhlaan, siihen kuuluu usein pukeutuminen myös tuoksuun. Tiedätkö, mikä tekee tuoksusta juhlavan ja mitä uutuustuoksuja nyt kannattaisi suosia?

Entä miten ja mihin hajuvettä kannattaa laittaa? Kysytään parfymööri Max Perttulalta, mitä mieltä hän on yleisistä uskomuksista.

Tuoksua korvan taakse?

Ennen muinoin naiset sipaisivat parfyymiä sievästi korvan taakse. Syy olikin juuri se, sievyys.

”Parfyymimainokset ovat käyttäneet tätä naisellisuuden estetiikkaa hyväkseen. Kun nainen laittaa tuoksutikulla hajuvettä korvan taakse, kallistaa samalla päätään ja paljastaa kaulan, se näyttää kauniilta”, parfymööri Max Perttula sanoo.

Muuta syytä laittaa tuoksua juuri korvan taakse ei ole.

Hajuvettä ranteiden sisäpuolelle?

Moni uskoo vankasti, että tuoksua toimii parhaiten siellä, mistä pulssikin voidaan mitata. Niinpä moni suihkii sitä aina ranteiden sisäpuolelle.

Max Perttulan mielestä pulssikohtiin keskittyminen on kuitenkin turhaa.

”Ihon lämpötila ei niissä poikkea mitenkään muusta kehosta. Se ei siis vaikuta tuoksun haihtumiskäyrään lainkaan.”

Nainen suihkauttaa hajuvettä

Tuoksupilvi hiuksiin? Vaatteisiin?

Toiset uskovat tuoksupilveen – siihen, että tuoksua suihkautetaan ilmaan ja kävellään syntyneen pilven läpi. Monet tekevät tämän täysissä pukeissa. Jotkut jopa varta vasten suihkauttavat parfyymiä ihoa mieluummin vaatteisiin tai hiuksiin.

Tämä toimii Max Perttulan mukaan vain tietynlaisissa tuoksuissa.

”Lineaariset tuoksut, jotka tuoksuvat alusta loppuun samalta, sopivat tähän. Ne ovat usein itämaisia, makeita, suitsukemaisia tuoksuja, joissa on vaniljaa ja myskiä.”

Sen sijaan klassiset tuoksut on rakennettu niin, että niissä on ensin nenään nouseva latvatuoksu, sitten kehittyvä runkotuoksu ja vasta myöhemmin aistittava pohjatuoksu.

”Ne vaativat ihon lämmön, jotta oikeanlainen haihtumiskäyrä pääsee kehittymään. Jos sellaista suihkuttaa hiuksiin, sen pohjatuoksu ei pääse kehittymään lainkaan. Tällöin tuoksu voi jäädä mitäänsanomattomaksi.”

Suihkaus sääriin tai nilkkoihin?

Juhlissa sääret eivät yleensä ole saappaiden tai paksujen farkkujen peittämiä. Jollekin voikin tulle mieleen suihkaista tuoksua sinne, kauemmas ehkä herkästä nenästä.

Max Perttulan mielestä se saattaa olla hyvä idea, jos vahva tuoksu arveluttaa.

”Nilkoista tuoksu nousee kevyenä tuoksuvanana vaikka tanssin pyörteissä.”

Tosin tämäkin paikka sopii parhaiten tietyille tuoksuille.

”Kukkaistuoksut leviävät niin hienovaraisesti, että niitä ei kannata vain nilkkoihin suihkia. Sen sijaan vahvat luksustuoksut sopivat sinne hyvin.”

Dekolteelle?

Bingo! Nyt se löytyi. Kaula, olkapäät sekä rinnan yläosa on monen tuoksuttelijan suosikkialuetta. Samoin parfymöörin.

”Dekolteelle tuoksua on helpoin suihkauttaa. Siitä se myös leviää miellyttävästi omaan nenään”, Max Perttula sanoo.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Minne suihkautat hajuvettä? Parfymööri Max Perttula paljastaa parhaan paikan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.